שתף קטע נבחר

צו עיקול על נכסי "אמנות לעם"

בית המשפט קיבל את בקשת תיאטרון הקאמרי ואיגוד אמני ישראל, והורה לעקל את כספי העמותה, זאת בשל עיכוב מתמשך של תשלום לאמנים

בית משפט השלום בתל אביב הורה על עיקול נכסי עמותת "אמנות לעם" צו בית המשפט ניתן בעקבות בקשה שהוגשה מטעם תיאטרון הקאמרי ואגודת אמני ישראל (אמ"י), זאת בשל חובות של 1.3 מיליון שקל שעוקבו משך חודשים ארוכים.

 

"אין לנו כרגע על מי להישען מלבד על בית המשפט, ואנחנו מודים על ההיענות לבקשתנו כיוון שהחובות הכספיים,

שנובעים מאי עמידה בהתחייבויות של 'אמנות לעם' כלפינו, מסכנים את המשך קיומנו", אמר נועם סמל, מנכ"ל תיאטרון הקאמרי, "באופן אבסורדי זו למעשה אמנות לעם נגד האמנות ונגד האמנים", הוסיף.

 

במקביל להוראת בית המשפט, הגישה ערב החג הנהלת תיאטרון "הבימה" בקשה למינוי מפרק מפעיל לעמותת "אמנות לעם". הבקשה הוגשה בשם התיאטרון הלאומי ושמונה גופי תרבות נוספים בהם ה"יידשפיל", להקת המחול בת שבע, מרכז סוזן דלל, תיאטרון החאן, פסטיבל ישראל, להקת המחול הקיבוצית, עמותת הכוריאוגרפים ותיאטרון הקיבוץ.

 

היקף החובות המצטברים של העמותה כלפי גופי התרבות הללו נאמדים בסכום של כ-1.2 מיליון שקלים, ומגישי הבקשה  אומרים היום (ב') ל-ynet כי במידה ויידרשו יוגשו לבית המשפט גם תביעות אישיות נגד חברי הנהלת עמותת "אמנות לעם".

 

הבקשה למינוי מפרק זמני הוגשה במעמד צד אחד, כשאת מושכות הניהול והפיקוח על העמותה מבקשים בתיאטרון הלאומי ובשאר הגופים להעניק לעו"ד דורון טישמן, לשם המשך יישום מטרותיה ופעילותה התקינים. בבקשה למתן הסעד מצורפים בין היתר מכתב תמיכה של כל עובדי "אמנות לעם" בבקשה למינוי מפרק מפעיל.

 

במכתב הם טוענים בין היתר: "העמותה למעשה משותקת והיא כרגע חדלת פירעון. חמורה מכל היא העובדה כי כספים שהועברו מישובי הפריפריה נמצאים בחשבונות העמותה, ולא משולמים לאמנים שביצעו עבודתם נאמנה. אנו, עובדי 'אמנות לעם', נכונים בכל שעה שנידרש לתת כתף ולהירתם לקידום מטרותיה החשובות של העמותה תחת המפרק".

 

"אנו מאמינים כי ביכולתנו לעשות צדק עם אמנים שנפגעו, וכמובן עם תושבי הפריפריה המשוועים להמשך פעילותנו. הליך הפירוק הוא המוצא היחיד וההכרחי, אשר ימנע את שיתוקה של העמותה וחיסולה. ברור לנו שרק מינוי מפרק מפעיל חיצוני יביא לחידוש הפעילות ולשיקום העמותה".

 

מנכ"לית תיאטרון הבימה, אודליה פרידמן, אמרה בתגובה: "מדובר בהנהלת מוסד כושלת שנאחזת בקרנות

המזבח, ומשאירה אחריה מוסדות שנאלצים בגללם להתמודד עם חובות. לא נותרה לנו ברירה אלא לבקש סיוע מבית המשפט. 'אמנות לעם' היא גוף חשוב ותיאטרון הבימה עובד איתו מאז ומתמיד, למרות הקשיים והעובדה שבהצגות מחוץ למרכז אין למעשה רווחים. לא ייתכן שנמצא את עצמנו עם חובות של מאות אלפי שקלים, כי בהנהלת העמותה הזו לא מעוניינים לשחרר כספים קיימים. תיאטרון הבימה אינו מסוגל לספוג גרעונות".

 

במשרד התרבות אומרים: "במשרד עובדים לילות כימים על מנת להגיע לפיתרון שיסיים את המשבר. המשרד ובראשו שרת התרבות, ח"כ לימור לבנת, רואים עצמם מחויבים לעמידה בשלושה יעדים מרכזיים: חידוש הפעילות הברוכה של הפצת התרבות בפריפריה, תשלום חובות העמותה לאמנים בודדים ולגופי תרבות שנפגעו קשות עקב הקשיים אליהם נקלעה העמותה".

 

"כמו כן, החזרתם לעבודה סדירה של 12 עובדי העמותה שפוטרו בתחילת החודש לאחר שהודיעו להנהלת "אמנות לעם" כי הם אינם מוכנים לצאת למאבק במשרד התרבות והספורט. אנחנו מברכים על כל מהלך שיקדם פיתרון שיבטיח עמידה בשלושת היעדים גם יחד".

 

ישראל גל, יו"ר הנהלת עמותת אמנות לעם, מסר: "אנחנו מודעים לתביעה הכספית של הקאמרי ואגודת אמני ישראל ונתגונן נגדה בזירה המשפטית. הבקשה למינוי מפרק מפעיל מפתיעה אותי, ואצטרך ללמוד אותה. מפרק מפעיל לא יהיה. אנחנו יכולים להפעיל את העמותה טוב יותר מכל אחד אחר. ההנהלה הנוכחית חשפה את הליקויים בעמותה ותמשיך במלחמה על עצמאותה של 'אמנות לעם' שמסרבת להיות זרוע ביצועית של שר כזה או אחר".

 

"צריך להבין שהגנה משפטית עולה כסף, שבא על חשבון האמנים והתרבות בפריפריה. חבל שמובילים אותנו לשם, זה בזבוז משאבים. אני משוכנע שגם התביעות שהוגשו על ידי הקאמרי והבימה אינן בחינם והן יוצאות מהכיס הציבורי. הנהלת העמותה תתגונן מול התביעות ובמקביל עתידה להגיש בימים אלה תביעה נגד משרד התרבות על הכספים המעוכבים שמגיעים לה".

 

 

לכל כתבות המדור לחצו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים