שתף קטע נבחר

הצצה ראשונה: נוקיה N900 ו-X6

לנוקיה יש מכשירים צעירים, חזקים ומרעננים. עומרי לוי מפרגן לטלפונים החדשים, אך גם מתרגז על היעדר שירותים לקהל הישראלי

אתמול (ה'), נסגרה בשטוטגרט תערוכת נוקיה וורלד השנתית. בשונה משנה שעברה שבה חברת נוקיה הגיעה לתערוכה שלה לא ממוקדת, עם הצגת מכשיר שעוד לא סיים את תהליך הפיתוח (N97), השנה החברה הגיעה החלטית מאוד, הציגה לקהל המבקרים בתערוכה שכלל מפתחים, אנליסטים, עיתונאים ומפעילות את הכיוון שאליו היא צועדת, ולא פחות חשוב - הציגה מכשירים בשלים שבעוד שבועות מספר יעלו על המדפים ברחבי העולם.

 

נוקיה התבגרה. הם סיגלו לעצמם קו אגרסיבי יותר, שעוקץ את החברות המתחרות (אפל ו-RIM), ומצד שני האווירה בכנס הייתה צבעונית וחדשנית, דבר שהתבטא באנימציות מעבר במקום סרטונים מקצועיים, כרוז שכאילו נגזר מאחד הסרטים של וולט דיסני, ודוברים שנכנסים לנאום על הבמה המרכזית לצלילי שירי ראפ עדכניים.

 

משחק המפתחים

נוקיה התחילה להבין ששם המשחק בשוק כיום הוא המפתחים, החברה שתצליח למשוך אליה יותר מפתחים וחברות כישרוניות שייצרו תכנים לפלטפורמה שלהם, צפויה

לנצח בקרב על נתח השוק.

 

הקהל הפך להיות צמא לתוכן, וחנות תכנים טובה של יצרנית הסלולר יכולה לעשות את ההבדל (לראייה ה-App Store). בהחלטה מעניינת החליטה החברה לשחרר את ערכת הפיתוח, ה-SDK, של יישום המפות, ובכך לאפשר למפתחים ליצור יישומים שהתבססו על המפות ועל מערכת הניווט של החברה.

 

כמו כן הוצגו שיתופי פעולה מעניינים שעשויים בטווח הארוך, לעשות רק טוב לנוקיה. שיתוף פעולה עם חברת פייסבוק שתאפשר למכשירים של נוקיה אפשרויות מגוונות יותר מהמכשירים הנמכרים בשוק באתר הרשת החברתית הפופולרי בעולם, ואפילו הקמת "גוש חוסם אפל" עם חברת מייקרוסופט, ושיתופי פעולה בתחום האופיס הנייד ובתחום מערכות ההפעלה לנטבוקים.

 

כוכבי האירוע של נוקיה היו שני מכשירים : ה-N900 – מכשיר הלוח של החברה שלראשונה זכה גם ליכולות סלולריות, וה-X6 מכשיר המוזיקה העדכני של החברה שלראשונה מציג מסך קפסיטיבי (מסך מגע זהה למסך ה-iPhone). לקחנו את שני המכשירים האלה להצצה ראשונה ולטעימה על קצה המזלג של היכולות שלהם. יש לציין שמדובר במכשירים שצפויים לצאת בעוד מספר שבועות למכירה ולא צפויים בהם שינויים גדולים.

 

נוקיה N900 – כבר תומך עברית

באחת מהשיחות שקיימתי במהלך הכנס עם סגן נשיא נוקיה למולטימדיה, מרק שלבי, הוא שאל אותי מה לדעתי ההכרזה המעניינת ביותר שהוצגה בתערוכה.

 

בלי לחשוב פעמיים עניתי לו :"נוקיה N900". מרק הסביר שהוא מאוד אוהב את המכשיר גם, אבל הוא מופתע לראות את כמות הפידבקים החיובים שהם מקבלים עליו. נוקיה מייצרת מכשירים כאלה כבר שנים ארוכות, אבל אף פעם לא עניינו את העיתונאים. המכשירים היו מבוססים גם מערכת לינוקס, אך היו נטולים יכולות סלולריות

ואפשרו גלישה רק באמצעות WI-FI.

 

המכשיר קצת קטן יותר מהנוקיה N97, ומרגיש הרבה יותר נוח ביד. מסך הבית של המכשיר מאובזר בישומונים, והוא מורכב למעשה מארבעה מסכי בית שונים שניתנים להגדרה. ניתן לשים על גבי מסך הבית את היומן, אנשי קשר מועדפים, תחזית מזג האוויר, פתקים ועוד.

 

בנוסף בפינה השמאלית של המכשיר קיימת אפשרות להציג את כל התוכנות שפועלות במקביל על המכשיר, בתצוגה של חלונות קטנים. נוח מאוד ויתרון משמעותי על המתחרות.

 

המפרט הטכני של המכשיר חזק והוא אפשר עבודה עם שש תוכנות במקביל, ללא בעייה. דפדפן המכשיר הוא מבוסס מוזילה ומצויין. הוא תומך בפלאש, ומאפשר לראות סרטוני וידאו באתרים כמו Youtube ו-ynet. כמו כן הופתענו לגלות שהדפדפן תומך באופן מלא בעברית.

 

אך למרות זאת, אנשי חברת יורוקום ציננו את התלהבותנו, ואמרו לנו שיש עוד כברת דרך ארוכה עד שיבצעו את התאמה מלאה של העברית גם לתפריטי המכשיר. כאשר נמצאים בדפדפן ורוצים לבצע זום פרט לאפשרות הרגילה, ניתן לבצע זאת, על ידי סיבוב האצבע בצורת ספירלה על גבי המסך. גימיק נחמד ומעניין.

 

למכשיר יש תפריט מדיה מיוחד שמאפשר לשלוט על הסרטים, המוזיקה ותחנות הרדיו במכשיר. לצערנו לא הצלחנו לבדוק את יכולות המוזיקה, אך הצגת הדיסקים ורשימת ההשמעה שופרו פלאים והפכו להיות יותר אינטואיטיביות וידידותיות.

 

צפייה בקונג פו פנדה על גבי מסך המכשיר הייתה חוויה של ממש, והצבעים על גבי המסך היו עשירים והתמונה חדה. מקלדת המכשיר נוחה מאוד וממשק המכשיר חדשני, רענן נוח ומהיר.

 

נכון שהאייקונים בתפריט הראשי יזכירו במעט את ממשק הסימביאן אך כאן בערך נגמרת ההשוואה. מערכת ההפעלה החדשה העונה לשם Maemo 5 יציבה מאוד ומפתיעה. דבר אחד שאיכזב במעט במכשיר, הוא המצלמה. זו מגיעה בברזולוציה של חמישה מגה פיקסל, ושלא תטעו -  היא מצלמת נהדר, אבל אחרי החוויה של הנוקיה N86 וחיישן מצלמה איכותי שמצלם גם וידאו וגם סטילס ברזולוציה של שמונה מגה פיקסל, חבל שחסכו פה בקטנות.

 

נוקיה X6 – מוזיקה ללא הגבלה, אבל לא בישראל

הסדרה החדשה של נוקיה העונה לשם X, אמורה להחליף את סדרת המוזיקה של החברה (MusicXpress).

 

מדובר למעשה במכשיר המגע הראשון של חברת נוקיה, שרואים כי הוא עבר תהליך עיצוב כמו שצריך. הוא לא משדר מראה פלסטי זול, אלא רמת גימור גבוהה ואיכותית,

פועל יוצא של העניין, זה המחיר היקר שעומד על 450 אירו - אך מאפשר להוריד ללא הגבלה מוזיקה למכשיר ולמחשב בשנה הראשונה חינם.

 

גם בשירות זה מישהו בנוקיה קצת שכח אותנו, הישראלים. למרות שמאוד מפרגנים לנו בכנסים כאלה ובשיחות סגורות מסבירים לנו עד כמה הקהל הישראלי הוא קהל מתוחכם שצורך טכנולוגיה (אפילו ביחס לשוק האמריקני) עדיין בשירותים המשמעותיים כדוגמת שירות המוזיקה והמפות, משאירים אותנו בחוץ.

 

במהלך הראיון שלי עם מרק שלבי, העלתי בפניו את הנקודה. ההסבר היה קצר אך לא ממצה. הטענות היו כאילו יש חסמים של ביטחון ושל הסכמי בלעדיות של נציגי בעלי הזכויות בישראל, כלומר, חברות התקליטים.

 

לדעתנו, אם נוקיה ויורוקום היו רוצים מספיק היינו מקבלים את השירות בישראל, בדיוק כמו את ה-OVI. כשהזכרנו את השיחה לאחר מכן בפורום של אורחים מישראל שכלל נציגים של חברת פלאפון ואורנג', האחרונים נעצו בנו מבטים כאילו רצו לומר - אל תדרכו בטריטוריה שלנו.

 

אח, המסך

ממשק ה-X6 מוכר לנו ממכשירי הסימביאן בגרסה 6, לתפריטי המכשיר הוספו אנימציות, מסך הבית סודר בצורה טובה יותר והמסך, אח, המסך. סוף כל סוף ניתן לומר שנוקיה נכנסה לעולם המגע של המכשירים ובגדול.

 

תפעול המכשיר נוח, מצלמת המכשיר ברזולוציית חמישה מגה פיקסל מצויינת, והיא מגעה עם פלאש LED חזק. כמו כן מכשיר המוזיקה החדש כולל גם זיכרון בנפח של 32 גיגה ו-WI-FI ו-GPS מובנים. עלות חבילת המוזיקה במכשיר (שנכללת ב-450 אירו) היא בין 100-150 אירו. אם המכשיר יתומחר בישראל בהתאם ויימכר במחיר המתקרב ל-5800, מדובר יהיה באחד ממכשירי המוזיקה הטובים ביותר שינחתו בישראל, ופרט לממשק הוא עולה על ה-iPhone 3GS, מה גם שעדיין לא רואים באופק מתי האחרון יושק בישראל.

 

הקשר הישראלי

כמו בכל מקום גם בנוקיה וורלד מצאנו את הקשר הישראלי אחרי שביום האחרון לתערוכה האפליקציה שזכתה בתחרות המפתחים ונעלה למעשה את התערוכה הייתה eyesight שמאפשרת לשלוט במכשיר באמצעות העברת היד מעל גבי המצלמה ותרגום הפעולה לפעולה על גבי הצג, לדוגמא גלילה של דפדפן אינטרנט, העברת שירים ועוד.

 

בשורה התחתונה, למרות האגרסיביות והתקף העצבים שנפל על הענקית הפינית, סוף כל סוף ניתן לראות דרך ברורה. מצד אחד הקמת גוש חוסם עם מתחרים כדוגמת מיקרוסופט, ומצד שני פיתוח מכשירים ומערכות הפעלה חדשניות שתוך מספר שנים עשויות לקשר מספר פלטפורמות הן בסלולר והן במחשבים הניידים של החברה.

 

גם השנה צפויים להגיע לישראל כמעט כל המכשירים שהוצגו בכנס ואם מפעילות הסלולר יסכימו לסבסד קצת את הנטבוק היקר של החברה, אפילו הוא יתחיל לדבר בשפת הקודש בקרוב. 

 

הכותב היה אורח חברת יורוקום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה-N900. מציג וידאו של ynet
צילום: עומרי לוי
מומלצים