שתף קטע נבחר

תוכנית: עשרות מיליונים למאבק בהתאבדויות

פיילוטים של תוכנית לאומית למניעת התאבדות יופעלו ברמלה, רחובות ובכפר כנא. התוכנית, שהוצגה בפני הוועדה לקליטת עלייה בכנסת, תובא לאישור סופי בשנת 2011. יו"ר הוועדה, ח"כ ליה שמטוב, אמרה: "תופעת האובדנות מדאיגה"

הוועדה לקליטת עלייה בכנסת דנה היום (ב') בדו"ח של משרד הבריאות על שיעור ההתאבדויות בקרב העולים, שפורסם לאחרונה. בפני הוועדה הוצגה תוכנית לאומית של משרד הבריאות, הג'וינט ומשרדי ממשלה אחרים למניעת אובדנות והתאבדויות בישראל. כעת הם מתחילים להפעיל פיילוט בשלוש ערים: רמלה, רחובות ובכפר כנא. התוכנית תובא לאישור בשנת 2011 ועלותה המשוערת 30 עד 60 מיליון שקלים.

 

ועדה בין משרדית אשר עמלה על התוכנית החליטה לרכז מאמץ ולמקד את הפיילוטים בשלושה קהלי יעד: נוער, קשישים ועולים חדשים. הפיילוטים יעסקו בין היתר בהסברה בנושא דיכאון ומצוקות נפשיות והשירותים הניתנים; הפעלת מערך איתור אקטיבי באמצעות שאלונים; מערך עזרה ראשונה נפשית בטלפון ובאינטרנט והתאמת תוכניות למגוון התרבותי הקיים.

 

מנהל התוכנית במשרד הבריאות, ליאור כרמל, אמר בשיחה עם ynet כי הפיילוטים, שעלותם חמישה מיליון שקלים וחצי, יופעלו כשנה וחצי ולאחר בחינתם יוחלט על אופיה הסופי של התוכנית.

 

ער"ן: הקווים באמהרית ורוסית ייסגרו

יו"ר הוועדה, ח"כ ליה שמטוב (ישראל ביתנו), אמרה כי "תופעת האובדנות מדאיגה מאוד, אני קוראת למשרדי הממשלה לתקצב את התוכנית הלאומית על פי הפיילוט הנערך כעת ברחובות וברמלה". שמטוב דרשה מהמשרדים והארגונים להציג את פעילותם השוטפת ואת התוכניות למיגור תופעת ההתאבדות.

 

יו"ר ער"ן, דניאל גינסברג, התריע במהלך הדיון בוועדה כי בקרוב ייאלץ להפסיק לתפעל את קווי החירום בשפה האמהרית ובשפה הרוסית מפאת חוסר תקציב. לדבריו, דרושים כ-600 אלף שקלים להפעלת כל אחד מהקווים. ח"כ שלמה מולה (קדימה) אמר כי "במקום לחפש תוכנית כדי למנוע אובדנות יש לחדש לאלתר את הפעלת הקו של ער"ן באמהרית. חשוב להכשיר אנשי מקצוע ואישי תרבות לטיפול באוכלוסיית העולים מאתיופיה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
מודאגת. יו"ר הוועדה ח"כ שמטוב
צילום: חגי אהרון
צילום: עופר עמרם
ח"כ מולה. לטפל בעולים מאתיופיה
צילום: עופר עמרם
מומלצים