שתף קטע נבחר

מפסטה בצ'יק ועד ריבת שמן זית: מוצרים חדשים

יעל גרטי יצאה לשוטט ומצאה מוצרים חדשים ומעניינים: ספריי שמן זית שעוזר בדיאטה, פסטה שמתבשלת ב-2 דקות בלבד, פתיתים צבעוניים, אטריות כוסמת אורגניות ושוקולד צ'יפס מרירים. המסקנות לפניכם

אם נבחן את שפע המוצרים החדשים העולים על המדפים חדשות לבקרים, הרי שלרובם מכנה משותף: בריאות. יש מי שמציע ספריי שמן שעוזר בדיאטה או שמן לטיגון שנספג פחות במזון; יש מי שמשלב שמן זית בריבה במקום חומר משמר ויש מי שמייבא מוצרים אורגניים מגוונים; ואפילו הפתיתים המוכרים לנו זה מכבר לבשו צבע וטרחו לציין באותיות קידוש לבנה כי מדובר בצבעים טבעיים. טרנד הבריאות, כך מסתמן, עודנו כאן - ואיננו מתכוון לנטוש סתם כך. אתם מוזמנים להכיר כמה מן המוצרים החדשים, רובם נושאים את דגל הבריאות – וחלקם הקטן ממש לא.

 

האיטלקים פצחו בדיאטה?

המוצר: ספריי שמן זית

היצרן: "אוליטליה", איטליה

היבואן: "אימפורט פור יו"

במה עסקינן? האיטלקים מתגייסים למען סופרי הקלוריות ומציעים ספריי שמן זית ידידותי לסביבה (ללא גז) ונוח לשימוש שמספק 1.6 קלוריות בלבד בכל לחיצה.

שלב הניסוי: הכנתי חביתה, אך הפעם לא הטבעתי אותה בחמאה, כהרגלי בקודש, כי אם הסתפקתי ב- 7-10 התזות מספריי שמן הזית, מה שלא הספיק לחביתה והיא נדבקה קלות למחבת הטפלון. טעמה של החביתה היה טוב, אם כי פחות מושחת מהרגיל.

לסיכום: פתרון מצויין לסופרי-הקלוריות ולמאותגרים-שומנית.

המחיר: 20-25 שקלים לבקבוק בנפח 200 מ"ל

להשיג ב: רשתות "חצי חינם", "עדן טבע מרקט", חנויות מתמחות באוכל ומעדניות. כשר פרווה.

 

מי יש לו ריבה כזאת?

המוצר: ריבות מתוקות בתוספת שמן זית

היצרן: "מדבר קסום" עבור אולירד, מותג LiveO

דבר היחצ"ן: לדברי ג'וליאן אטייה, היועץ הקולינרי של רשת LiveO, קיימת בצרפת מסורת עתיקה של הכנת ריבות בתוספת חמאה, שמשפרת את מרקם הריבה ומסייעת לשיפור הטעם. מתוך רצון להתאים מסורת זו למזרח התיכון, החליט אטייה ליצור ריבות על בסיס שמן זית, כולן מתוקות ונטולות חומרים משמרים. בקולקציה: ריבת עגבניות שרי, שמן זית וקינמון; ריבת אגסים, וניל ושמן זית - וריבת תאנים, שמן זית וחומץ בלזמי.

ואיך הטעם? קשה לפספס את תחושת השומניות העדינה והנעימה של שמן הזית בריבת האגסים שטעמתי. מרקמה של הריבה רך ומפנק, התיבול עדין והתוצאה הכללית היא ריבה טעימה מאוד, שכיף למרוח על לחמניה או לחם – או לשלב בתבשילים.

לסיכום: מומלצת בחום.

המחיר: 34 שקלים לצנצנת במשקל 250 גרם.

להשיג ב: "LIVEO", שד' רוטשילד 21, תל אביב. כשר פרווה.


מומלצת בחום. ריבה עם שמן זית (צילום: יעל גרטי)

 

אורז בן גוריון בצבעים?

המוצר: פתיתים צבעוניים

היצרן: "אסם"

במה עסקינן? "אסם" משיקים מהדורה מיוחדת של פתיתים עגולים (המכונים "קוסקוס") בשלושה צבעים: לבן, ירקרק וכתום, כשהצבע הירקרק מושג הודות לאבקת תרד והצבע הכתום מושג הודות לתבלינים, כנראה פפריקה, כלומר: ללא צבעי מאכל.

שלב הניסוי: בישלתי את הפתיתים ושמחתי לגלות שצבעיהם נשמרים בבישול, אם כי הפתיתים הירקרקים הופכים מעט יותר בהירים. כשטעמתי, גיליתי שאין כל הבדל בטעם בין פתיתים רגילים ופתיתים צבעוניים.

לסיכום: גימיק נחמד לילדים.

המחיר: 7 שקלים לאריזה במשקל 500 גרם.

להשיג ב: כל המרכולים. כשר פרווה.


לילדים. פתיתים צבעוניים (צילום: יעל גרטי)

 

אפונה סינית - הישר מסין

המוצר: אפונה סינית קפואה

היצרן: "סנפרוסט" (האפונה גדלה בסין)

במה עסקינן? עד היום היה ניתן להשיג אפונה סינית (אפונת שלג) קפואה לעתים רחוקות בלבד – ובאיכות נמוכה. כעת מגישה חברת "סנפרוסט" אפונה סינית קפואה, שמיובאת הישר מסין.

שלב הניסוי: חלטתי את האפונה הקפואה במים רותחים, העברתי חיש-קל לקערת מי-קרח וטעמתי. שמחתי לגלות שמדובר במוצר טוב פי-כמה מהאפונה הסינית הקפואה שניתן היה להשיג עד כה - אך עדיין רחוקה מאיכותה של האפונה הסינית הטרייה.

לסיכום: נחמדה.

המחיר: 17.20 שקלים לאריזה במשקל 400 גרם

להשיג ב: רשתות השיווק "הריבוע הכחול" ו"שופרסל". כשר.

 

שוויצרית פיקנטית

המוצר: " "Herbamare - תערובת תבלינים אורגנית פיקנטית

היצרן: "ביופורס" - ד"ר ווגל, שווייץ

היבואן: "טעם טבע - אלטמן"

דבר היחצ"ן: חברת "ביופורס" השוויצרית, שנוסדה על-ידי הנטורופת ד"ר אלפרד ווגל, מגישה תערובת תיבול אורגנית פיקנטית, שמכילה מלח ים, אצות ים, סלרי, כרישה, בצל, פטרוזיליה, לווג' (לאושטיאן), פלפל אדום, שום, חזרת, בזיליקום ועוד – שעוברים ייבוש בוואקום במשך 12 חודשים (!). התערובת משמשת לתיבול סלטים, מרקים, פשטידות, מאכלי בשר ועוד. המוצר נטול תוספי טעם מלאכותיים ואינו מכיל לקטוז או גלוטן.

שלב הניסוי: טבעית ככל שתהיה, לתערובת יש ריח וטעם של אבקת מרק, שבאופן אישי אינני מחבבת – והיא מלוחה מדי. ובכל זאת, תיבלתי מעט פסטה בתערובת זו ושוב גיליתי שהיא דומה לאבקת מרק - ומלוחה מדי.

לסיכום: לא מומלצת.

המחיר: 23.20 שקלים לאריזה במשקל 125 גרם, 28.65 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם.

להשיג ב: בתי טבע ברחבי הארץ. כשר פרווה.


מלוחה מדי. תערובת תיבול (צילום: יעל גרטי)

 

לאכול עד סובה

המוצר: אטריות סובה (כוסמת) ותה ירוק, אורגניות

היצרן: מס' יצרן ארוך כאורך הגלות, סין

היבואן: "אדמה"

במה עסקינן? חברת "אדמה" מגישה סדרת אטריות אורגניות חדשות, שכוללת: נודלס מחיטה מלאה, נודלס מחיטה מלאה ואורז, נודלס מכוסמת ונודלס מכוסמת ותה ירוק, את כולם ניתן היה להשיג עד כה בארץ - אך לא בהכרח בגרסה אורגנית. האטריות הללו אמנם מיוצרות בסין, אך מפוקחות-אורגנית על-ידי חברת "אגריאור".

שלב הניסוי: הכנתי אטריות סובה ירוקות עם אפונה סינית (ראו לעיל), פטריות יער ("ירדן") מוקפצות, רוטב סויה ושומשום שחור. האטריות התגלו כדומות מאוד בטעמן לאטריות סובה רגילות, אך מרקמן היה מעט דביק.

לסיכום: סביר.

המחיר: 10.90 שקלים לאריזה במשקל 300 גרם

להשיג ב: מרכולים ובחנויות טבע. כשר פרווה.


לחובבי הז'אנר. אטריות סובה אורגניות (צילום: יעל גרטי)

 

כיריים נקיות

המוצר: שמן סובין-אורז וקנולה - לטיגון מופחת-ריח ומופחת-התזה

היצרן: "עץ הזית"

דבר היחצ"ן: "חברת "עץ הזית" פונה לצרכנים מבקשים להמנע מריחות-הטיגון הלא נעימים, מהלכלוך ומהצורך לאוורר את הבית אחרי כל טיגון, ומגישה שמן שאמור לחסוך את כל אלה. הודות לנקודת עישון גבוהה במיוחד, נשרפות פחות חומצות שומן, נוצרים פחות רדיקלים חופשיים וחומרים מזיקים נוספים - ולכן בסופו של דבר מתקבל מזון מטוגן בריא יותר. בנוסף, כיוון שפחות חומצות שומן מתחמצנות ומתפרקות, הן שומרות טוב יותר על המבנה "השומני" שלהן ולכן נוטות פחות לחדור ולהספג במזון המטוגן. עוד מכיל המוצר חומרים המורידים את מתח-הפנים בין המים והשמן, וגורמים לכך שפחות מים מהמזון המטוגן יתיזו על הכיריים. ואם לא די בכך, המוצר עשיר בוויטמין E, פיטוסטרולים (שתורמים להפחתת רמת הכולסטרול בדם) וחומרים נוגדי-חִמצון.

שלב הניסוי: חיממתי שמן יחסית עמוק (כ-1 ס"מ) במחבת על אש גבוהה וטיגנתי פרוסות גדולות של זוקיני, מָשָל היו שניצלים. לאכזבתי השמן התיז בדיוק כמו שמן רגיל (טיפות שמן אחדות אף ניתזו על ידיי) – אך הריח, כמובטח, היה עדין יותר ולא הצריך פתיחת חלון לאוורור. התוצאה היתה אכילה בהחלט, אך לא ניכרה בה ההבטחה כי המוצר סופג פחות שמן משמנים אחרים.

לסיכום: למי שסובל במיוחד מריחות טיגון.

המחיר: 19.90 שקלים לבקבוק בנפח 1 ליטר (פי 2 משמן סויה, ו-60% יותר משמן קנולה).

להשיג ב: כל המרכולים. כשר.

 

מהירה ועצבנית 1

המוצר: פסטת פטוצ'יני-ביצים שמצריכה 2 דקות בישול בלבד

היצרן: "די צ'קו", איטליה

היבואן: "ריסטרטו"

במה עסקינן? לכבוד חום הקיץ, שמבריח אותנו מהמטבח, חברת "די צ'קו" האיטלקית מגישה פסטה מהירה במיוחד, שמבטיחה להתבשל בתוך 2 דקות בלבד.

שלב הניסוי: הפעלתי טיימר ובישלתי את הפסטה במים רותחים מומלחים. כעבור 2 דקות היתה הפסטה עדיין מעט צמיגית, וכעבור 1-2 דקות נוספות היתה מוכנה, שזה עדיין משך בישול מאוד קצר. ואיך הטעם? סביר, אך דל-משהו, נטול-עומק.

לסיכום: לממהרים.

המחיר: 15.90 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם

להשיג ב: רשת "ספייסס" (צומת בילו, הדר יוסף ויהוד). כשר פרווה.


2 דקות הכנה. פסטה מהירה (צילום: יעל גרטי)

 

מהירה ועצבנית 2

המוצר: פסטת ביצים שמצריכה 4 דקות בישול בלבד

היצרן: "די צ'קו", איטליה

היבואן: "ריסטרטו"

במה עסקינן? פסטה נוספת שמבטיחה בישול מהיר היא הטליירני-ביצים, שהיא גרסה דקה מאוד של טלייטלה.

שלב הניסוי: שוב הפעלתי טיימר ושוב גיליתי שהפסטה איננה עומדת בזמנים. לבישולה הזדקקתי ל-6 דקות ולא ל-4 דקות כמובטח. והטעם? נחמד יותר מטעמה של הפטוצ'יני שלעיל, ועדיין פחות טוב מטלייטלה ביצים רגילות (שקונים במרכול).

לסיכום: סביר בהחלט - אך לא מסעיר.

המחיר: 15.90 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם

להשיג ב: רשת "ספייסס". כשר פרווה.


4 דקות הכנה. פסטה מהירה (צילום: יעל גרטי)

 

מריר ועצבני

המוצר: נטיפי שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

היצרן: "כרמית"

במה עסקינן? אם עד היום הסתפקנו בשוקו צ'יפס מריר שאינו מריר במיוחד (אך מוצלח במיוחד בעוגות ובעוגיות) ובשוקו צ'יפס מיובאים בטעמים שונים, כעת משיקה חברת "כרמית" שוקו צ'יפס משוקולד שמכיל 60% מוצקי קקאו.

שלב הניסוי: כמות שהם, הנטיפים החדשים אכן מרירים, אולי אפילו טיפונת מרירים מדי.

אפיתי מאפינס ריבת חלב ושוקו צ'יפס ופיזרתי מעט נטיפי שוקולד הן במרכז המאפין והן בפסגתו. התוצאה היתה מעולה: נטיפי השוקולד לא שקעו לקרקעית המאפין ונמסו בדיוק כפי ששוקו צ'יפס אמורים להימס (רק טיפונת).

לסיכום: מומלצים בחום.

המחיר: 12.99 שקלים לאריזה במשקל 250 גרם.

להשיג ב: כל המרכולים. כשר פרווה.

 

מחפשים עוד מוצרים בישול מעניינים?

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פחות ריח, אותה כמות התזות. שמן לטיגון
צילום: ישראגרף
איטלקי ודיאטטי. שמן זית בתרסיס
צילום: יעל גרטי
מומלצים