שתף קטע נבחר

המזרח הרחוק מתקרב לבית (וליתר דיוק למזווה)

לנטשה יש בבית מאגר מיוחד של רטבים ומוצרים, שזכה אצלה לכינוי "מזווה המזרח הרחוק", ובעזרתו היא יכולה לתקתק ברגע ארוחה אקזוטית. המלצה שלה: תתארגנו על אחד כזה גם אתם. הנה הרשימה הפרטית שלה

במזווה המטבח שלי התארגנה לה קבוצה אקזוטית של רטבים ומצרכים מהמטבח האסייתי שאני שולפת כשמתחשק משהו פיקנטי ומהיר להכנה. בעבר, חלק גדול מהמצרכים במזווה המזרח הרחוק שלי, יכולתי למצוא רק בחנויות מיוחדות, המייבאות מוצרים מהמזרח. עכשיו אפשר למצוא את רובם גם ברשתות המזון הגדולות ואת חלקם בחנויות הטבע.

 

כשאני מתבקשת, למשל, להכין ארוחת ערב לילדים שכוללת נודלס מוקפצים עם פלפלים, גזר ותירס, נשלפות מהמזווה האטריות הסיניות הארוכות שילדים אוהבים או אטריות אורז שקופות, שמעדיפים המבוגרים, וכמובן רטבים פיקנטיים מלאי טעם כמו רוטב סויה ורוטב צ'ילי חריף-מתוק. גם כדי להכין משרה מלאה בטעמים חזקים לבשר, עוף או דגים, אני שולפת את הנשק הסודי שלי מאותו מזווה.

 

החלטתי לחשוף בפניכם את רשימת המצרכים מהמזווה הפרטי שלי. (ומה שאני אוהבת ברשימה הזאת, זה שאפשר להכין איתה ארוחה בקלות תוך כמה דקות).

 

ולהלן, רשימת המזווה שלי

  • סויה (משמש במטבח האסיאתי כתחליף למלח, רצוי להשקיע ברוטב סויה איכותי)
  • סויה בהירה (שהיא פחות מרוכזת ומלוחה מהסויה הכהה)
  • רוטב טריאקי (מתקתק ונהדר להכנת משרה)
  • רוטב דגים (נכון זה רוטב שמריח לא משהו, אבל מעניק לכל תבשיל את הטעם הייחודי של המזרח הרחוק)
  • רוטב צ'ילי מתוק (אפשר למצוא היום בכל סופר. למדתי להשתמש בו מהשף עמיר אילן, שיצר מתכונים למגזין שף של עיתון לאשה. הוא תיבל עם הרוטב הפיקנטי מיונז ביתי שנהפך למיונז אדמוני חריף ומתוק, או ערבב אותו עם סויה, ג'ינג'ר ושום כדי לטבול בו אגרול, טופו או כיסונים מאודים).
  • רוטב מירין (מעין סירופ מתוק אופייני למטבח היפני ונהדר להכנת רטבים)
  • שמן שומשום איכותי כהה (בדרך כלל מגיע בבקבוקון קטן, אבל נדרשות רק כמה טיפות ארומטיות ממנו כדי לתבל כל תבשיל. מומלץ לשמור אותו במקרר)
  • חומץ אורז (חומץ שקוף ועדין שמשמש לתיבול אורז לסושי ויכול לשמש להכנת רטבים לסלט)
  • ממרח מיסו בהיר וכהה (ממרח מיוצר מפולי סויה שהותססו. משמש כבסיס למרק מיסו, ממרח מדולל במים אפשר להשתמש להכנת רוטב לסלט או משרה).
  • נודלס (מתבשלים תוך דקות וילדים אוהבים אותם)
  • אטריות סובה (אטריות עשויות מכוסמת, מתאימות להוספה למרק, לירקות מוקפצים או להכנת סלט אטריות קר)
  • אטריות אורז (שקופות ועדינות שלא דורשות בישול רק השריה במים חמימים)
  • חלב קוקוס
  • פלפל צ'ילי יבש או טרי
  • כפיר ליים (עלים יבשים של לימון קטן, ארומטיים מאוד ומוסיפים בושם וטעם מעודן לכל תבשיל).
  • למון גראס ושורש ג'ינג'ר (למדתי מגורו הלייף סטייל הבריא, פיליס גלזר, לאחסן במקפיא וכשצריך להוציא לכתוש או לגרר. אגב, בצורה הזאת לא צריך לקלף את הג'ינג'ר).
  • שום, בצל ירוק וכוסברה (טוב, לא ממש מצרכים של מזווה, אבל טוב שיש במקרר להעניק למאכלים שונים את הטעם האסייתי)


נודלס שילדים אוהבים, מוכן בכלום זמן (צילום: ירון ברנר) 

 


כנפיים ברוטב צ'ילי. אוכל קל ומתובל (צילום: שלום בר-טל)

 

גם איילת הירשמן, עורכת מגזין "שף" של עיתון "לאשה" ומחברת ספרי בישול, אוהבת לצייד את המזווה שלה במצרכים אסייתיים. איתם היא מכינה תבשילים מהירים וקלים להכנה. הנה לדוגמה ארוחת נתחי סלמון בטריאקי שאיילת מארגנת בצ'יק צ'ק, וגם ארוחת נתחי פרגיות במרינדה אסייתית

 

לכל הפוסטים של נטשה

 

רוצים להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)


  

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
פלפלים ממולאים ברוטב סויה
צילום: יוסי סליס
חזה עוף במרינדת חרדל ג'ינג' ודבש
צילום: מיכל רביבו
מרק גזר, מיסו ואטריות אורז
צילום: ירון ברנר
לאשה בפייסבוק
מומלצים