שתף קטע נבחר

זירת הקניות

נייקי: נפסיק להשתמש בעורות בקר מהאמזונס

דו"ח של גרינפיס חשף לאחרונה את היקף בירוא יערות הגשם בברזיל, שנשרפים ונכתשים תחת דחפורים כדי לפנות מקום לחוות לגידול בקר. על רקע זה הודיעה "נייקי" שתוך שנה תוכל להבטיח שכל מוצרי העור שלה בברזיל מופקים מבקר שגדל מחוץ לאזור האמזונס, ולא תורמים להרס היערות

חברת מוצרי הספורט "נייקי" הודיעה כי היא תפסיק להשתמש בעורות מבקר שגודל ביערות הגשם של ברזיל, בשל המחוייבות שלה לבלום את הרס הסביבה באזור.

 

החברה הודיעה כי הנחתה את ספקי העור שלה בברזיל כי בתוך שנה יהיה עליהם "לפתח ולהפעיל מערכת שבאמצעותה ניתן יהיה לעקוב ולהוכיח כי העור ששימש לייצור המוצרים הופק מבקר שגדל מחוץ לאזור יערות הגשם באמזונס".

 

"אנו מבינים עד כמה חשובים יערות הגשם לבריאותו של כדור הארץ ואת ההשלכות שיש לבירוא היערות על שינוי האקלים וההתחממות הגלובלית", נאמר בהודעה. עם זאת, "נייקי" לא סיפקה נתונים באשר לכמות העור שמקורו באמזונס שהיא צורכת וכמה היא משלמת עבורו.


 


פרות רועות על קצה יער בברזיל (למעלה), ובשטח יער שנגדע (למטה). צילום: רויטרס

  

ארגון "גרינפיס" שיבח את הודעת החברה ואמר כי החלטתה באה על רקע דו"ח שפירסם לאחרונה הארגון, ולפיו העור והבשר שהופק מבקר שגדל באמזונס תורמים תרומה משמעותית לבירוא היערות באזור. "אנו משבחים את העובדה ש'נייקי' לוקחת את ההובלה בנושא החשוב של הרס יערות האמזונס", אמרה מנהלת הקמפיינים של הארגון בארה"ב, ליסה פינלדי.

 

היא אמרה שהרס היערות - שכולל שריפה של העצים ושיטוח של הקרקע עבור הקמת חוות חקלאיות או גידולי שדה - נחשב למקור הפליטה הרביעי בגודלו בעולם של פחמן דו-חמצני לאטמוספירה.

 

בדו"ח "טבח יערות האמזונס" שפרסם הארגון ביוני השנה, בכל שמונה שניות נהרסים כארבעה דונם של יער לטובת חוות בקר, ושהן כיום הגורם המשמעותי ביותר בעולם של בירוא יערות.

 

איגוד ספקי העור של ברזיל הגיב להודעה של "נייקי" ואמר כי הוא שותף לדאגות החברה באשר להשפעות של תעשיית הפקת העורות על היערות. במאמר בעיתון "Diario de Comercio e Industria" היוצא בסאו פאולו נאמר כי תקנות בנושא זה נמצאות כעת בשלבי גיבוש והן נועדו להבטיח שהעור הברזילאי מופק ב"אופן ידידותי לסביבה".

 

בחודש שעבר הודיע איגוד המרכולים הברזילאי כי שלוש הרשתות הגדולות במדינה, "וול-מארט", "קרפור" ו"פאו דה אסואר" הקפיאו חוזים עם ספקים שהתברר שמוצריהם קשורים להרס יערות הגשם.


פורסם לראשונה 27/07/2009 23:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרות רועות ליד יער בברזיל
צילום: רויטרס
מומלצים