אתרים|כתבות|אנציקלופדיה|פורומים|קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

החרם הנורבגי

מוצר של אלביט מערכות 
 



 

התמ"ת: החרמת אלביט מערכות - החלטה מצערת

משרד התמ"ת מסר בתגובה להחלטת קרן הפנסיה הממשלתית של נורבגיה למכור את אחזקותיה בחברת אלביט מערכות: "צר לנו שהחלטות פוליטיות פוגעות בפעילות של כלי כלכלי כה חשוב כקרן הזאת, שיכולה דווקא לשמש גשר בין הקהילות העסקיות והטכנולוגיות של ישראל ונורבגיה

ynet
פורסם: 03.09.09, 17:01

משרד התמ"ת הגיב היום (ה') להחלטת קרן הפנסיה הממשלתית של נורבגיה למכור את אחזקותיה בחברת אלביט מערכות, בשל הציוד שהיא מספקת לגדר ההפרדה.

 

 

ממשרד התמ"ת נמסר כי "מדובר בהחלטה מצערת מאוד. אלביט היא חברה טכנולוגית מתקדמת, המהווה מודל לחיקוי ונהנית ממגוון שיתופי פעולה בין-לאומיים ופעילותה חסכה חיי אדם ושכול רב ובכך אף מנעה את החרפת הסכסוך באזורנו".

 

עוד נמסר מהתמ"ת: "צר לנו כי החלטות פוליטיות פוגעות בפעילות של כלי כלכלי כה חשוב כקרן הזאת, שיכולה דווקא לשמש גשר בין הקהילות העסקיות והטכנולוגיות של ישראל ונורבגיה".

 

קרן הפנסיה הממשלתית, המחזיקה נכסים בשווי 400 מיליארד דולר, פועלת על פי קווים מנחים אתיים הנקבעים בידי ממשלת נורבגיה. בהצהרה שפורסמה היום מטעם ממשלת נורבגיה נמסר, כי הקרן מכרה את כל אחזקותיה באלביט מערכות, בשווי של 5.39 מיליון דולר, עוד בטרם פרסום ההחלטה. 

 

שרת האוצר הנורבגית, כריסטין האלפורסן, מסרה: "אנו לא רוצים לממן חברות שתורמות באופן כה ישיר להפרות של החוקים ההומניטרים הבינלאומיים. חופש התנועה של אנשים המתגוררים בשטחים הכבושים הוגבל באופן בלתי מתקבל על הדעת על ידי בניית הגדר". עוד נטען בהצהרה, כי בית הדין הבינלאומי לצדק קבע כי הגדר מפרה את אמנת ז'נבה, ו"ממשלת נורבגיה פועלת בהתאם לכך".

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסת כתבההדפסת כתבה  שלחו כתבהשלחו כתבה    לדיון בפורוםלדיון בפורום

עוד בערוץצילום: ערוץ הכנסתאושר: תוארך חופשת הלידה ללא תשלוםצילום: ירון ברנרמדוע סוחרי שוק הכרמל מעלימים הכנסות?

 



 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
הוט
רשת
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin



אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
ynetnews
ירוק
לאשה
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
פנאי פלוס
mynet
כלים ושירותים
קניות
הזמן חופשה
winwin
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
לימודים

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןקידום אתריםTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©