שתף קטע נבחר

מזל טוב לסוזוקי: ייצרה 40 מיליון מכוניות

יצרנית הרכב הקטנה מיפן ציינה לאחרונה את מכירת המכונית ה-40 מיליון, 50 שנה בדיוק אחרי שמכרה את המכונית הראשונה מחוץ ליפן. מזל טוב

סוזוקי מכרה 40 מיליון מכוניות, וזה לקח לה בדיוק 50 שנה. יצרנית הרכב הקטנה יחסית מיפן, שמתמחה במכוניות קטנות ורכבי שטח קומפקטיים, מכרה בחודש יוני את המכונית ה-40 מיליון. כך עולה מהודעה שפרסמה היצרנית באתרה הרשמי, אם כי לא פורסם איזו מכונית הייתה מספר 40 מיליון.

 

סוזוקי החלה בייצור מכוניות רק בסוף שנת 1955, עם מכונית מיני שכונתה סוזולייט (Suzulight). רכב נוסעים גדול ראשון הוצג 10 שנים לאחר מכן. אצלנו היא נודעה בעיקר תודות לדגמי הסוויפט, ויטארה, סמוראי, ליאנה ואחרים.

מזל טוב לסוזוקי

 

סוזוקי החלה לשווק מכוניות מחוץ ליפן בשנת 1959 עם רכב מסחרי זעיר. אחד השווקים החשובים ביותר עבורה הוא הודו, שם מיזם משותף עם מארוטי הוביל לזינוק אדיר במכירות. משוק זה מגיעה אלינו בימים אלה מכונית המיני אלטו. שיווק סוזוקי בישראל החל רק בשנות ה-80, לאחר שהיצרנית נמנעה מלמכור אצלנו בתחילה בגלל החרם הערבי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוזוקי. 40 מיליון מכוניות
סוזוקי. 40 מיליון מכוניות
מומלצים