צילום: דרור כץ
מגלילות תמרים ועד קרם בוואריה: מתוקים קרירים
החום הגדול לא מצליח למנוע מפסקל פרץ-רובין להכין עוגות וקינוחים, הוא רק משנה את הסוג שלהם. גם אתם מוזמנים לנסות קינוח גבינה ודובדבנים, עוגיות צימוקים ושוקולד, קרם בוואריה עם אפרסקים וגלילות תמרים. מתוקים קלים, קרירים ומרעננים

בעונה זו של השנה אני משנה את כל סגנון ההתעסקות וההכנה במטבח, ועוברת לבישול והכנת מטעמים שיהיו כמה שיותר פשוטים, מהירים, קלילים ובעיקר טעימים ומפתיעים. היות שאיני יכולה לוותר על הכנת עוגות ועוגיות, מצאתי פיתרון קריר לתקופה החמה - הכנת מתוקים צוננים כמו: עוגות קרות, עוגות

מוס, עוגות גבינה קלילות, או עוגות המסתתרות במקפיא ומוגשות כממתק מפתיע לבני המשפחה או אורחי פתע. הנה כמה מתוקים קרירים שגם לכם כדאי לנסות.

  

קינוח גבינה מעודן

את הקינוח הזה אפשר לגוון בסוגי פירות שונים, או פירות מיובשים

 

המרכיבים:

750 גרם גבינה לבנה רכה, 5% שומן

1/3 כוס סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל

1 כוס חלב 1% שומן

שקית ורבע אבקת ג'לטין (במשקל 14 גרם האחת)

5 חלבונים

4 כפות גדושות אבקת סוכר

10 דובדבנים טריים או מסוכרים

חופן אגוזים קצוצים

 

עזרים: 10 גביעים שקופים (חד פעמיים או מזכוכית), או תבנית בגודל 27X30 ס"מ


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הסוכר, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
  2. שמים בסיר קטן את החלב, ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
  3. מערבבים את הג'לטין ב-1/2 כוס מים קרים, ומוסיפים לחלב החם. מערבבים עד שהג'לטין נמס ומצננים.
  4. מוסיפים את החלב לתערובת הגבינה, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מקציפים במערבל את החלבונים במהירות גבוהה, תוך הוספת אבקת סוכר, עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.
  6. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה, עד לקבלת תערובת חלקה ויציבה.
  7. מעבירים את התערובת לתוך הגביעים. מעטרים בדובדבנים ואגוזים קצוצים ושומרים במקרר עד להגשה.

 

עוגיות אגוזים וצימוקים בשוקולד

עוגיות מפתיעות ומהירות הכנה. שימו לב, טעמן המיוחד מתקבל כששורים את הצימוקים בברנדי יום לפני ההכנה. גם השרייה של 4-6 שעות עושה את העבודה. את העוגיות המוכנות מאחסנים במקפיא.

 

המרכיבים (ל-20-25 עוגיות):

100 גרם צימוקים

1/2 כוס ברנדי

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

100 גרם אגוזים, קצוצים

לקישוט:

1/4 כוס אגוזים, קצוצים

 

עזרים: עטרות נייר מס' 2


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:

  1. יום לפני ההכנה שורים את הצימוקים בברנדי.
  2. שמים בסיר בינוני את השוקולד והחמאה וממיסים על להבה בינונית עד שיימסו.
  3. מסננים את הצימוקים ומוסיפים לשוקולד המומס. מוסיפים גם את האגוזים ומערבבים לעיסה אחידה.
  4. עורכים את עטרות הנייר על מגש, ובעזרת כפית ממלאים אותן בעיסת השוקולד והאגוזים.
  5. מפזרים על מרכז העוגיות אגוזים קצוצים. שומרים במקפיא.

 

עוגת קרם בוואריה

עוגה קלילה ומהירה. מעוטרת באפרסקים, אך אפשר גם להשתמש בכל פרי אחר

 

המרכיבים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):

כף וחצי אבקת ג'לטין

2 כוסות חלב

2 ביצים

6 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס חלב

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

12 בישקוטים

לקישוט:

פלחי אפרסקים משומרים

1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

סירופ שוקולד או מייפל

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הג'לטין והחלב בסיר קטן על אש נמוכה, תוך בחישה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
  2. מערבבים בקערית את החלמונים עם 2 כפות סוכר וסוכר הווניל. מוסיפים פנימה את תערובת החלב ובג'לטין, תוך בחישה.
  3. מקציפים במיקסר את החלבונים עם 2 כפות סוכר, עד לקבלת קצף יציב ומוצק.
  4. מקפלים את הקצף אל תערובת החלב בהדרגה, עד שייבלע לגמרי.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה, ומקפלים בעדינות אל תערובת החלב והקצף.
  6. יוצקים מחצית מהתערובת אל התבנית משומנת ומשטחים.
  7. טובלים את הבישקוטים בחלב ויוצרים שכבה אחת על גבי הקרם שבתבנית. מכסים בקרם שנותר.
  8. מכסים את התבנית בניילון נצמד, או בנייר אלומיניום, ומקררים כארבע שעות.
  9. מעטרים בפלחי אפרסקים, אגוזים קצוצים וסירופ שוקולד.

 

גלילות תמרים ואגוזים

אני קוראת "פצצת אנרגיה" לגלילות אלה. הן עשירות ונפלאות להגשה כממתק. ניתן לגוון בסוגי האגוזים לפי טעמכם והן נשמרות לאורך זמן במקפיא, רק צריך להביא בחשבון שברגע שפותחים גלילה אחת - היא נחטפת במהירות.

 

המרכיבים (ל-2 גלילות):

500 גרם ממרח תמרים

3 כפות דבש

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס מים (לא הכרחי)

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

קורט ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1 כוס שומשום קלוי

1/2 כוס אגוזי מלך שלמים, קלויים

1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים

לציפוי:

שמן למריחה

1/4 כוס שומשום קלוי

 

עזרים: 2 יריעות רדיד אלומיניום בגודל 20X40 ס"מ האחת


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר את ממרח התמרים, מוסיפים את הדבש ומבשלים על אש נמוכה.
  2. מוסיפים את הסוכר החום, המים, מיץ הלימון, הג'ינג'ר, הציפורן והקינמון.
  3. מוסיפים את השומשום, אגוזי המלך ואגוזי הלוז, מערבבים ממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה, במשך כמה דקות, עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מניחים נייר אלומיניום על משטח עבודה, מברישים בשמן ובוזקים על השמן חופן זרעוני שומשום.
  5. מניחים על נייר האלומיניום מחצית מעיסת התמרים, ומעצבים לגליל בעובי 5 ס"מ ובאורך 20 ס"מ. בוזקים עוד חופן של שומשום, מגלגלים ועוטפים את הגלילה בנייר אלומיניום. מכינים בדרך זו את הגלילה השנייה.
  6. שומרים במקפיא. פורסים ומגישים. בתום הפריסה מחזירים למקפיא.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מגלילות תמרים ועד קרם בוואריה: מתוקים קרירים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    בישול קל עם פסקל
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ויז'ואל/פוטוס
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת