שתף קטע נבחר

בדקנו: 500D - מצלמת ה-SLR החדשה של קנון

כמו קודמותיה במשפחת Rebel הפופולרית, גם EOS 500D היא מצלמה מהוקצעת שמציעה שילוב מנצח של יכולות. אבל האם הן מצדיקות את ההוצאה הנוספת?

קטגוריית ה-SLR החצי מקצועיות הופכת צפופה משנה לשנה וחברת Canon, שפעם הובילה אותה בביטחון, צריכה להזיע כדי לשמור על המעמד שלה.

 

אשתקד היא עשתה את זה בהצלחה עם EOS 450D, דגם שהציג קפיצת מדרגה בכל תחום - תוספת של הרבה תכונות, שיפורים בהנדסת האנוש, משקל קטן יותר, זמן סוללה ארוך, ביצועים מצויינים, ואיכויות תמונה משובחות. זה גם היה הדגם בו Canon הוסיפה, סופסוף, תצוגת Live View (כלומר, אפשרות לתצוגת נושא הצילום על הצג במקום שימוש בעינית).

 

המצלמה החדשה במשפחה, EOS 500D, אמורה לשחזר את הקסם - הפעם תוך שימוש בשבב Digic 4 (לעומת Digic III בקודמתה). האם הוא מסוגלת לעשות את זה?

  

אותה אדרת בשינוי גברת

במבט ראשון, EOS 500D נראית זהה לחלוטין ל-EOS 450D. העיצוב והמשקל של שני הדגמים כמעט זהים, וההבדלים הבולטים במפרט הם רזולוציה משופרת (15 במקום 12 מגהפיקסל), האפשרות לצלם וידאו HD והתמיכה בערכי ISO גבוהים יותר.

 

מבט נוסף מגלה כמה שינויים נוספים בדגם הזה, שאחרי שמצלמים כמה מאות תמונות גם לומדים להעריך אותם.

 

ראשית, צג ה-LCD. הוא בגודל של 3 אינץ' כמו בדגם הקודם, אבל הרזולוציה שלו גדולה פי ארבעה וההבדל ניכר לעין. זהו אחד הצגים היותר מוצלחים שראינו במצלמה דיגיטלית.

 

הבדל נוסף קשור להתמודדות של EOS 500D עם צילומים בתאורה חלשה. למרות להיטות היתר המסויימת לשלוף את הפלאש, היא מצליחה להתמודד בכבוד גם בלעדיו עם כמעט כל מצב תאורה - בזכות התמיכה בערכי ISO גבוהים, מייצב תמונה משופר, ומנגנון הסרת הרעשים (Noise Reduction) יעיל ומדוייק.

 

ערך ה-ISO המקסימלי במצבי הצילום הרגילים גדל בדגם הזה מ-1600 ל-3200, ולפחות עם ISO 1600 הצלחנו בדרך-כלל לקבל תמונות עם מינון רעש סביר בהחלט. 500D מציעה גם במצב High ISO בו היא תומכת בערך של עד ISO 12,800. התמונות מתקבלות, כצפוי, עם הרבה רעש - אבל תגלו שאתם יכולים לקבל תמונות ברורות, בלי חצובה.

 

זריזה וחברותית

EOS 500D מתגלה בדרך-כלל כמצלמה ידידותית, פשוטה לתפעול ונוחה למדי. לא כל-כך אהבנו את העינית (Viewfinder) שמרגישה קצת "צפופה", אבל מלבד זה היא מהנה לשימוש.

 

הביצועים שלה טובים מאד: רק קצת יותר מ-0.4 שניות בין תמונה לתמונה וכ-3.4 תמונות לשנייה (3.4fps) בצילום רצף. זמן הסוללה פחות טוב מאשר בדגם הקודם, אך עדיין מספק בהחלט - עם שימוש סביר ב-Preview ותכונות אחרות של המצלמה, הצלחנו לסחוט ממנה כ-440 תמונות בין טעינות.

 

צילום: שוקי גלילי
קשה לדבר על פריצת דרך באיכויות התמונה של הדגם הזה - הוא פשוט מצלם באיכות דומה לדגם הקודם, ברזולוציה גבוהה יותר.

 

חיישן ה-CMOS של EOS 500D אינו זהה לזה של 450D, אבל קרוב אליו מאד בגודל. למרות זאת, בהשוואה של תמונות משתי המצלמות ברזולוציות מקסימליות, התקשינו לראות ירידה באיכות בדגם החדש. 500D מאפשרת ללכוד יותר פרטים ולהדפיס תמונות גדולות יותר בלי לאבד איכות.

 

האם היא משתלמת ולמי

EOS 500D מציע שדרוג ראוי בהשוואה לקודמתה, אבל כשמדובר על "תמורה לכסף" התחרות מול EOS 450D הזולה ממנה בכ-1000 ש"ח בממוצע (תלוי איך ואיפה קונים), היא קשה.

 

האם 500D שווה את ההשקעה הנוספת? אם אתם משדרגים אליה מדגם מוקדם יותר, ומצויידים בעדשות תואמות, אז התשובה היא כן. אם זו ה-SLR הראשונה שלכם, והוידאו לא בראש מעיינכם, קחו את 450D והשקיעו את הפרש העלות בעדשה נוספת.

 

 

Canon EOS 500D

ציון:


 

מחיר מומלץ לצרכן (לקיט, כולל עדשת 18-55): 5500 ש"ח כולל מע"מ אחריות ל-3 שנים

מחיר השוק: החל מ-3500 ש"ח לגוף ו-4500 לקיט

יבואן/משווק: קרט מקבוצת ניופאן 

 

 

בעד: צג מצויין ברזולוציה גבוהה, וידאו HD, מנגנוני ייצוב תמונה וביטול רעשים יעילים מאד

נגד: קצת יקרה, עינית קטנה, חיי סוללה מעט קצרים יותר מהדגם הקודם

השורה התחתונה: האיכויות והביצועים המוכרים עם כמה תוספות אטרקטיביות.

 

מפרט טכני

מידות: 128.8x97.5x61.9 מ"מ

משקל: 480 גרם

רזולוציה: 15.1 מגה-פיקסל

חיישן: CMOS 22.3x14.9mm

מיקוד: ידני/אוטומטי, 9 נקודות

צג: LCD, בגודל 3 אינץ', 920K פיקסלים

כיסוי עינית: 95%

רגישות: ISO 100-3200, עד 12,800 במצב High ISO

מהירות תריס: 1/4000-30 שניות.

תכונות מיוחדות: מערכת ניקוי אוטומטית לחיישן, תצוגת מאפייני צילום על הצג, וידאו HD 1080p

פורמטים: RAW,JPEG

אחסון: SD

סוללה: ליתיום-יון LP-E5 (מטען אופציונלי)

 

למפרט מלא באתר היצרן 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים