שתף קטע נבחר

לא רק בקינוחים: מתכוני פירות קיציים

סביצ'ה דניס ונקטרינה, דפי אורז במילוי סלט עוף ומנגו, משמש במילוי גבינת שמנת ואגוזים וקרם מלבי עם דובדבנים. ענבר להב עם מתכונים קיץ מרעננים, יפים, קלים להכנה וטעימים להפליא

כמה טיפים לפני שמתחילים:

  • כדאי להכין את הדברים מוקדם בבוקר, אז פחות חם
  • מומלץ לקנות את הפירות הכי טובים ויפים שאתם יכולים למצוא
  • חשוב שהנקטרינה תהיה צהובה בלבד ושהמשמש לא יהיה רך מדי
  • רצוי לחתוך את הפירות בסמוך לזמן שבו אוכלים אותם
  • גם דגים כדאי לקנות טריים. בקשו מהמוכר שינקה אותם עבורכם
  • בשימוש בצ'ילי - עדיף לתבל במעט ולהוסיף לפי הטעם

 

סביצ'ה דניס ונקטרינה

המרכיבים (כ-6 מנות):

150 גרם פילה דניס טרי, מנוקה מעור ועצמות

2 נקטרינות כתומות

1/2 בצל סגול

עלים מענף בזיליקום

1/4 צ'ילי אדום חריף

שמן זית

מלח ים

מיץ לימון טרי


(צילום: נמרוד גנישר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים לקוביות קטנות את הדג, הנקטרינה והבצל. קוצצים את הצ'ילי ואת עלי הבזיליקום.
  2. מערבבים את המרכיבים בקערה ויוצקים עליהם שמן זית, מיץ לימון ומלח, כמה דקות לפני ההגשה.
  3. מגישים בכוסות שוט, או בגביעים קטנים עם מזלגונים.

 

דפי אורז במילוי סלט עוף ומנגו

המרכיבים (כ-15 יחידות):

1 חבילת דפי נייר אורז (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק)

1 חזה עוף צלוי או מבושל נקי מעור ועצמות ומקורר היטב

1-2 יחידות מנגו בשל ומוצק

1 צ'ילי אדום חריף לפי הטעם

1-2 גבעולי סלרי

עלי כוסברה

1 כף ג'ינג'ר מוחמץ + מעט מנוזל ההחמצה

2 כפות רוטב סויה משובח

1 לימון סחוט

מספר טיפות שמן שומשום

1 כף שמן תירס

1-2 כפות דבש או סילאן


(צילום: נמרוד גנישר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים לרצועות דקות את העוף, המנגו, הסלרי, והג'ינגר. קוצצים את הצ'ילי והכוסברה.
  2. מערבבים את מרכיבי הסלט עם התיבול, ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מכינים תבנית או קערה עם מים פושרים, בגודל יותר גדול מדפי האורז, מגבת לחה וקופסה לאכסון הגלילים.
  4. הכנת הגלילים: טובלים דף אורז במים עד לריכוך. מניחים על המגבת, שמים כף מסלט העוף ומגלגלים כמו בלינצ'ס.
  5. מעבירים לקופסה וסוגרים אותה.
  6. אוכלים בסמוך לזמן ההכנה. אפשר להגיש עם רוטב סויה.

 

משמש או סברס במילוי גבינת עזים ואגוזי מקדמיה

עונת המשמשים מסתיימת, לכן אפשר למלא סברס או פירות אחרים של קיץ לפי בחירתכם

 

המרכיבים (12 משמשים ממולאים):

6 משמשים בשלים ומוצקים מחולקים ל-2 (או 6 סברסים קלופים, חתוכים ל-2 לרוחב ומרוקנים בצורה חלקית ליצירת שקע)

150 גרם גבינת שמנת עזים, או גבינת שמנת רגילה

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

מלח ופלפל

50 גרם אגוזי מקדמיה

ענף קטן של תימין

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את אגוזי המקדמיה, חלקם קצוץ קטן וחלקם משאירים חתיכות גדולות יותר לקישוט.
  2. מערבבים את הגבינה עם שאר המרכיבים ומכניסים לשקית זילוף או שקית רגילה.
  3. ממליחים ומפלפלים מעט את חצאי הפירות, ממלאים כל חצי פרי בגבינה ומקשטים באגוז.

 

קרם מלבי ודובדבנים

את קרם המלבי יש לעשות ערב קודם (או מינימום 12 שעות לפני, כדי שיהיה קר מאוד). אסור להכניסו למקפיא, כי החומר עלול להתפרק וחבל.

 

המרכיבים (כ-12 מנות):

1/2 ליטר שמנת מתוקה

1/2 ליטר מים

כוס ורבע (125 גרם) סוכר

1/2 כוס (75 גרם) קורנפלור

כמה טיפות מי זהר לפי הטעם

סלסלת דובדבנים

4 כפות סוכר


(צילום: נמרוד גנישר)

 

אופן הכנה:

  1. חוצים את הדובדבנים ומגלענים אותם. מערבבים עם הסוכר (את כמות הסוכר אפשר לשנות בהתאם לחמיצות הדובדבנים ולטעמכם) ומחזיקים במקרר עד להגשה.
  2. מערבבים היטב 1/4 ליטר מים עם הקורנפלור.
  3. מבשלים את שארית המים עם השמנת, הסוכר ומי זהר. לפני הרתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר וממשיכים לבשל תוך ערבוב יסודי.
  4. מביאים לרתיחה ולבשל עוד 2 דקות, תוך ערבוב, ומסירים מהאש.
  5. מעבירים מיד לקערה ומכסים בניילון נצמד, למניעת קרום. מעבירים למקרר ללילה.
  6. לאחר הקירור, טורפים במטרפה, כדי לפרק גושים, אם יש.
  7. להגשה: יוצקים קרם מלבי לגביעים ושמים מעל כף דובדבנים, כולל הסירופ שנוצר.
  8. אפשרות נוספת להגשה: לקלות שערות קדאיף בתנור, לצנן, לפורר ולשים בתחתית הגביע מתחת לקרם.

 

ענבר להב , "קייטרינג בנגיעה אישית"

 

תמונות נמרוד גנישר, לאתר שלו לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים