שתף קטע נבחר

עלו ברשת: 4,646 קילומטר של זקן

לאיזה אורך מגיע זקן בטיול רגלי ארוך, עיתון פועלי ארץ ישראל עולה לרשת, טיפים לרפלקסולוגיה, כרטיסי ברכה קוליים אישיים והחתול של סיימון צד זבובים. האתרים החדשים והמעניינים

פייבוריט

"הוועדה המסדרת" הוא אתר סאטירה ישראלי, שפועל מזה כחצי שנה, ולא משאיר שום פרה שלמה לרפואה. מבחינה מערכתית מדובר בבלוג קבוצתי, שעל כותביו (חברי הוועדה המסדרת) נמנים גם כותבים מקצועיים כמו הסופר אסף גברון, האחים אורי ותומר קרמן ואחרים, המכנים עצמם בשמות קוד, ביניהם: "הסכיזואיד", "הקונפורמיסט" או "המחנך". תחת שמות העט הללו הם עוברים מנושא לנושא - מדרוזים וביאליק, דרך פרקליטים מושחתים ויום הזיכרון וכלה בשפעת החזירים והמיתון - וטוחנים אותו עד דק לאבקה של נונסנס עוקצני.

 

כמובן שכמו בכל בלוג קבוצתי, בעיקר כזה שעוסק בהכל, גם כאן יש פוסטים מצחיקים יותר, לצד טקסטים תמוהים קלות או סתם מציגים הומור דלוח משהו. ועדיין, מי שמעדיף את המציאות שלו טבולה במעט סרקזם צונן, ימצא שם את מבוקשו.

 

שימושון

חוכמה גדולה - המטרה שחרת על דגלו אתר iWise היא לארגן את חוכמת העולם ולהפכה לנגישה בקלות. זה אולי נשמע כמו אתגר רציני, אבל בינתיים אתר הציטטות והפתגמים הזה עומד בכבוד בנסיון, ומאפשר למצוא ציטוטים של דמויות היסטוריות בולטות מתחומים שונים (מאתור מילר, עבור באלברט אינשטיין וכלה באינגריד ברגמן).

החיפושים מתבצעים על פי תאריכים, נושאים או חיפוש מילים אקראיות.

 

אם מצאתם ציטוט שאינכם יודעים למי לשייכו - גם בזה יעזור האתר. הדביקו את הטקסט (באנגלית בלבד) והוא יאתר את הדובר. ברמה המעשית, iWise מאפשר להירשם לעדכוני RSS של אנשי שם, כמו עזרא פאונד (יש גם את התלמוד ברשימה), להגיב על פתגמים בטוויטר, להעתיק אותם לפייסבוק או לשלוח אותם במייל, לדרגם ועוד.

 

רפואת בהונות - יש לכם כאב ראש? סובלים ממיגרנות? באתר Examiner תמצאו מדריך (כתוב אנגלית) קצר אך יעיל, שיוליך אתכם בצעדים מדודים בנבכי תורת הרפלקסולוגיה ויראה בדיוק היכן ללחוץ, באיזו עוצמה ולמשך כמה זמן.

 

משהו - יש לנו בשורה לחוקרים, עיתונאים, חובבי נוסטלגיה וסתם סקרנים: ארכיון העיתון "דבר" זמין לעיון חופשי ברשת. אפשר לעיין על פי תאריכים או מילות חיפוש, לשמור ידיעות וכתבות סרוקות במחשב או לשלוח אותן במייל למי שתחפצו.

 

ניסויים בקוד פתוח - בשנת 2009 כולנו כבר שמענו על לינוקס ורובנו משתמשים בתוכנות קוד פתוח (גם בלי לדעת זאת). ובכל זאת, יש אנשים שמתחלחלים מהמחשבה לזנוח את מערכת ההפעלה חלונות, את דפדפן אקספלורר או את תוכנת וורד. עבור אלה, שמסתקרנים אך חוששים, קיים אתר Click2Try, שכשמו כן הוא: חוסך את ההורדה, ההתקנה והעמל ומאפשר להתנסות ביישומי קוד פתוח מגוונים על אמת, אבל בסביבה וירטואלית. כל מה שצריך זה דפדפן ומעט זמן פנוי.

  

חיפוש מתורגם - עמוד הבית של מנוע החיפוש DataSearch גורם אפילו לגוגל להיראות עמוס, אבל שווה לעשות עליו סיבוב; מדובר באתר שמספק שירותי חיפוש במספר אתרים במקביל: גוגל, יוטיוב, יאהו, ויקיפדיה, טוויטר ואיביי. מה שמיוחד במנוע היא היכולת שלו לתרגם את מילות החיפוש באופן אוטומטי מעברית לאנגלית, כך שאם תחפשו את המילה "מכונית" תקבלו תוצאות גם של מילים רלוונטיות באנגלית. התוצאות מוצגות בחלוניות דינמיות, שאותן ניתן להסתיר או להזיז, וביניהן תמצאו גם חלונית תרגום מובנית לחמש שפות.

 

סלולר לכל אמן - מאז שהופעות הפכו למקור הפרנסה העיקרי של מוזיקאים, מלאה האינטרנט בעמודים ואתרים שמספקים ייצוג מקוון ללהקות וזמרים. אם עמוד ב-Myspace המתיישן לא מספק אתכם, תוכלו להצטרף לשירות Fanteraction של הסטארט אפ הצעיר GigDoggy, שמזמין מוזיקאים לפתוח לעצמם עמודים אישיים המותאמים לצפיה בטלפונים סלולריים, וכך לקדם את ההופעות שלהם - אפילו בזמן אמת. לא תומך עברית, אבל מתאים גם לישראלים.

 

מסר מן העבר - Vocal Greeting הוא שירות ישראלי חדש ותמוה משהו, במיוחד בעידן האינטרנט המהיר והסלולר. במה מדובר? ובכן, הרעיון הוא להיכנס לאתר, להקליט מסר כלשהו (ברכה, הזמנה וכיוצא באלה), ותמורת 30 ש"ח - לשלוח אותו ככרטיס ברכה קולי מעוצב למי שתרצו. וכן, אם גם אתם, כמונו, לא הבנתם את הפואנטה - מדובר במשלוח של כרטיס ברכה פיזי לגמרי, המצויד במנגנון השמעה פיזי לגמרי (רמקולים, סוללות ורכיב זכרון, כפי שמעיד מנהל האתר), באמצעות דואר ישראל הפיזי לגמרי. תהליך ההקלטה פשוט למדי, אבל לרשותכם עומדות רק 10 שניות.

 

יש קול ויש עונה - אתר מעניין הרבה יותר הוא Woices, שמציע לכם להקליט מילים ומשפטים, שיהיו זמינים לכל הגולשים באתר, ויסייעו להם להכיר מקומות, אנשים או חפצים. זה נשמע מוזר, אבל בפועל, מדובר במעין מדריכים קוליים שיתופיים שמשמשים בעת ביקור בעיר זרה, מוזיאון או אפילו סתם ברחוב מיוחד בעיניכם.

 

מחזה נאה - כתב העת "מטעם" מציין עשור למותו של המחזאי חנוך לוין עם גיליון מיוחד, שחלקים מתוכו ניתן לקרוא באתר המגזין.

 

שחקו אותה - למרות שמו הזר, Gamers Tribe, הוא אתר ישראלי חדש, שרוצה להפוך לביתה המקוון של קהילת הגיימרים חובבי הקונסולות. באתר תוכלו למצוא סקירות, חדשות וביקורות, שמחולקות לקטגוריות פשוטות: קונסולה או ז'אנר.

 

מנה אחרונה

ציירי לו זקן - צעיר בשם כריסטוף יצא לטיול רגלי ארוך (4,646 ק"מ) בסין והחליט לצלם עצמו בכל יום, כדי לתעד את המסע מחד ואת קצב צמיחת הזקן שלו מאידך.

 

חתול צייד - זוכרים את עלילות המאייר סיימון והחתול שלו? ובכן, הפעם חיית המחמד המצויירת נאבקת ללא רחם בזבוב. זה יעלה למישהו ביוקר (שלח: עמית פל)

 

בטעם של פעם - באתר המגזין האמריקני "אסקווייר" עושים מחווה לאמנות הנשכחת של Animated GIF's, אותן אנימציות פרימיטיביות מראשית ימי האינטרנט, ומגיש את חמשת הגדולות.

 

לא הופרדו בלידתם - צמד הבדרנים האוסטרלי הידוע בכינוי Umbilical Brothers (אחים מחוברים בחבל הטבור, בתרגום חופשי), כלל אינם אחים, אבל הם מוכשרים. במערכון הבא, שכדרכם משלב בין פנטומימה ואפקטים קוליים טבעיים, הם מציגים שגרת בוקר נורמלית. ברובה. (שלח: עמית פל)

 

הדֶּבֶר - בבלוג המצוין של טל טבקמן מצאנו סרטון אנימציה צרפתי נפלא, שהסטודנטים שיצרו אותו נזקקו לחמש דקות כדי להעביר תחושות שאחרים לא מצליחים לעורר אפילו בשעתיים.

 

ללא מילים - סרטון קצר ונטול דיאלוג מנסה לבחון האם יש דברים שאפילו משיכה ואהבה לא יכולות לנצח; גזענות נניח.

 

לא נפסיק ללחוץ - רוצים לשכוח מהכל? הכירו את משחק הרשת Pixel; מאתגר אך ממכר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קילומטרים של זקן
צילום מסך
מומלצים