אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עושים סדר

מזוז. רוצה לעשות סדר צילום: גיל יוחנן
מזוז. רוצה לעשות סדר צילום: גיל יוחנן
 
 


 

מזוז: להסדיר בחקיקה את השימוש בהסדרי טיעון

היועץ המשפטי לממשלה הפיץ תזכיר חוק, שמטרתו להפוך את השימוש בהסדרי הטיעון במערכת האכיפה ליעיל יותר ולשמור על הליך הוגן. בין ההצעות: למנוע הסדר טיעון במקרה של עבירה חמורה או כשהעונש המבוקש בלתי סביר

אביעד גליקמן
פורסם: 15.07.09, 01:39

אחרי שחוק ההסדרים עבר בכנסת, אפשר להתפנות ל"חוק ההסדר". היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הפיץ אתמול (יום ג') תזכיר חוק, המציע להסדיר בחקיקה את השימוש בהסדרי טיעון במערכת אכיפת החוק בישראל.

 

לפי התזכיר, מטרת הצעתו של מזוז היא לקדם את יעילות, ודאות ואחידות השימוש בהסדרי הטיעון, לצד שמירה על הליך הוגן לנאשם ועל שקיפותו של ההליך. אם ההצעה תצא לפועל, תהיה זו הפעם הראשונה שהסדרי הטיעון יוסדרו בחקיקה. עד כה עוגנו ההסדרים בחוקים שונים ובפסיקות של בית המשפט העליון.

 

לפי ההסבר לתזכיר, הסדרי הטיעון מפחיתים את העומס המוטל על מערכת אכיפת החוק, משום שהם מסייעים לחסוך במשאבי החקירה, התביעה ובתי המשפט. עוד נכתב, כי הסדר טיעון עשוי לחסוך מהנאשם משפט ממושך ועתיר משאבים, ומנפגע של עבירה הוא עשוי לחסוך את מתן העדות בבית המשפט. בתזכיר צוין גם כי במסגרת הסדר טיעון ניתן להשיג מידע על נאשמים אחרים, ואף להביא לסיכול עבירות נוספות.

 

בתזכיר נעשה מאמץ לעצב נוסחה שתאפשר להפיק תועלת מהסדרי טיעון, תוך הצבת ערובות להבטחת הליך הוגן וראוי, והוא קובע כללים מחייבים לעריכת הסדרי טיעון. לפי התזכיר תהיה חובה להסביר לנאשם את משמעויות הסדר הטיעון, ותעוגן האפשרות שתינתן לו לחזור בו מההסדר.

 

בתזכיר מוצעים כמה חידושים לעומת הסדרי העבר, ובהם חובות התובע בתיק - זה לא יגבש הסדר טיעון באירוע שהעבירה שבוצעה בו היא חמורה או כאשר לא יתבקש עונש הולם וסביר. התובע יהיה חייב גם להסביר לנאשם שהתביעה לא תהיה מחויבת להגן על הסדר הטיעון שערכה עימו אם יתקיים ערעור על העיסקה, ואם בית המשפט ידחה את ההסדר.

 

חידושים נוספים שכולל התזכיר הם היכולת של בית המשפט לחרוג מהסדר הטיעון, אם יחליט שההסדר יפגע מהותית בטובת הציבור, ומתן האפשרות לנאשם לחזור בו מהסדר הטיעון עד להכרעת הדין ללא הגבלה.

 


תגיות: מני מזוז

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©