שתף קטע נבחר

לא נמס ולא משמין: שוקולד, הדור הבא

הבשורה מגיעה משוויצריה - שוקולד שיחזיק מעמד עד טמפרטורה של 55 מעלות צלזיוס. צ'ופר נוסף - הוא מתאים לא רק לרזים ומכיל רק ‭10%‬ מהקלוריות שבשוקולד רגיל

בא לכם ממש עכשיו, בעיצומו של הקיץ, ליהנות על שפת הים משוקולד בלי שהוא יימס ויהפוך לעיסה דביקה? ובכן, זה בדרך. יצרנית השוקולד הגדולה ביותר בעולם "בארי קאלבו‭,"‬ שמפעליה הראשיים ממוקמים בשווייץ, עומדת להוציא לשוק שוקולד מהפכני שעשוי לשנות את הרגלי הצריכה: זהו "וולקן‭,"‬ שוקולד חדש שאמור להיות דל קלוריות ולהחזיק מעמד בחום של עד 55 מעלות צלזיוס.


(צילום: אסף אמברם)

 

במוצר החדש אמורים להיות ‭90%‬ קלוריות פחות מבשוקולד הנמכר כיום. "וולקן" יהיה בעל מרכיבים חדשים, שטיבם עדיין לא נחשף.

 

ההחלטה ליצור את "וולקן" נפלה בקונצרן השוקולד, שהוקם לפני 13 שנים ממיזוגן של החברות הבלגית והצרפתית "בארי" ו"קאלבו‭,"‬ נוכח התפתחויות מדאיגות ביותר בשוק השוקולד העולמי: במדינות המערב חלה בשנים האחרונות ירידה משמעותית למדי בצריכת שוקולד, בעיקר בגלל המודעות הגדולה לשמירת משקל. בשמונה המדינות הגדולות במערב אירופה נרשמה אשתקד ירידה של ‭2%‬ בצריכת שוקולד. בארה"ב אחוזת תזזית הדיאטות ירדו מכירות השוקולד ב‭.8%-‬ "וולקן" אמור להחזיר את השוקולד לפה של המרזים והבריאים ובה בעת לפתוח שווקים חדשים במדינות הדרום החמות, שבהן נמנעים מאכילת שוקולד בגלל הטמפרטורות הגבוהות. ב"בארי קאלבו" מתכננים בעיקר לכבוש את שוקי סין, הודו, דרום אירופה ומן הסתם גם את המזרח התיכון.

 

ניסיון ראשון ליצור שוקולד שאינו נמס נעשה בתקופת מלחמת העולם השנייה בהזמנת הצבא האמריקאי. אולם קו הייצור ננטש בגלל איכותו הירודה של השוקולד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם בקיץ
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים