שתף קטע נבחר

תביא לק - 10 הגלידריות הטובות בארץ

עם דובדבנים או עם שוקולד ולרונה, בטעם עראק או גדושה בערמונים - הקיץ מעולם לא היה כה קריר ומתוק. שרית סרדס-טרוטינו בוחרת את עשר הגלידריות הכי שוות בארץ. כך תשמינו מנחת

גלידת שפרעם

לפני 60 שנה חיפשה הסבתא של משפחת זייתון משפרעם דרך להתפרנס. היא למדה איך מכינים גלידה כמו שנהגו פעם לרקוח בסוריה ובלבנון. מדובר בגלידת מסטיק דחוסה מאוד במרקמה, שממש אפשר לתלות יריעות ממנה, בדיוק כמו שתולים בשר באטליז. כיוון שהגלידה מרוכזת מאוד, לוקח זמן רב עד שהיא נמסה.

 

מאז ועד היום, כבר דור שלישי, ממשיכים בני המשפחה לייצר גלידה על פי אותה מסורת. למרות כל החידושים וההמצאות בתחום, הם מתעקשים להיצמד לשלושת הטעמים המקוריים שהכינה הסבתא: וניל, פיסטוק ולימון על בסיס חלב. בשפרעם נחשבת הגלידרייה שלהם לפנינה קולינרית, ומביני דבר מחיפה ומהמושבים הסמוכים עולים אליה לרגל כבר שנים.

 

רח' גיבור ‭,42‬ שפרעם. טל' 04-9865428.

 

ארלקינו, בית-ינאי

זמן מה לפני שארלקינו הפכה לגלידרייה מצליחה עם סניפים בתל-אביב ובבתים, נפתח הסניף הראשון שלה בצנעה, על אם הדרך, בתחנת הדלק של בית-ינאי.

 

רן פישמן, איש היי-טק לשעבר, מאס במקצועו ופנה להגשים חלום ישן: הוא למד איך עושים גלידה באיטליה. את התוצרת שלו הוא מגדיר כגלידת שף, ובצדק. תמצאו אצלו גלידות מעולות ויצירתיות להפליא, כמו דבלים בשמנת וטקילה, גלידת בננה צלויה בתנור עם רוטב טופי, וגלידת דובדבנים שחורים בסירופ עם חתיכות שוקולד מריר ולרונה. לכבוד הקיץ יצאו פה בסדרת טעמים מקוריים חדשים: גלידת סוטלאצ' בלקנית, גלידת מלבי, וגלידת לימון ועראק זחלאווי. כמו בכל הסניפים, כל מי שנכנס לגלידרייה מקבל מיד כמה טעימות, כי קשה, קשה מאוד להחליט. הגביע שבוחרים יכול להיות קטן או גדול, אבל אין כדורים או הגבלה במספר הטעמים שאפשר להעמיס עליו. מצידו של המוכר, הוא ישמח אם תטעמו מהכל.

 

תחנת הדלק פז, בית-ינאי, טל' ‭.09-8664390‬


אין הגבלה במספר הטעמים. ארלקינו (צילום: מיכל בן ארי)

 

טוני אייס, נתניה

אם השר פולישוק קצת מפדח את נתניה, הגלידרייה טוני אייס בהחלט מביאה לה כבוד. אלברטו ודנה שונק התגוררו בעבר ברומא, אך עברו בשנים האחרונות לנתניה, ומזל שכך.

 

הם פתחו במדרחוב את טוני אייס ומציעים גלידה מצוינת בעשרות טעמים. רבים מהם עשויים מפירות טריים. השוס: קינוחי הגלידה הקטנים, שפה קוראים להם טונינים, והם מצופים בשוקולד מענג. מחרב הדיאטה האולטימטיבי.

 

הרצל ‭,5‬ נתניה, טל' ‭.09-8340406 ‬

 

וניליה, תל-אביב

ממש כמו בחומוס, גם בגלידה ניטש ויכוח עז בין מעריצי הגלידריות השונות. בקרבות האלה תופסת וניליה מקום של כבוד. למען האמת, רבים רואים בה את המלכה האמיתית. היא מצויה בלב מתחם בזל, וחובבי גלידה כבדים נוהרים אליה מכל העיר. הלהיט הגדול הוא התותים בשמנת, אבל גם גלידות הערמונים, או השוקולד-תפוז, הקוקו לוקו והחלבה לא מאכזבות. החידוש הגדול של המקום: אפשר לשים את הכדורים אחד ליד השני, לא רק אחד מעל השני. וזה, תודו, כבר שכלול של מקצוענים אמיתיים.

 

אשתורי הפרחי, מתחם בזל ת"א, טל' ‭.03-6020185‬


אפשר לשים את הכדורים אחד ליד השני. וניליה (צילום: ליאור פילשטיינר)

 

אייסברג, תל-אביב

חדשות מצוינות למי שמתקשה לחנות ברחוב בן יהודה בתל-אביב, אבל מת על הגלידות של אייסברג: בקרוב ייפתח סניף נוסף של הגלידרייה הוותיקה גם ברוטשילד פינת אלנבי. אילן ודלית בר הקימו את גלידריית הבוטיק שלהם לפני תשע שנים, אחרי שהות ארוכה באיטליה, שם גם למדו את סוד הכנת הג'לאטו. ברבות השנים התפתחו למעין בוטיק קינוחים, עם שלל מנות שיגרמו לכם להשמין מנחת. לכבוד יום הולדתם התשיעי התגייסו מיטב השפים בארץ ורקחו להם קולקציה פרועה במיוחד של טעמים. ארז קומרובסקי, למשל, יצר גלידת 7 תבלינים, רפי כהן הרכיב גלידת שוקולד עם פרלינים ואגוזי לוז, ומאיר אדוני הלך על סורבה פינה-קולדה עם אננס וטפיוקה. לכבוד הקיץ אפשר גם למצוא פה תפריט מעניין של גרניטות.

 

בן יהודה 108 ת"א, טל' ‭.03-5225025‬


גלידות של שפים. אייסברג (צילום: ליאור פילשטיינר)

 

דורו, תל-אביב

דורון פישל, שהיה שף קונדיטור במסעדת קלואליס והשף של גלידריית ארלקינו, החליט בשנה שעברה לפרוש לדרך עצמאית ופתח גלידרייה משל עצמו: דורו. יש פה טעמים מורכבים המשתנים מדי יום, כמו תותים בשמנת וחומץ בלסמי, שוקולד מלוח וצ'אי מסאלה.

 

רוטשילד 8 ת"א, טל' ‭03-5106664‬

 

טיטה, תל-אביב

קרוב לוודאי שזו הגלידרייה הכי מיוחדת שראיתם בארץ. אטל ליבי גיל, עולה חדשה מפרו, רצתה לבנות לכם בועה קטנה וקסומה, שבה תוכלו להצטנן מאימת הקיץ הישראלי. לשם כך הקימה גלידרייה מהאגדות, שנראית כמו ביתה של המכשפה של עמי ותמי. בכניסה מלבלב עץ מכושף שיצר אמן מחיפה, ובמקום יש גם בובות של גמדים ושדונים, פטריות, צפרדע ומטאטא מכשפה. יש פה כ‭30-‬ טעמים מייצור מקומי, חלקם ייחודיים בהחלט. גלידת שלושת הדובים, למשל, מבוססת על אורז מתוק, בהשראת קינוח פרואני, שאטל מכירה מהמולדת הישנה. גם גלידת ליקר שרי היא משהו שלא רואים פה כל יום. ויש גם גלידת נשיקת הצפרדע בטעמי שוקולד-מנטה, גלידת סבא ג'פטו מווניל עם שבבי ופל, היפהפייה הנרדמת בטעמי שוקולד-דובדבן, ואפילו גלידת שלגייה, בטעם פאי תפוחים מכושפים.

 

טיטה, בוגרשוב 23 ת"א, טל' ‭.03-5255040 ‬

 

ד"ר לק, יפו

אחת הגלידריות הראשונות בארץ שייצרו מגוון מעניין ומשובח של גלידות, כשכולם עוד דישדשו בגבולות השוקו-וניל הבנאליים. הרשת הוקמה לפני 22 שנה והיום היא מונה 18 סניפים בכל הארץ. החביב עלינו ביותר הוא הסניף הראשון ביפו, הקרוב לים, שאנחנו שומרים לו חסד נעורים. אגב, לאורך כל הקיץ מתקיים בד"ר לק פסטיבל יווני: הסניפים קושטו בצבעי ובדגלי יוון, האווירה כשל טברנה ים-תיכונית והכי חשוב, אפשר למצוא פה גם טעמי גלידה יווניים: גלידת ורדים עם קדאיף, סורבה אשכוליות אדומות ואוזו, גלידת עוגיות שומשום, וגם, שימו לב: גלידת שמן זית עם מלח וקצח. וזה הרבה יותר טעים ממה שזה נשמע.

 

נחום גולדמן ‭,8‬ ליד השעון, יפו. טל' ‭.03-8613943‬

 

מוסלין, ירושלים

יש ירושלמים שעדיין תקועים ברטרו, וממשיכים לשמור אמונים לגלידה האמריקאית של קצפת במדרחוב, עם הדובדבנים המסוכרים וסירופ השוקולד מהסבנטיז. מי שרוצה בכל זאת ללכת על משהו מתוחכם ומעודן יותר, מומלץ לו לשים פעמיו למוסלין, גלידריית בוטיק קטנה ובוהקת, שעברה לא מכבר מהקטמונים לשוק מחנה יהודה. הגלידה שם באמת יוצאת דופן באיכותה. הבעלים, אורית ורדי, למדה את סודות הגלידה בבית הספר הגבוה לגסטרונומיה "לה נוטרה" שבצרפת. בגלידות שלה היא משתמשת במקלות וניל ממדגסקר, שוקולד מבלגיה, וגם מחית אגוזי לוז ואבקת קקאו מצרפת. את הסורבטים היא מייצרת מפרי טרי, המקולף, נחתך, נסחט, נטחן ומסונן במקום. את הרימונים מפוררים בידיים ואת הפסיפלורה מגרדים בכפית. אין צבעי מאכל, אין תמציות מלאכותיות. פה תמצאו גלידת קלבדוס, סורבה אשכוליות ובזיליקום, גלידת הל, ועוד מיני צירופים שבשוק אולי יכנו פלצניים, אבל אנחנו מבטיחים לכם שהם מצוינים.

 

האגוז ‭,17‬ שוק מחנה יהודה, ירושלים, טל' ‭.02-5003601‬


הכל טבעי. מוסלין (צילום: מאוריציו רוסאלס)

 

גלידה באר-שבע

כמעט 60 שנה עברו מאז הקימה יוליה רוטנברג המנוחה את גלידה באר-שבע. בעזרת הנכדים תפח הסניף הבאר-שבעי לרשת מרובת סניפים, שעברה אינספור טלטלות ותהפוכות. ועדיין, באר-שבעים נשבעים בגלידה הזאת, וגאים בתרומתה לקולינריה המקומית.

 

הדסה ‭,50‬ באר-שבע, טל' ‭.08-6272072 ‬

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים