אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פרשנות

מקום רביעי - אבל לא בהכרח ידידותית לסביבה. אינטל צילום: איי פי
מקום רביעי - אבל לא בהכרח ידידותית לסביבה. אינטל צילום: איי פי
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

הכי ירוק? הכל עניין של השקפה

שיטת הדירוג של רשימת 500 החברות הירוקות ביותר בארצות הברית העניקה משקל שווה להשפעה האמיתית של חברות על הסביבה, ולניסיון שלהן לתקן את הנזק. האם אלה באמת החברות הכי ידידותיות לסביבה?

רונן בודוני
פורסם: 22.09.09, 18:07

כדי לגבש את רשימת "500 החברות הירוקות בארה"ב" של השבועון ניוזוויק, השתמשו יוזמי הפרויקט במדד המבוסס על שלושה קריטריונים.

 

הראשון הוא ההשפעה האמיתית שיש לחברה על הסביבה - כלומר כמה באמת היא פוגעת בסביבה. הקריטריון השני קשור למדיניות של החברה בתחום הסביבתי - כלומר איך היא עומדת בתקנים ובחוקים, איך היא מקזזת את הנזקים להם גרמה ואיך היא שואפת לשפר את דרכיה.

 

דירוג ניוזוויק:
מי החברה הכי "ירוקה" בארה"ב? / ynet
בתום איסוף וניתוח נתונים שנמשך שנה וחצי פרסם השבועון "ניוזוויק" את דירוג 500 החברות הציבוריות ה"ירוקות" ביותר בארצות הברית. ההשוואה כללה לא רק פליטות גזי חממה ופסולת אלא גם ציון למדיניות סביבתית וסקר מוניטין "ירוק". מי דורגה במקום הראשון?
לכתבה המלאה

הקריטריון השלישי הוא המוניטין הסביבתי שלה - כלומר האופן שבו היא נתפסת בקרב הציבור, ובמלים אחרות: העוצמה שבה היא מייחצ"נת את הצדדים ה"ירוקים" שלה, ומסתירה את הצדדים האפלים יותר.

 

אנשי ניוזוויק נתנו לקריטריון הראשון משקל של 45 אחוז מהציון הכללי, ומשקל דומה לקריטריון השני. כלומר שמשקל שווה ניתן להשפעה האמיתית שיש לחברה על הסביבה, ולדרכים שבהן היא מנסה לתקן את הנזקים. השיקלול הזה יצר כמה עיוותים ברשימה, וסייע לחברות מסויימות לקבל דירוג גבוה גם אם ההשפעה שלהן על הסביבה קשה והרסנית.

 

ירוק - זה אומר ידידותי לסביבה? 

בבלוגים בתחום הסביבה כבר מיהרו למתוח ביקורת על מובילות הרשימה - חברות המחשבים HP ודל, שקיבלו ציונים טובים למרות שהן אחראיות ללא מעט פסולת אלקטרונית שמזהמת מטמנות אשפה ברחבי העולם.

 

את המקום הראשון קיבלה HP למרות שציון השפעתה על הסביבה הוא 64.80 מתוך 100 (מקום 195). בניוזוויק הסבירו שהחברה מחוייבת לצימצום משמעותי של פליטות גזי חממה, וזה הדבר שהשיג עבורה ציון טוב (97.90) בקריטריון השני.

 

גם דל דורגה במקום השני בדירוג הכללי בעיקר בגלל שהיא הצרכנית מספר 4 בארה"ב של אנרגיה ממקורות מתחדשים (בעבורו קיבלה ציון 100 בקריטיון השני) - ולא בגלל השפעתה האמיתית על הסביבה (ציון 67.70, מקום 180).

 

האינדקס הירוק

ילדים ירוקים

ילדים ירוקים

מתנה ירוקה

מתנה ירוקה

טיפוח אורגני

טיפוח אורגני

משלוחים אורגניים

משלוחים אורגניים

תיירות אקולוגית

תיירות אקולוגית

גינה אורגנית

גינה אורגנית

גם דירוגה של חברת הקוסמטיקה ג'ונסון & ג'ונסון לא ניתן לה בזכות היותה ידידותית לסביבה. את המקום השלישי בדירוג הכללי היא קיבלה בעיקר בזכות הפיצוי שלה על נזקים סביבתיים להם גרמה (ציון 98.17 מקום שני). אבל מבחינת השפעתה על הסביבה - היא דורגה במקום ה-271 מתוך 500.

 

אינטל דורגה במקום רביעי בדירוג הכללי, אך בעיקר בזכות מאמצים להימנע משימוש בחומרים רעילים במוצריה. בכל מה שקשור להשפעתה האמיתית על הסביבה, היא קיבלה ציון בינוני למדי ודורגה במקום ה-268. קצת קשה אם כן להתייחס אל HP, דל, אינטל וג'ונסון & ג'ונסון כחברות הירוקות ביותר בארה"ב.

 


תגיות: איכות הסביבה

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as26-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©