שתף קטע נבחר

נענע רעננה: מתכונים לקיץ קריר

היא משאירה תחושת רעננות נעימה בפה, היא משתלבת מצוין במגוון מאכלים - ממנות ראשונות ועד קינוחים. השף מאיר דנון מגיש ארבעה מתכוני קיץ עם נענע - מקרוסטיני ועד טארט

קורסטיני של ריקוטה עגבניות שרי ונענע

מתכון של השף מאיר דנון, מנהל מקצועי בי"ס "בישולים"

 

המרכיבים: 

8 פרוסות לחם כפרי, לא טרי מאוד

4 שיני שום קלופות

6 עגבניות קלופות

200 גרם ריקוטה

עלים מ-8 גבעולי נענע

מלח ופלפל


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית באמצעות מברשת ומכניסים לקלייה בתנור שחומם ל-180 מעלות.
  2. חותכים את העגבניות ל-4 פלחים, מוציאים את הזרעים וחותכים את בשר העגבנייה לקוביות אחידות בגודלן.
  3. מוסיפים לעגבניות את עלי הנענע פרוסים לסרטים דקיקים (עורמים את העלים לערימה, מגלגלים לצורה של סיגר ופורסים דק בעזרת סכין חדה מאוד), מתבלים במלח ופלפל ובמעט שמן זית.
  4. כשהקרוסטיני יוצאים מהתנור מורחים אותם בשן שום ומסדרים על כל אחד כף נדיבה מתערובת העגבניות.
  5. מפזרים על הקרוסטיני גבינת ריקוטה באמצעות כפית קטנה, מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

 

ברבוניות מטוגנות ברוטב גספצ'ו ירוק עם נענע

מתכון של השף מאיר דנון, מנהל מקצועי "בישולים"

 

המרכיבים:

16 ברבוניות קטנות ונקיות

3 עגבניות

1 פלפל צהוב שטוף, חתוך גס ומנוקה מזרעים

1 מלפפון קלוף וחתוך לקוביות גדולות

2 שיני שום

1/2 זר נענע

1/2 זר פטרוזיליה

5 כפות מיץ לימון

15 כפות שמן

מלח ופלפל

קמח

שמן לטיגון עמוק


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. הגספאצ'ו: מניחים במיכל מעבד מזון עם להב מתכת את המרכיבים הבאים, לפי הסדר: העגבניות חתוכות לקוביות, מיץ הלימון, השמן, קוביות המלפפון, הפלפל, עשבי התיבול והשום. מפעילים את מעבד המזון ל-3 דקות עד לקבלת רוטב חלק וירוק, מתקנים תיבול לפי הטעם, מעבירים לקופסה ומניחים במקרר.
  2. הדגים: מייבשים את הדגים היטב. מחממים שמן לטיגון עמוק. מפזרים קמח בצלחת מניחים את הדגים בצלחת, מנערים את יתרת הקמח מעליהם, ומטגנים כ-4 דקות בשמן החם, עד שהדגים משחימים מעט.
  3. יוצקים את הרוטב לקערת הגשה, מסדרים בצד את הברבוניות ומגישים מיד.

 

עוף צלוי עם קונפי לימון מתוק ונענע

מתכון של השף מאיר דנון, מנהל מקצועי בי"ס "בישולים"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

 

 4 כרעי עוף

2 לימונים

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

2 ענפי נענע מופרדים לעלים

200 מ"ל מים

1 כוס סוכר

2 ענפי טימין

6 זיתים שחורים איכותיים

מלח, פלפל

שמן זית


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הלימונים לרוחב, דק ככל האפשר ומסירים את הגרעינים. מניחים בסיר, מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. מכבים את האש ומניחים ללימונים להצטנן בתוך הסירופ.
  2. ממליחים את העוף משני צידיו ומשחימים במחבת עם מעט שמן זית, כשמטגנים את צד העור תחילה. מוציאים מהמחבת ומעבירים לתבנית צלייה. מניחים מספר פרוסות לימון כבוש על כל כרע מסדרים 2-3 עלי נענע מתחת. יוצקים על הכל מעט מהסירופ ו-4 כפות שמן זית וצולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.
  3. מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים עליו את פרוסות עגבנייה עם מעט טימין, מלח ושמן זית. מכניסים לתנור וצולים כ-10-15 דקות.
  4. הגשה: מניחים את העוף עם פרוסות הלימון כבוש, מסדרים עליו עלי נענע נוספים, מוסיפים 2-3 פרוסות עגבנייה ומקשטים בזיתים. מומלץ להגיש עם פולנטה או פירה תפו"א טוב.

 

טארט קרם לימון נענע ופטל אדום

מתכון של השף מאיר דנון, מנהל מקצועי בי"ס "בישולים"

 

המרכיבים:

2 אריזות פטל אדום, לא חמוץ מדי

לבצק:

1 ו-1/2 כוסות קמח

2/3 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

גרגירים מחצי מקל וניל

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/3 כוס אבקת שקדים

קורט מלח

לקרם הלימון:

3/4 כוס מיץ לימון טרי

2/3 כוס סוכר

2 ביצים קטנות

150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

15 עלי נענע  


(צילום: שירן כרמל)

 

המרכיבים:

  1. קלתית הבצק: מכניסים את החמאה לקערת המיקסר ובאמצעות וו הגיטרה מעבדים אותה היטב למרקם חלק. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לעבד. מוסיפים את אבקת השקדים, גרגירי הוניל ואת הביצים. לבסוף מוסיפים את הקמח ומעבדים מספר שניות עד לחיבור החומרים בלבד. בשלב זה הבצק אמור להיות גושי. מוציאים את הבצק מן הקערה ומאחדים אותו לכדור ביד (ללא לישה). משטחים אותו לדיסק בעובי כס"מ ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר למנוחה של שעתיים לפחות.
  2. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  3. לאחר המנוחה במקרר מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים במרכז התבנית רינג בקוטר 22 ס"מ או מסגרת ריבועית בצלע של 22 ס"מ ומניחים את בתוכו את עלה הבצק המרודד. מקפידים להניח היטב את הבצק ברינג. כדי לעשות זאת מרימים מעט את שולי הבצק ודוחפים בעדינות לפינה שבין הרינג לתבנית. מניחים לשולי הבצק ליפול אל מעבר לשולי הרינג. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג ומכניסים למקרר לכשעה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הקלתית כ-10 דקות, מוציאים מן התנור ובאמצעות סכין חדה מורידים את עודפי הבצק שהשתפלו אל מחוץ לרינג. מחזירים לאפייה לכ-15 דקות נוספות, עד שהבצק שחום ואפוי לחלוטין. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. קרם הלימון: בקערה מאחדים את מיץ הלימון, הסוכר והביצים. מעבירים לבאן מארי (סיר כפול) ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה ומצפה גב של כף עץ בלי לנזול (טמפ' של 84 מעלות למי שיש מדחום מתאים).
  6. מצננים את התערובת עד שהיא פושרת ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את החמאה ואת הנענע ומעבדים כ-5 דקות.
  7. הרכבה: ממלאים את תחתית הבצק בקרם הלימון עד גובה הבצק ומסדרים מעל את הפטל. מחזירים למקרר עד ההגשה.
  8. הגשה: מעטרים בעלי נענע טריים ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רעננה. נענע
צילום: ירון ברנר
מומלצים