שתף קטע נבחר

ראש העיר שדרות לגולדסטון: ירו עלינו - ושתקת

דוד בוסקילה כתב לשופט שחקר את ארועי עופרת יצוקה: "העולם כולו, ואתה בתוכו, שתקתם כשנורו עלינו 8,000 טילים". למכתב צורפו תמונות הילדים שנהרגו מקסאמים בשדרות. "אין לי ציפיות גבוהות, אבל אני חושב שהמסר יחלחל בסופו של דבר", הסביר

גל המחאה הישראלי נמשך. ראש עיריית שדרות, דוד בוסקילה, שיגר בסוף השבוע מכתב לשופט ריצ'רד גולדסטון, שעמד בראש ועדת האו"ם שחקרה את מבצע "עופרת יצוקה" בעזה. במכתבו האשים ראש העיר: "העולם ואתה בתוכו שתקתם, שתקתם לנוכח גופות ילדינו, שתקתם לנוכח עיניהם המפוחדות של ילדינו, שתקתם לנוכח כל אחד מ-8,000 טילי הקסאם שנחתו בעירנו".

 

בוסקילה פתח את מכתבו באזכור הילדים שנהרגו מפגיעות רקטות הקסאם - אפיק אוחיון, יובל אבבה ודורית אינסו. "דמי הילדים שחייהם נגדעו זועקים מן האדמה,

אין כפרה ואין מחילה לדמו של ילד קטן אשר נוכחותו הקצרה בעולם עדיין לא לימדה אותו כי יש שנאות ויש מלחמות", כתב וצירף את תמונות הילדים, "שלעולם לא יתבגרו".

 

מרביתו של דו"ח גולדסטון עסק במעשיה של ישראל במהלך המבצע בעזה, אך בכמה חלקים ממנו - הוטחה ביקורת גם בארגוני הטרור, שהואשמו בהפרת החוק הבינלאומי לעימותים חמושים. "אין שום הצדקה בחוק הבינלאומי לירי רקטות או פצצות מרגמה, שאותן לא ניתן לכוון למטרות צבאיות, לעבר אזורים בהם ממוקמת אוכלוסיה אזרחית... חמאס וארגוני הטרור הנוספים הביעו בפומבי את כוונתם לפגוע באזרחים ישראלים", כתב השופט במסמך.

 

בוסקילה הזכיר במכתבו האישי כי במשך שמונה השנים שבהן הופגזה העיר - נמנע צה"ל מלהפעיל את כל יכולתו כדי להפסיק את הירי, בעוד העולם שותק: "שתיקתכם הייתה מפחידה ומזכירת נשכחות."

 

מזדהה עם הסבל הפלסטיני

בהמשך המכתב ציין בוסקילה את ההזדהות שהוא חש עם סבלו של העם הפלסטיני: "אני מצר ומצטער על כל ילד פלסטיני שנהרג, אני כואב את הסבל של האזרחים הפלסטינים, אך בל נתעלם מהעובדות - סבלם של בני שדרות וילדיה, כמו סבלם של תושבי עזה, מונחים על מצפונם וכתפיהם של מנהיגי החמאס ותנועות הטרור האסלאמי הפונדמנטליסטי, אלה שתמצית חייהם היא פשע מלחמה ונורמות העולם המערבי אינן חלות עליהם".

 

בסיום מכתבו כתב בוסקילה: "אני תקווה כי ישרור שלום באזורנו ואני מזמין אותך לראות מקרוב את סבלם של תושבי שדרות המהווים את החלק האחר במשוואה אותו לא הכרת ולא טרחת להכיר".

 

לאחר משלוח המכתב אמר בוסקילה ל-ynet כי לא יכול היה לעמוד מנגד אל מול הדו"ח. "המסר שרציתי להעביר לו הוא שהמשוואה שלו פשוט אינה נכונה. צר לנו על הילדים בעזה שנפגעו, אבל צריך לראות את התמונה הכוללת. אין לי ציפיות גבוהות, אבל אני חושב שהמסר יחלחל בסופו של דבר". 

 

הדיון בדו"ח נדחה

בינתיים, נראה כי הדיון העולמי בדו"ח יתעכב, בשל ההחלטה של מועצת זכויות האדם, שלא לנקוט בשלב זה בשום פעולה בכל הנוגע למסקנות העולות ממנו. המועצה, שבה חברות 47 מדינות, הייתה אמורה להצביע בישיבתה בסוף השבוע על הצעת החלטה מטעם המדינות הערביות, המוסלמיות והאפריקניות, שקראה לגנות את ישראל בעקבות הדו"ח, ולהעביר את הטיפול בו למועצת הביטחון. אולם ברגע האחרון העבירה הנציגה הבכירה של מדינות אלה, פקיסטן, בקשה לדחות את ההחלטה לישיבתה הבאה של המועצה, במרס 2010, "כדי לפנות זמן נוסף שבו ניתן יהיה לקיים הערכה מקיפה של ממצאי הדו"ח".

  

לדברי מקור דיפלומטי, המהלך הוא תוצאה של לחץ אמריקני אינטנסיבי,

שהבהירה למדינות ערב שפעולה תקיפה בעקבות הדו"ח בעת הנוכחית תחבל במאמצים לחדש את תהליך השלום. "ההחלטה לוותר על ההצבעה התקבלה בעקבות לחץ אמריקני עצום", אמר המקור.

 

בחמאס הגיבו בזעם לאחר שדווח כי הרשות הפלסטינית הסירה את תמיכתה בדיון בדו"ח. "החלטת הרשות היא בגידה בעם הפלסטיני ובדם השהידים שלו, ושיתוף פעולה בוטה עם הכיבוש", אמר דובר ממשלת החמאס ברצועת עזה, טאהר א-נונו. "זה מוכיח את מה שאמר ליברמן, כי ראשי הרשות הם שביקשו מישראל להמשיך את המתקפה על הרשות בעופרת יצוקה", הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוסקילה. העולם שתק
צילום: חמוטל בן שיטרית, sderot media center
מומלצים