שתף קטע נבחר

מדריך: להוציא יותר מהסלולרי

למה לא לצלם אתו בלילה, איך לעדכן ממנו בטוויטר, עם איזו תוכנה לשגר מסרים, מה יאריך את חיי הסוללה ואיך להנות מ‭GPS-‬ חינם. טיפים נבחרים לשימוש יעיל וחסכוני

זה סוד גלוי: רובנו לא מנצלים את כל היכולות של הטלפון הסלולרי שרכשנו במיטב כספנו. גם לא את רובן. העובדה הסטטיסטית הזו עומדת בסתירה לתשוקה הישראלית לאמץ תמיד את המכשיר היקר ביותר שנמצא על המדף, או זה שלטענת נציג המכירות הוא הצעקה האחרונה בתחום.

 

חשוב לציין, כי חלק מהרעיונות לשיפור ולייעול השימוש בטלפון שתמצאו כאן מחייבים שימוש בגלישת אינטרנט - כלומר, הם מתייחסים בעיקר למכשירי דור שלישי (שממילא הם עיקר המכשירים הנמכרים כיום בארץ‭.(‬ מכשירים הכוללים רכיב אלחוטי ‭(WIFI)‬ המאפשר להתחבר לרשתות אלחוטיות פתוחות יוכלו לחסוך עלויות גלישה סלולרית.

 

אגב, לפני תחילת השימוש בשירותי האינטרנט בסלולר חשוב לוודא בחברת הסלולר כי חבילת הגלישה אכן פעילה (לבצע אקטיבציה‭,(‬ מה שיחסוך לכם חיובים מופרזים אם היא לא.

 

מצלמה סלולרית

מצלמת הטלפון חוללה מהפיכה בכל הרגלי הצילום שלנו: היא נמצאת איתנו כמעט בכל מקום. הבעיה המוכרת היא איכות הצילומים, שלרוב מאכזבת, ולא משנה כמה מגה-

פיקסלים כוללת המצלמה. האמת היא, שרוב המצלמות העדכניות המשולבות בסלולריים דווקא מסוגלות להפיק תוצאות טובות למדי - אם לוקחים בחשבון את מגבלותיהן.

 

ראשית, בטרם מתחילים לצלם יש להיכנס להגדרות המצלמה ולוודא שרזולוציית ברירת המחדל היא הגבוהה ביותר. יש לבצע בדיקת "איזון לבן" ‭(White Balance)‬ פשוטה, שמכיילת את הצבעים במצלמה, ולנקות את העדשה אם היא חשופה.

 

חובה לקחת בחשבון, שעקב אכילס מרכזי במצלמות הסלולריות הוא צילום הלילה - רובן אינו מסוגל להפיק תוצאה איכותית בתנאי אור קשים, גם כאשר משולב בהן מבזק. בעיקרון, רצוי להימנע מצילומי לילה בטלפון הסלולרי, ודאי מצילומים בחשיכה. תתפלאו, אבל תמונת ערב סבירה תתקבל, גם בתנאי תאורה ביתיים, כאשר הפריט המצולם פשוט מואר היטב, אפילו בלי מבזק. ובכל מקרה, בהפעלת המבזק יש לתפוס מרחק של מטר וחצי מהאובייקט המצולם כדי למנוע חשיפת יתר.

 

בכל המצלמות הסלולריות אין (עדיין) זום אופטי. ה"זום" שעליו מספרים לכם נציגי המכירות הוא זום דיגיטלי, שפשוט מבצע פעולת חיתוך אותה תוכלו לעשות במחשב הביתי. לכן, כדאי תמיד יש צורך לעמוד במרחק סביר מהנושא המצולם, ולמקד את התמונה. בחלק ממצלמות הטלפון - פעולת המיקוד מתבצעת כמו במצלמות רגילות: לחיצה קלה על כפתור הצילום, לפני הצילום הסופי.

 

למרות מייצבי התמונה המשולבים באחרונה במצלמות, חשוב לשמור על יציבות היד בזמן הצילום ולקחת בחשבון, שברוב מצלמות הטלפון יש השהיה קלה בין הלחיצה על כפתור צילום לבין הרגע שבו התמונה אכן מצולמת: אל תזוזו עד שמתקבלת התמונה הסופית על גבי מסך המכשיר.

 

אל תתפתו לתכונות הטלפון: עריכת תמונות רצוי לבצע על גבי המחשב ולא במכשיר הסלולרי. וגם אם תמונה נראית לכם בעייתית בטלפון, אל תמהרו למחוק: כדאי לבחון אותה קודם במחשב. תתפלאו לגלות, שעל המסך הגדול הכל נראה אחרת.

 

טוויטר בנייד

חברות הסלולר לא מתעלמות מטרנד הרשתות החברתיות, שמאפשרות ליצור קשר עם חברים בכל רגע נתון ובזמן אמיתי, בטקסט, בתמונה ובווידאו. אין כמו הסלולרי, שנמצא אתנו כל הזמן, להשתלב בשיגעון העולמי, ובמכשירים החדשים תמצאו כבר קישורים ישירים לרשתות הפופולריות בעולם. לתופעה יתרונות רבים - כמו היכולת לעדכן בבת-אחת קבוצת חברים בפרטים חיים מטיול, לשתף אותם בחוויה ואפילו להיעזר בהם בעצות ובהנחיות על הדרך. אבל יש גם חסרונות וסכנות. למשל, בלי שהמידע יוגדר וימודר מראש -

פרטים אינטימיים רבים יכולים לזרום חופשי ברשת.

 

לדוגמה: לא חכם להכריז ברשת "יצאנו עם כל המשפחה לחופשה בקאריביים לשבועיים, והשארנו את הבית ריק‭,"‬ בדיוק כפי שאנו נזהרים מלהכריז על זמינותו של הבית לגנבים בהודעה הקולית במשיבון שלנו (אגב, כדאי גם להימנע מהצפת יתר של מידע: אין חובה לעדכן את חבריכם בכל חמש דקות מה אתם אוכלים ומי נכנס למשרד - אבל זו כבר עצה חברית, לא מקצועית‭.(‬

 

אחד השירותים הפשוטים, המאפשרים לעדכן בזמן אמת את כל הרשתות החברתיות במקביל הוא שירות ‭,Ping.fm‬ שלאחר הרשמה קצרה (וחינמית) יאפשר להסתפק בעידכון רשת חברתית אחת, וזה יופיע בבת-אחת גם בכל הרשתות האחרות שאתם חברים בהן. השירות מאפשר לעדכן גם תוכנות למסרים מיידים, מסרונים או הודעות דואר אלקטרוני.

 

ואגב, אם אתם סתם רוצים שכל עדכון שלכם בטוויטר יופיע גם בפייסבוק, בלי צורך בהרשמה ובמתן פרטים לאיש - בצעו חיפוש (במחשב) באתר פייסבוק והתקינו משם את יישום הטוויטר, שמקשר בין שני החשבונות.

 

מסרים מיידיים וניווט

יתרון נוסף לשימוש בטלפון ברשתות החברתיות הוא החיסכון בחשבונית החודשית של הסלולרי. ניתן להתקין בטלפון תוכנות המאפשרות לשגר מסרים מיידיים דרך מסנג'ר או ICQ במקום מסרי ה‭SMS-‬ היקרים. אחת המומלצות היא FRING הישראלית, המאפשרת לרוב הטלפונים לתפעל שירותי מסרים חינם, ואפילו שיחות חינם קוליות בין משתמשי התוכנה. שוב, בכדי להשתמש בכל אלו יש צורך במנוי על "חבילת גלישה‭,"‬ או ברשת WIFI (אם הטלפון שלכם תומך בה‭.(‬

 

GPS הוא מזמן כבר לא עניין לעשירים בלבד: היום ניתן להפוך כמעט כל טלפון בעל רכיב GPS פנימי למכשיר ניווט חינמי. תוכנת WAZE הישראלית מאפשרת ניווט, שאינו מצריך תלות, קשר או תשלום לרשת הסלולרית. התוכנה מבוססת על מידע סטטיסטי על עומסי תנועה, שמתקבל ממשתמשים ומנותח לפי ימות השבוע ושעות הנסיעה, ועל נתונים בזמן אמת שמספקים הנהגים, בעלי התוכנה, על הכביש. התקנת התוכנה מוסיפה את מפת ישראל למכשיר, והקשר לשרת האינטרנט מתבצע רק לצורך עדכוני התנועה.

 

חיסכון בסוללה

אחת הסוגיות הכואבות במכשירים הסלולריים היא אורך החיים המוגבל של הסוללה. שימושי רשת מן הסוג שהזכרנו כאן, לדוגמה, עלולים "לזלול" את משאבי הסוללה, במיוחד

אם הם באים בנוסף לשימוש המסורתי - שיחות, הודעות ומיילים.

 

כדי להאריך את חיי הסוללה, כדאי - כאשר אין צורך בחיבור לרשת הדור השלישי - להיכנס ל"הגדרות הרשת" של המכשיר ולבחור שם ב"רשת ‭"GSM‬ (דור ‭.(2.5‬ הבחירה הזו, שחוסכת משמעותית בחיי סוללה, לא תפגע בשיחות הקוליות שלכם וגם לא במסרוני הטקסט. מצד שני, אם תרצו לגלוש באינטרנט ב‭-"‬מצב ‭"GSM‬ תיתקלו באיטיות מרגיזה.

 

טיפ נוסף: כבו את תכונות ה-Blutooth,‬ ה‭WiFi-‬ וה‭GPS-‬ במכשיר שלכם כאשר אין בהם שימוש. השירותים הללו הם בעלי תיאבון מוגבר לאנרגיה, וגם בלא שימוש נוטים "לחפש" כל הזמן אלמנטים בסביבה.

 

דאגו גם לסגור תוכנות שפתחתם בטלפון. לא מעט סלולריים, במיוחד כאלה המריצים את מערכות ההפעלה סימביאן ו-Windows Mobile, מאפשרים להריץ מספר תוכנות במקביל. אם כמה מהן לא נסגרו בצורה מסודרת הן פשוט ממשיכות לרוץ ברקע ולזלול כוח עיבוד מהסוללה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים