שתף קטע נבחר

עטיפה יפה: עוף מצופה בטיגון עמוק

אחת המנות הקלאסיות של המטבח של דרום ארצות הברית היא עוף מטוגן. יש עשרות, אם לא מאות, מתכוני עוף מטוגן. הנה מתכון פשוט יחסית

עוף מטוגן בסגנון דרומי

ברוב המתכונים המקוריים, העוף מושרה תחילה ברוויון, מה שמעניק לו רכות ועסיסיות. שומרי כשרות מוזמנים לדלג על השלב

 

המרכיבים:

1 עוף, חתוך ל-8

2 ביצים

1/3 כוס מים

1 בקבוק טבסקו

2 כוסות קמח תופח

1 כפית אבקת שום

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית פפריקה מתוקה

אופציה: 1 כוס רוויון

 

שמן לטיגון עמוק


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:
  1. אם משתמשים בריוויון: מניחים את נתחי העוף בכלי מתאים, יוצקים עליהם את הרוויון, מכסים ומניחים במקרר למשך 12-24 שעות. לאחר ההשריה, מוציאים את נתחי העוף מהכלי, מנגבים במגבות נייר ומניחים בצד.
  2. מניחים ביצים בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את המים ואת הטבסקו וטורפים היטב.
  3. מניחים קמח, אבקת שום, פלפל שחור ופפריקה בצלחת שטוחה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את נתחי העוף לקערה עם הביצים ומערבבים היטב כך שהתערובת תצפה היטב את הנתחים.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר מתאים. מוציאים את נתחי העוף מהקערה ומצפים אותם היטב בתערובת הקמח המתובל (אפשר לשים את העוף ואת הקמח בשקית ולנער היטב).
  6. מטגנים את נתחי העוף בשמן עד שהם משחימים כ-10-15 דקות. אם רואים שהנתחים מתחילים להשחים מהר מדי, מורידים מעט את גובה הלהבה.
  7. מוציאים את נתחי העוף מסיר הטיגון ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים חם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים