שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

כתום ומשגע: ריזוטו גזר מקורמל

יעל גרטי מזמינה אתכם להכין ריזוטו גזר מקורמל עם גבינת מסקרפונה ועירית קצוצה, מעט מתקתק – ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו

עם הצלחה לא מתווכחים: כשמתכון מספר בישול או ממגזין בישול מוכיח את עצמו, אני שבה ומכינה מתכונים מתוכו. כך עם המגזין "Cozy Comfort Food", שכבר ניפק שני מתכונים מוצלחים: עוגיות חמאת בוטנים ושוקו צ'יפס, ומקרוני אנד צ'יז. נוכח ההצלחות הללו, החלטתי להכין ריזוטו גזר מקורמל, שהצטייר כמסקרן וטעים. המתכון הצריך אמנם מעט השקעה, וגם רכישת גבינת מסקרפונה, שאינה זולה (או דלת שומן) כלל וכלל, אך התוצאה מצדיקה את המאמץ. התקבל ריזוטו כתום, מעט מתקתק וטעים להפליא, שהתקשיתי להפסיק לאכול ממנו.

 

ריזוטו גזר מקורמל

מתכון מתוך המגזין "Cozy Comfort Food" – עם שינויים קלים שלי

 

המתכון המקורי הכיל ציר עוף - שהמרתי במים רותחים, בצל - שהמרתי בבצלי שאלוט, פטרוזיליה -שהמרתי בעירית וטימין- שעליו ויתרתי. אם יש לכם ציר ירקות, ניתן להשתמש בו כמובן במקום המים הרותחים. יש לחממו בסיר קטן לפני התחלת בישול הריזוטו ולהשאירו על אש נמוכה עד סיום הבישול.

 

גבינת מסקרפונה ניתן להשיג בכל מרכול. אם קוצצים את הגזר במעבד מזון, כפי שעשיתי אני, יש לעשות זאת בעזרת דיסקית מתאימה, שמנפקת חתיכות קטנות – ולא בעזרת דיסקית ז'וליינים או בעזרת להב המתכת.


(צילום: יעל גרטי)

 

המרכיבים (ל-3 מנות):

2 כפות שמן קנולה/תירס

3 כפות (45 גרם) חמאה

6 גזרים, קלופים וקצוצים דק (אפשר במעבד מזון)

מלח

1 כפית סוכר

3 בצלי שאלוט /1 בצל סגול בינוני, קלופים וקצוצים דק

1 ו-1/2 כוסות אורז לריזוטו (רצוי מזן ארבוריו)

1/2 כוס יין לבן

מים רותחים

100 גרם גבינת מסקרפונה

40-50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

1/4 חב' עירית טריה או 1/4 חב' פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק

פלפל שחור גרוס גס או פלפל לבן

להגשה:

מעט עירית טריה, שטופה וקצוצה דק

20-30 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

עזרים: מעבד מזון

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים כף שמן קנולה/תירס וכף חמאה בסיר בעל תחתית עבה על אש גבוהה, מוסיפים גזר קצוץ ומערבבים עד שהגזר מצופה בשמן/חמאה.
  2. מוסיפים 1/2 כוס מים, 1/2 כפית מלח וכפית סוכר ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות.
  3. מסירים את המכסה, מגבירים לאש בינונית ומבשלים תוך ערבוב אקראי עד שהנוזלים מתאדים והגזר מתחיל להשחים, כ-3 דקות.
  4. מרתיחים מים בקומקום חשמלי.
  5. מעבירים לקערית/קערה מחצית מכמות הגזר ומניחים בצד. את המחצית השניה מרסקים במעבד מזון עם 3/4 כוס מים רותחים, עד לקבלת קרם חלק.
  6. מנגבים את הסיר שבו השתמשנו לבישול הגזר בעזרת מגבת נייר (אין צורך לשטוף) ומניחים על גבי אש בינונית-גבוהה. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה/תירס וכף חמאה ומטגנים שאלוט/בצל סגול עד להזהבה. מוסיפים אורז לריזוטו ואת כף החמאה הנותרת ומערבבים כך שכל גרגרי האורז יצופו בחמאה.
  7. מוסיפים יין לבן בהדרגה ומערבבים עד להתאדותו.
  8. מוסיפים את מחית הגזר ומערבבים כדקה, עד להטמעותה באורז.
  9. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים ומערבבים עד להתאדותם. ממשיכים כך להוסיף מים בהדרגה כל עת שמתאדים המים בסיר, כ- 5-6 פעמים, כ- 10-13 דקות סה"כ. תוך כדי התהליך יש להרתיח את המים בקומקום מעת לעת.
  10. כשהגרגרים גדלים/מתרחבים מעט וגרגר שנטעם רך דיו אך לא רך מדי ("אל דֶנטה"), מוסיפים את הגזר המקורמל שנותר בצד, מסקרפונה,פרמזן ועירית. מערבבים עד להטמעות המסקרפונה באורז.
  11. מוסיפים כ- 1/4-1/2 כוס מים רותחים, כדי "לאוורר" מעט את הריזוטו. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך. יוצקים לצלחות, מפזרים מעט פרמזן מגורר ועירית קצוצה ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים