שתף קטע נבחר

זירת הקניות

קצב הרס יערות הגשם - "האיטי ב-20 שנה"

השר להגנת הסביבה בברזיל טוען כי פעילות אכיפה מוגברת הביאה לכך שבין יולי 2008 ליולי השנה נכרתו יערות בשטח של 8,500 קמ"ר - הכי מעט ב-20 השנים האחרונות

קצב ההרס השנתי של יערות הגשם בברזיל הואט בכמחצית, והוא כיום ברמתו הנמוכה ביותר מזה שני עשורים - כך אומר שר איכות הסביבה הברזילאי, קרלוס מינץ.

 

אם יתבררו הדברים כנכונים על ידי מידע ממוסמך, הדבר יאפשר לברזיל לטעון שהיא עומדת בהתחייבותה לצמצם את הרס יערות הגשם, לאחר שנים שבהן ארגוני סביבה מתחו בשל כך ביקורת חריפה על הממשלה בברזיליה.

 

במשך שנים הופעלו על ברזיל לחצים גדולים לרסן את פעילות חברות כריתת העצים והחוואים, שנגסו עוד ועוד נתחים מיערות הגשם לטובת שדות וחוות בקר, ובה בעת לפתח את האזור העשיר במשאבים. בשנים עברו, ככל שגדל הביקוש לפולי סויה, בשר ועץ, הואץ קצב הריסת היערות.

 

מינץ העריך שכ-8,500 קמ"ר של יער נהרסו ב-12 החודשים שבין יולי 2008 ליולי השנה. זאת, לעומת כמעט 13 אלף קמ"ר בתקופה המקבילה בשנה שלפני כן. בתקופה המקבילה בין 2003 ל-2004 נרשם שיא בהיקף שטח היערות שנכרת - 27 אלף קמ"ר.

 

את החישוב ביסס מינץ על נתונים מהמכון הברזילאי לחקר החלל, שציין כי חלה ירידה של 46 אחוז בהיקף היערות שנכרתו ב-12 החודשים שעד יולי 2009. השנה. הנתונים מבוססים על צילומי לוויין. צילומים מפורטים יותר, ודו"ח מקיף יותר, צפוי להתפרסם בהמשך השנה.

 

לדברי מינץ, הצימצום בשטח היערות שנכרתים קשור לפעילות עניפה של כוחות הביטחון באזורים המועדים. מומחים לא שוללים זאת על הסף, אך טוענים כי מחיר הסחורות הנמוך כתוצאה מהמיתון העולמי, משפיע גם הוא על קצב כריתת היערות.

 

"הנתונים של הממשלה נראים מעודדים, אבל אנחנו צריכים לוודא האם המגמה הזו אמיתית ותעמוד במבחן המציאות כאשר שוב יגדלו הביקושים לסחורות ועץ", אמר פאולו מוטיניו, מתאם הפעילות במכון המחקר של האמזונס.

 

הרס יערות הגשם אינו פוגע רק בבתי הגידול - בחי ובצומח - אלא פולט לאוויר כמויות גדולות של גזי חממה כתוצאה מכריתת העצים ושריפתם. כמו כן, בהעדר עצים, הגזים אינם נספגים חזרה בעלים, וריכוז הפחמן הדו-חמצני באוויר עולה. הרס היערות שקול לכ-60 אחוז מפליטות גזי החממה של ברזיל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
כריתת יערות. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים