שתף קטע נבחר

מחסור בחוקרים: אלף ילדים שנפגעו מחכים לסיוע

המחסור הקשה בחוקרי ילדים גרם לתור של כ-1,000 קטינים מתחת לגיל 14, שלא טופלו על-ידי הרשויות. כעת, יוצא משרד הרווחה בתוכנית חדשה: "לסגור את התור" עד 2010. יו"ר איגוד העובדים הסוציאלים: זה כמו אקמול לחולה במחלה קשה

כאלף ילדים מתחת לגיל 14 שעברו אלימות, הזנחה או פגיעות מיניות לא נחקרו מעולם על-ידי עובדים סוציאלים. האחרים חיכו 4-6 חודשים עד שטופלו על-ידי הרשויות. זאת, עקב המחסור הקשה שקיים ברשויות הרווחה בחוקרי ילדים. בעקבות כך, הודיע היום (יום ד') שר הרווחה, יצחק הרצוג, על תוכנית חירום לצמצום מספר הילדים הממתינים לטיפול. מטרת התוכנית: להשתלט על התור הקיים עד לנובמבר 2009 ולסיים את החקירות שיתווספו בתקופה זו עד לינואר 2010.

 

במסגרת התוכנית החדשה, יוקצו משאבים ותקנים לגיוס מחדש של שמונה חוקרי ילדים שפרשו לגמלאות, לעבודה במשך ארבעה חודשים בהיקף של חצי משרה. בנוסף, יוקצו שלושה תקנים חדשים ליחידת חוקרי הילדים ותינתן עדיפות לחקירות אלה על-פני חקירות אחרות. ההעסקה תמומן ממקורותיו התקציביים של משרד הרווחה, לאחר שנציבות שירות המדינה אישרה את המהלך. 

 

לדברי המשרד המחסור הקשה נגרם כתוצאה מתת תיקנון, בעיות בקליטת כח אדם במעבר ההעסקה מעמותה למדינה ובעובדה שהכשרת עובד סוציאלי לתפקיד חוקר ילדים אורך כשנה. למרות זאת, בשנת 2008 חל גידול של 12% בחקירות הילדים לעומת 2007 ומספרן עלה מ-7,791 ל-8,716. הסיבה המרכזית לכך היא העליה בהיקף הפגיעות בילדים.

 

לדברי השר הרצוג, "לאי ביצוע חקירות ילדים יש השלכה חמורה ביותר על עיכוב הטיפול בילדים, ועיכוב זה פוגע גם בחקירה ובאיסוף הראיות להליך הפלילי. הילדים נותרים חשופים להמשך הפגיעה, מבלי שהם מקבלים את המענים הדרושים להם".

 

לעומתו, סבור יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, כי התוכנית החדשה היא בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי. "מתן שעות נוספות לחוקרי ילדים וגיוס גמלאים לביצוע חקירות כדי להקטין את התור, כמוה כמתן אקמול להורדת חום לחולה במחלה קשה.

במקום לתת את התרופה האמיתית, שהיא תוספת תקינה והגדלת מספר חוקרי הילדים, הולכים על פיתרון לפרק זמן קצר". לדבריו, אחרי שמשרד הרווחה יצליח להתגבר על התור הנוכחי והתוכנית תופסק, יתחיל תהליך התארכות התורים מחדש.

   

בינתיים תנסה תוכנית משרד הרווחה להגדיר סדרי עדיפויות חדשים לחקירות ילדים בתקופה הקרובה. במסגרת זו תינתן עדיפות לחקירות של ילדים שנפגעו מינית או פיזית בתוך המשפחה, על פני חקירות שהפוגע הוא מחוץ למשפחה, יוגדל מספר החקירות מ-22-25 חקירות בחודש לחוקר, ל- 35 חקירות. בנוסף, במהלך תוכנית החירום לא ייצאו חוקרי הילדים לחופשות, לא ישתתפו בישיבות רכזים, ימי עיון והרצאות ולא יעברו קורסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים