שתף קטע נבחר

עוגת שוקולד ושקדים

היא איטלקית, היא רכה ונימוחה, והיא לא דורשת מאמץ מיוחד. מה יותר טוב מזה?

עוגת שוקולד ושקדים איטלקית / איילת הירשמן

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

חמאה, לשימון התבנית

250 גרם שקדים קלופים מולבנים

200 גרם שוקולד מריר מעולה, קצוץ גס

1 כוס (250 גרם) עוגיות שקדים מוכנות (כמו עוגיות אמרטי איטלקיות או מקרון שקדים או עוגיות חמאה ושקדים), שבורות גס

120 גרם חמאה, רכה (בטמפרטורת החדר)

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

5 ביצים

 

אפשרות לזרייה

אבקת סוכר

אבקת קקאו

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. שמים בקערת הבלנדר או מעבד המזון את השקדים, השוקולד והעוגיות וטוחנים, עד שמתקבלת מחית במרקם גס (השוקולד ייטחן היטב, אבל אין צורך להגיע לטחינה מושלמת של השקדים ושל העוגיות. חלק מהם יכול להישאר בגושים קטנים).
  3. מעבירים את העיסה לקערה, מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים, עד שלא רואים יותר סימני חמאה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים לעיסה חלקה, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה, עד שגם הן נבלעות לגמרי בעיסה והיא אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, אבל קיסם המוכנס למרכזה יוצא כשהוא עדיין לח מעט. מוציאים ומצננים בתוך התבנית 15 דקות.
  4. מחלצים מהתבנית, זורים על העוגה אבקת סוכר או אבקת קקאו, ומגישים.

 

 


פורסם לראשונה 06/10/2009 09:45

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איטלקית ומתוקה. עוגת שוקולד ושקדים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין שף מבית לאשה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים