אוכל, עבודה: מתכונים לארוחת צהריים משותפת
מה אוכלים בצהריים בעבודה? שוב פלאפל? או אולי איזה סנדביץ' מהבחור שמגיע על קטנוע? או שלא אוכלים כלום? לדנה אלמוסני יש כמה רעיונות
זה קרה בכל יום. לפעמים 5 פעמים בשבוע, לפעמים יותר. זה בדרך כלל תקף אותנו בשעות הצהריים המוקדמות. יום העבודה בקושי התחיל ורובו היה עוד לפנינו וכל אחת בתורה הייתה מעלה את השאלה הבלתי נמנעת "אז מה נאכל היום?". כך נאלצנו, חבורת בנות רעבות, להכריע מדי יום בסוגיית ה"מה נאכל היום בעבודה" - פלאפל הזול ומאוס מפינת הרחוב? חצי באגט מרוח בחומוס שראה ימים טובים יותר? או אולי תפוח שנשאר בתיק משבוע שעבר?

 

כל זה היה נמנע אם היינו נמנים עם ברי המזל שעובדים באחד ממשכנות ההייטק ומצ'ופרים בכרטיס הנחשק הפותח את דלתותיהן של כל המסעדות באזור, אבל במקום בו עבדנו, המאכל הכי טעים היה קפה בכוס קרטון (באירועים מיוחדים הצטרפו אליו גם עוגיות יבשות), לכן נאלצנו להשביע את רעבוננו בדרכים שונות. כשמאסנו סופית בפלאפל ובאחיו השמנוניים (שניצל בפיתה, קבב בבאגט או צ'יפס בחמגשית) וכשחשבון הבנק הורה לעשות דיאטת רצח בהוצאות, ישבנו לטכס עצה.

 

אחת מאיתנו (לא חשוב מי, אבל זו לא אני) הציעה שפשוט לא נאכל בעבודה. "ככה גם נרזה וגם נחסוך כסף", ניסתה לשכנע. הגיחוכים שעלו מבעד לקרקורי הבטן שכנעו אותה שהרעיון מופרך. רגע לפני שהתפוח הרקוב יצא מהתיק, הבריקה אחת מאיתנו (לא חשוב מי, אבל הפעם זו כן אני), ואמרה: "מה דעתכן, שבכל יום אחת מאיתנו תבשל בשביל כולנו? ככה נגוון את התפריט היומי, לא נצטרך לטרוח לבשל כל יום, לא נוציא סכומי עתק על מזון לא טעים בעליל, ונרוויח עוד זמן איכות ביחד באמצע היום"

 

הרעיון התקבל בשאגות שמחה ותוך שניות נקבעו תורנויות (היינו 5, זה היה קל), סגנונות מאכלים (יום פסטה, יום בשר, יום צמחוני וכו'), ובקשות

מיוחדות (בלי בצל, עם הרבה עגבניות). פתאום, יום העבודה האפרפר שלנו קושט במטעמים מזינים, בריאים ומקוריים. אפילו טרחנו, חבורת בנות שכמונו, לרשום את המתכונים של כל אחת וצבענו את חיינו הקולינריים בתבלינים צבעוניים ומלאי טעם. אספתי עבורכם כמה מתכונים קלים להכנה, שכיף לאכול וממש כיף לקחת לעבודה – כזה שמכינים בבית, שמים בקופסת פלסטיק במקרר ומחממים במיקרו בצהריים או שאוכלים קר, ישר מהמקרר.

 

אוכל שמתאים לחימום במיקרו

 

קציצות בשר ואורז עם נענע וצנוברים

את הקציצות ניתן להקפיא ולחלק למספר ארוחות

 

המרכיבים:

לאורז:

1 כוס אורז בסמטי

חופן נענע קצוצה

1 בצל קצוץ

שן שום קצוצה

1 ו-1/2 כפות צנוברים

1 כף שמן

מלח, פלפל ומעט אבקת מרק

לקציצות (כ-15 קציצות):

500 גרם בשר בקר טחון (אם אוהבים, אפשר לבקש מהקצב שיוסיף מעט שומן כבש)

1 בצל מגורר

1-2 שיני שום קצוצות

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

פרוסת לחם ישן (להרטיב, לסחוט ולקצוץ)

1 כף קמח תופח

מלח

פלפל

1 ביצה


(צילום: רן רובין)

 

אופן ההכנה:

  1. האורז: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הצנוברים עד השחמה. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב כשתי דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים, הנענע והשום ומטגנים כמה שניות נוספות.  
  4. מוסיפים את הצנוברים לסיר, מוסיפים כוס וחצי מים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות.
  5. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
  6. הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות. בעזרת ידיים משומנות קלות יוצרים קציצות בגודל של אגוז מלך ומניחים אותן על צלחת.
  7. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן משחימות. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.

 

פסטה עם סלמון ואפונה ירוקה

הרוטב מתאים לחבילה של פסטה. שומרים במקרר את הרוטב ואת הפסטה שבושלה בנפרד. בצהריים, מחממים את שניהם במיקרו ביחד

 

המרכיבים (4 מנות):

500 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות

2 כוסות אפונה קפואה ירוקה עדינה

1/2 כוס יין לבן

שמן זית

צרור נענע קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

מעט אבקת מרק

4 שיני שום קצוצות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת, מוסיפים את נתחי הדג ומטגנים קלות.
  2. כעבור 3 דקות מוסיפים את האפונה, התבלינים והשום. מערבבים קלות, מוסיפים את היין, הפטרוזיליה והנענע ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש, מניחים לרוטב להצטנן מעט ומעבירים לכלי סגור למקרר.

 

קוסקוס מהיר הכנה עם ירקות ובשר בקר

המרכיבים (4 מנות):

1 חבילה קוסקוס מהיר הכנה

2 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ גס

1 שקית חומוס קפוא

2-3 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים עבים

1/2 כרוב חתוך לרצועות

2-3 קישואים חצויים לאורכך ואח"כ חתוכים לחצאי עיגולים

כ-300 גרם בשר בקר צוואר (מתאים לגולש) חתוך לקוביות

מלח ופלפל

1 כף גדושה אבקת מרק

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה


 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס עפ"י הוראות היצרן, מעבירים לכלי ושומרים במקרר.
  2. מחממים את השמן בסיר קטן, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים קלות, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את גרגירי החומוס והירקות (את הירקות ניתן לחתוך לרצועות עבות או לעיגולים) ומטגנים כדקה נוספת. 
  4. מוסיפים כוס מים רותחים, את התבלינים ואבקת המרק ואת הפטרוזיליה קצוצה. מביאים לרתיחה, מקטינים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה, עד שהבשר רך.

 

אוכל קר

 

סלט פסטה עם פלפלים וגבינת פטה

המרכיבים:

1 חבילה פסטה

 

3-4 פלפלים בצבעים שונים

1-2 פלפלים חריפים קצוצים (לא חובה)

2 בצלים גדולים, קצוצים

3-4 שיני שום קצוצות

2/3 כוס יין לבן

צרור בזיליקום קצוץ

מלח ופלפל

זיתים שחורים מגולענים

שמן זית

כ-150 גרם גבינת פטה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה. מוזיפים לקערה 1 כף שמן זית ומערבבים כדי למנוע הידבקות של הפסטה. מעבירים למקרר.
  2. מחממים מעט שמן זית  במחבת ומטגנים את הבצל והפלפלים (גם את הפלפל החריף אם משתמשים) כ-3 דקות על אש גבוהה. אחרי 3 דקות מקטינים את הלהבה וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות על אש בינונית.
  3. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן 3 דקות.
  4. מוסיפים את היין והבזיליקום הקצוץ, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מניחים לתערובת להתקרר.
  5. להגשה, מערבבים היטב את הפסטה המוכנה עם התערובת (אחרי שהתקררה מעט) ומוסיפים את גבינת הפטה ואת הזיתים השחורים.

 

גיוון: ניתן להוסיף לתערובת רצועות חזה עוף מטוגנות במקום גבינת הפטה.

 

קציצות ירק

המרכיבים:

 

2-3 תפוחי אדמה מגוררים גס

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 בצל גדול מגורר

3 ביצים

1/2 כפית כורכום

1/12 כפית כמון

מלח ופלפל

1/4 כפית אבקת מרק

1 כף קמח


(צילום: יניב חן)

 

אופן ההכנה:

  1. סוחטים היטב את כל הנוזלים מתפוחי האדמה המגוררים, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  2. מחממים שמן במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת כמות מהתערובת. מטגנים על אש בינונית עד נמוכה כ-3 דקות מכל צד
  3. ניתן גם לאפות את קציצות הירק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים תבנית אפייה בספריי שמן, ומניחים את הקציצות במרווחים מתאימים. אופים כ-20-25 דקות
  4. ניתן לאכול את הקציצות בתוספת סלט ירוק או עם פרוסת לחם שחור של פעם.

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה אוכל, עבודה: מתכונים לארוחת צהריים משותפת
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד