שתף קטע נבחר

טלוויזיית RV635 של טושיבה: חדות משופרת?

הסדרות החדשות של טושיבה כבר פה. לקחנו לבדיקה את דגם RV635 שמגיע עם מנגנון Resolution+ וחיישן תאורה, בדקנו אותו בשידורים רגילים וכמובן ב- HD

כולם כבר בוודאי מכירים את מסע הפרסום המתמשך לטלוויזיות של טושיבה בטלוויזיה ובעיתונים, תחת הסיסמה "הכי חד". כעת משווק מסע הפרסום את הדור החדש של הטלוויזיות הללו, תחת המותג Resolution+. האומנם חדות משופרת? יצאנו לבדוק את ההצהרה הזו לעומקו של עניין.

 

עיצוב

העיצוב החיצוני של טלוויזיית RV635 של טושיבה התעדכן מעט. המסגרת ישרה בצדדים אך מעוגלת בחלקה העליון, הצבע שחור ובתחתית הפנל, נמצא עיטור עדין של פסים אפורים הכוללים אפקט של תלת ממד שנכנס אל תוך גוף המסך, מתחת לפס זה נמצאים הרמקולים.

 

סמל החברה  מתנוסס בגאון וזוהר בתאורה לבנה, כך שאף אחד לא יפספס איזה מותג יש לכם בבית. הוא ניתן גם לכיבוי. בסה"כ מדובר בעיצוב סולידי ונעים לעין, עם נגיעה של תחכום.

 

עוד ב-dtown: כל הכתבות בנושא קולנוע ביתי

  

חיבורים

היות שהמסך מיוצר באירופה, הוא כולל שני חיבורי סקארט, אחד מהם מעביר אות RGB שמומלץ עבורי בעלי ממירי YES או HOT שאינם HD. מלבדם, ניתן למצוא כניסות וידאו אנלוגיות כגון S-Video וקומפוזיט (בצד), קומפוננט מאחור ו- RBG PC עבור מחשב (VGA). מלבד כניסות אלו, יש גם ארבע כניסות וידאו HDMI (3 מאחור ואחת בצד), מה שאמור לענות על צרכיו של המשתמש המתקדם שמעוניין לחבר מקורות וידאו כגון נגני Blu-ray, סטרימרים, מחשבי HTPC, ממירי HD ועוד.

 

חיבורי האודיו כוללים שתי כניסות RCA אנלוגיות, יציאה דיגיטלית אופטית SPDIF ויציאת אוזניות.

 

תפריטים  ושלט

המבנה הבסיסי של התפריטים לא השתנה, כך שבעלי מסך מדגם קודם, לא יתבלבלו כאן בבואם לשנות הגדרות בתפריט, אך הגרפיקה של התפריטים השתנתה וקיבלה צבעי שחור / לבן / ירוק שלטעמנו, נראים טוב יותר מאשר תפריטי הדגמים הקודמים.

 

תפריט התמונה נותן למשתמש יכולת כיול מלאה, עם מספר גדול מאוד של פרמטרים בסיסיים ומתקדמים אותם ניתן לשנות.


 

 

התפריט הבסיסי מאפשר לשנות פרמטרים כגון שינוי עוצמת תאורה אחורית, בהירות, ניגודיות, צבעים וחדות, אולם התפריט המעניין יותר הוא המתקדם, שמציע למשתמש שליטה על ששה צבעי יסוד, טמפרטורת צבע, רמות שחור / לבן, שינוי גאמה ב- 15 ערכים לכל צד, ניקוי רעשים בתמונה, הפעלת מצב Cinema, מעבר למצב Expert שמאפשר שליטה נוספת על צביעה והפעלת מצב Resolution+ עליו נסביר מאוחר יותר.

 

כפי שקראתם, הרשימה ארוכה ויכולה לספק תעסוקה רבה עבור החובב המתקדם שמבקש להגיע לתוצאה הרצויה בעיניו.

 

הפעם, השלט מגיע בגוף קומפקטי יותר בהשוואה לדגמים הקודמים, לחצן מעבר בין מקורות וידאו בפינה שמאלית עליונה, נוח, לעומת זאת, בכדי לעבור בין מצבי תמונה, יש צורך בכניסה לתפריט מהיר Quick ושם לבחור באפשרות המתאימה מתוך התפריט.

 

אופי תמונה

מבט ראשון בתמונה מגלה שינוי באופי הצבע, בעבר, במספר דגמי טושיבה אותם בחנו, במצב ברירת המחדל היו לתמונה גוונים דומיננטיים של אדום / זהוב, נראה כי טושיבה בצעו שינוי מסוים במסכת הצבעים וכעת, איזון הצבע נראה ניטרלי יותר, צבעוני, אבל עם לבן בהיר ונאה.

 

צבע העור של הדמויות על המסך היה אדמדם מדי לטעמנו, לכן, הורדנו את רווית האדום ב-3 יחידות מידה בתפריט, מה שהביא לגוון טבעי ומשביע רצון.

 

מי שמבקש לכייל ניגודיות ובהירות, יבחר במצב תמונה סטנדרט ומשם יתחיל, אחרים יוכלו לבחור במצב Auto View, שם נכנס לפעולה חיישן התאורה ומכייל פרמטרים שונים בתמונה, בהתאם לתנאי התאורה בחדר.

 

בנוסף, בתפריט מצבי מתיחת התמונה, מומלץ לבחור במצב Native כאשר צופים בתוכן HD (זהו מצב Exact Scan – Native Rate) או במצב Super Live כאשר צופים בתוכן SD שמגיע ביחס תמונה 4:3.

 

דגם RV635 מגיע עם שני טיונרים פנימיים: אנלוגי ודיגיטלי, בטיונר הדיגיטלי, נקלטים אמנם חמשת הערוצים הדיגיטליים החינמיים DTT (עידן+), כולל אות אודיו תקין, אולם התמונה קופצת מדי מספר שניות, מה שלא מאפשר צפיה נוחה, נקווה כי התופעה תתוקן בדגמים הבאים.

 

עוד ב-dtown: ביקורת מצלמת וידאו Canon HF S10

 

שיפור החדות - האם זה עובד?

אז מהו מנגנון ה-Resolution+ אותו מהללים בפרסומות? מדובר למעשה באלגוריתם שמבצע פעולת Upscale לתכני SD בשילוב חידוד של התמונה.

 

במצב ברירת המחדל, איתו מגיעה הטלויזיה, המנגנון נמצא במצב On, ניתן להגיע אליו דרך תפריט התמונה המתקדם, משם להפעיל או לכבות אותו ולבחור גם בחמש דרגות פעולה.

 

ראשית, בדקנו את האפקט על שידורי SD (ערוצי טלויזיה רגילים), הפעלה של המנגנון יוצרת חידוד של התמונה, חידוד שנראה בעיקר בפרטים כגון שיער, מרקם של בד, גדרות ועוד.

 

הפעלה של Resolution+ מוסיפה ברק מסוים לתמונה ומשפרת את החדות לעין, בוודאי תשאלו מה ההבדל בין מנגנון זה לבין שליטה רגילה על חדות (Sharpness) בתפריט. ובכן, Sharpness מבצע רק חידוד, ללא פעולת UPSCALE, העיבוד שהוא מבצע הינו אגרסיבי יותר ובכך מגביר מאוד גם את הפגמים בשידור, להבדיל מ- Resolution+, הוא מאפשר גם להוריד חדות מאוד ולרכך את התמונה לעין.

 

Resolution+, עובד אמנם בצורה עדינה לעין, אך מעניק מראה חד יותר לתמונה, מבלי להוסיף לכך גרעיניות מוגברת מדי או הפרעות אחרות.

 

אך אל תחשבו שמדובר בפיתרון קסם לשיפור התמונה. כאשר החומר המשודר בערוצי הטלויזיה מגיע באיכות סבירה עד טובה, אפקט החידוד אכן יוסיף למראה הכללי ובהחלט יתרום, אך אם איכות המקור תהיה גרועה מלכתחילה, גם מנגנון זה לא יוכל לעזור הפעם (ולמען האמת, כאשר השידור גרוע מאוד באיכותו, שום מנגנון לא יצליח ליצור תמונה טובה יש מאין).

 

חידוד שידורי HD

גם כאן, הפעלה של Resolution+ תוסיף ברק וחדות לתמונה, בתמונה שלפניכם ניתן לראות חידוד מוחשי למדי, כאשר ערך ה- Resolution+ עומד על 4 מתוך 5 וערך ה- Sharpness עומד על ברירת המחדל (0).

 

ניתן לראות את אפקט החידוד על עור הפנים של ג'יימס בונד (מתוך הסרט קזינו רויאל), כמו גם במקומות נוספים, כגון קצוות השיער המוארות בעורפו של 007 וגם בכתף מצד ימין, שם ניתן לראות את החידוד בתפרי החליפה, ובמרקם שלה.

 

מנגד, ניתן לראות גם כי החידוד מוסיף מעט גרעיניות, זאת בחלק שנמצא מול אפו ופיו של בונד, אולם לא מדובר בהרעה משמעותית באיכות התמונה והתופעה קשה מאוד לאבחון ממרחק צפיה של שניים וחצי עד שלושה מטרים.


    

לסיכום הפרק על Resolution+ של Toshiba, ניתן לומר כי החידוד עובד, זאת בתנאי שאיכות התמונה סבירה המשודרת ומעלה, מנגנון זה מוסיף חדות וגם אפקט של מראה חי יותר לתמונה, זאת מבלי לשלם על כך במחיר כבד מדי של הדגשת פגמים בשידור או העלאת הגרעיניות.

 

שידורי SD

לקחנו כדוגמה, שידור של תוכנית פופולרי., צמד המנחים לונדון את קירשנבאום מוצגים באופן נאות יחסית, כאשר מנגנון החידוד פועל, ניתן להבחין בפרטים קטנים יחסית, כמו במרקם העניבות ודוגמת הבד, כמו גם בהשתקפויות בכוסות המשקה הכחולות המונחות על השולחן.


   

גם האורח באולפן, המרגיע הלאומי במיל' נחמן שי, מקבל טיפול הולם ממעבד התמונה, ניתן להבחין בפרטי המשקפיים שלו, השיער ודוגמת הפסים בחולצה הלבנה, כל אלו מחודדים למדי.


 

לטושיבה יש מנגנון מתיחת תמונה הקרוי Super Live, שמותח את התמונה באופן מוצלח יחסית, ממצב 4:3 אל 16:9, מרכז התמונה נשאר ביחס הטבעי והשוליים נמתחים, כאשר אפקט המתחיה אינו מוגזם מדי.

 

שידורי HD

פרק בסדרה גיבורים, מראה לנו גיבורה מיוסרת אמנם, אבל עם רכב בוהק באדום שחורך את המסך, ה-RC635 מציגה תמונה חדה ומבריקה (למרות ציפוי המט על המסך).


    

גיבורה אחרת - המפענחת מוצגת גם היא במלוא הדרה, אופי התמונה קולנועי, אם כי היינו שמחים לקצת יותר תאורה ופירוט בחלק הכהה השמאלי של התמונה (שיער).


    

מכבי חיפה מול זלצבורג - שידור משחק כדורגל בערוץ ספורט 5HD, גם כאן, מנגנון החידוד מביא לתוצאות בורקות לעין ואפקט של תמונה חיה למדי.


 

האצן הסוחף בולט, מתכונן לריצת 200 המטרים, בה ישבור שיא עולם בשנית, גם כאן, התמונה חדה ויש תחושה של עומק ביציע העמוס צופים.


   

 

ג'ק ניקולסון, סדנה לעצבים, לאחר הורדת מעט אדום בתמונה, גוון עורו הופך לטבעי יותר, הפירוט והחדות טובים מאוד, אופי התמונה מעט כהה, נוסך אופי קולנועי, אבל מחסיר מעט פרטים בחלק הכהה של השיער.


  

 

ניגודיות וחיישן התאורה

טושיבה שיפרה את הביצועים בשני תחומים אלו, ביחס לסדרה RV555 אותה בדקנו בעבר. הלבן לבן יותר, גם השחור טוב יותר, כמו גם הפירוט וניתן לומר שנצפתה התקדמות בתחום זה.

 

אם כי ובגלל שמדובר בסדרה שעדיין נחשבת לסדרת כניסה לעולם ה-Full HD, היינו שמחים לעוד קצת פירוט בחלקים הכהים זויות הצפיה סבירות, כאשר צופים מהצד, מבחינים בגוון מעט אפרפר שמצטרף לתמונה.

 

תוספת נוספת שהוטמעה בדגם RV635 היא חיישן תאורה המכונה Auto View, כאשר מפעילים אותו, הוא משנה ומתאים את הפרמטרים השונים בתמונה, כגון בהירות, ניגודיות, צבע ועוד בהתאם לתנאי התאורה בהם צופים.

 

ניתן גם לראות בתפריט המסך את כמות האור אותה קולט החיישן בכל רגע ואת התיקונים שנעשים באותו רגע בהתאמה, ניתן גם לשנות באופן ידני את עקומת ההיענות.


 

כאשר תאורת החדר חזקה, התוצאה לעין על המסך טובה מאוד, כאשר התאורה יורדת, כמעט לחשיכה גמורה, גם תאורה המסך דועכת בהדרגה, כאשר, ניכר כי מעבר התמונה מעדיף תמונה חשוכה מעט, עם שחורים עמוקים יותר ומראה שנוטה לצד הקולנועי, על חשבון הקרבה מסויימת בפרטים שנמצאים בשחור; מי שמעדיף תמונה במראה בהיר או מואר יותר בחושך, יצטרך לעבור לאחד ממצבי התמונה האחרים.

  

סיכום

דגם RV635 משתייך לסדרת אמצע של טושיבה, הכללתן של תכונות כגון מנגנון החידוד Resolution+ וחיישן התאורה Auto View מוצלחת למדי, אל תצפו שמנגנון החידוד יהפוך כל תוכן SD ל- HD, אבל במקרים בהם איכות השידור סבירה ויותר, התמונה אכן תראה לכם חדה יותר.

 

בשאר האספקטים של התמונה, עיבוד הצבע שונה במקצת לעומת הדגם הקודם - שינוי לטובה, גם השחורים והפירוט שופרו, אם כי, לעיתים, התמונה עלולה להראות חשוכה במקצת (בצפיה במצב Auto View בחושך) לטובת מראה קולנועי יותר.

 

תוספת חיבורי הסקארט מוברכת, גם ארבע כניסות ה- HDMI ובסה"כ, מהווה דגם טושיבה RV635 מועמד שראוי להכנס לרשימת המועמדים הקצרה לטלויזיות LCD בטווח התקציב של 4,000-5,000 ש"ח.

 

טושיבה LCD REGZA RV635D

ציון:


מחיר: 4,990 ש"ח

אחריות: ניופאן, 4 שנות אחריות (מהשנה השניה חיוב בעבור ביקור טכנאי).

 

יתרונות: חדות בתמונה ב- HD וגם בשידורים רגילים (כאשר איכות השידור סבירה ומעלה), חיישן תאורה יעיל, חיבורי סקארט.

חסרונות: בצפיה מהצד יש מעט אפרוריות (זוית צפיה), פרוט מעט חסר בחלקי התמונה הכהים.

השורה התחתונה: מועמדת ראויה לרשימה הקצרה שלכם.

 

מפרט טכני

גודל: 37 אינץ'

רזולוציה: 1920X1080 פיקסלים

ניגודיות דינמית: 50,000:1

מהירות תגובה: 5ms

רמת בהירות - 500cd/m²

זוית צפיה: 178º

חיבורים: 4 כניסות HDMI 1.3, כניסת וידאו קומפוננט, שני חיבורי סקארט, כניסת S-Video, קומפוזיט, כניסת מחשב VGA + קול, כניסת אנטנה RF, שתי כנוסת אודיו RCA, יציאת אודיו אופטית + אנלוגית + אוזניות, חיבור RS232, חיבור USB עבור צפיה בתמונות.

מידות (כולל סטנד בס"מ): ג-63.5 ס"מ, ר-90.2 ס"מ, ע-25.8 ס"מ.

משקל: כולל סטנד 19.5 ק"ג

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור קורן dtown
RV635 של טושיבה
צילום: ליאור קורן dtown
בשיתוף dtown
מומלצים