שתף קטע נבחר

שחקנים בארה"ב: הקרינו את הסרטים הישראליים

במודעה שעליה חתומים בין היתר ג'רי סיינפלד, סשה ברון כהן וג'ייסון אלכסנדר, יוצאים אנשי תעשייה הוליוודיים נגד הקריאה להחרים את הסרטים על תל-אביב בפסטיבל טורונטו

עשרות שחקנים, תסריטאים, מפיקים ובעלי אולפנים בהוליווד מפרסמים היום מודעה בעיתונים "טורונטו סטאר" ו"לוס אנג'לס טיימס" הקוראת לפסטיבל טורונטו להקרין את הסרטים הישראליים. המודעה מתפרסמת בעקבות הקריאה למנוע הקרנת סרטים על תל-אביב.

 

על המודעה, שיזמה הקונסוליה הישראלית בלוס אנג'לס בראשות הקונסול יעקב דיין ובשיתוף הפדרציה היהודית וגורמים בעלי השפעה בתעשיית הקולנוע, חתומים בין השאר ג'רי סיינפלד, סשה ברון כהן, ג'ייסון אלכסנדר, ליסה קודרו ונטלי פורטמן.

 

"אנחנו לא זקוקים לעוד רשימה שחורה", נכתב במודעת התמיכה. "אנחנו מריעים לפסטיבל הסרטים הבינלאומי בטורונטו על הכללתה של קהילת יצרני הסרטים הישראלית בתוכנית עיר לעיר של הפסטיבל. יוצרי הסרטים האורחים מייצגים קולנוע לאומי דינמי, ישראליות בלתי מצונזרת, עם ביטוי אמנותי". 


ג'ייסון אלכסנדר. ישראליות בלתי מצונזרת (צילום: גיל יוחנן)

 

"כל מי שראה באחרונה סרטים ישראלים היה יכול לראות שהם פוליטיים, אישיים, קומיים וטרגיים ולעיתים מותחים ביקורת והם בשום מקרה אינם זרוע תעמולה של הממשלה. הכנסתם לרשימה שחורה רק תחנוק את חילופי הידע התרבותי שאמנים חייבים להיות הראשונים להגן עליו. אלה המסרבים לראות את הסרטים האלה בעצמם או המונעים מאחרים לראות אותם, מפרים זכות יקרה ששותפות בה קנדה וכל המדינות הדמוקרטיות".

 

מתנגדי ההשתתפות של ישראל, ביניהם השחקנים ג'יין פונדה ודני גלובר, קבלו כנגד שימוש בפסטיבל הסרטים לפעילות הסברה של משרד החוץ הישראלי, בשנה שבה התקיים לדבריהם הטבח בעזה.

 

פונדה: "לא קראתי בעיון לפני שחתמתי"

בתוך כך, ג'יין פונדה נסוגה חלקית מעמדתה הקודמת, בעקבות לחץ שהופעל עליה. במאמר שכתבה אתמול (ב') באתר "האפינגטון פוסט" הודתה פונדה שחתמה על המכתב נגד השתתפות סרטים מתל-אביב בטורונטו מבלי לקרוא את תוכנו.

 

"חתמתי על המכתב מבלי שקראתי בעיון מספיק את הנוסח ומבלי ששאלתי את עצמי אם חלק מהמילים לא יביאו להחרפת המצב במקום לדיאלוג", כתבה פונדה. "חלק מהמילים במכתב המחאה לא באו מהלב שלי. אלו מילים מסיתות שלא לצורך".

 

היא הוסיפה וכתבה כי במכתב עליו חתמה יש "תיאור פשטני של תל-אביב כעיר שנבנתה על הריסות כפר פלסטיני למשל, והשמטה של כל אזכור של התקפות הרקטות והמרגמות על העיירה שדרות ומערב הנגב במשך שמונה חודשים שקדמו לתגובה הישראלית כשיצאה למלחמה בעזה". פונדה מודה כי המכתב נגד השתתפות הסרטים מישראל בפסטיבל מתעלם מסבל של שני הצדדים, לא רק של הפלסטינים.

 

פונדה מזכירה כי "באחד מביקוריי הרבים בישראל דיברתי בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל-אביב, ואני מודעת - כמו גם חותמים אחרים על המכתב - לכך שהקולנוע הישראלי אינו חותמת גומי למדיניות הממשלה. המכתב גם לא היה התקפה על הלגיטימיות של תל-אביב כעיר ישראלית".

 

יחד עם זאת קוראת פונדה לישראל להפסיק את הסגר על עזה, להפסיק את הבניה בהתנחלויות ושזו תהיה הדרך של ישראל להפגין מחויבות לשלום, לא באמצעות קמפיין של יחסי ציבור. "לא יהיה פתרון של שתי מדינות אם זה לא יקרה", מסכמת פונדה את המאמר שלה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיינפלד. בין החותמים
צילום: אור ברנע
פונדה. מילים מסיתות שלא לצורך
צילום: AP
לאתר ההטבות
מומלצים