שתף קטע נבחר

המיליארדר דן דוד בדרך להשתלט על לידר

דוד הגיש את ההצעה הגבוהה יותר במכרז לרכישת השליטה בלידר השקעות. במקביל נודע כי סיכוייה של ההצעה השנייה שהגיש דני ברק, מנכ"ל לידר שוקי הון - נמוכים

המיליארדר, דן דוד, הגיש את ההצעה הגבוהה יותר במכרז לידר השקעות, והוא זה שעתיד לרכוש את השליטה בחברה. ל"כלכליסט" נודע כי מבין ארבעה מועמדים, רק דוד ומנכ"ל החברה-הבת, לידר שוקי הון, דני ברק, הגישו הצעות למכרז.

 

שני המועמדים האחרים, צביקה בארינבוים ורוני פוסמן (שאמור היה להגיש את הצעתו עם קבוצת משקיעים אמריקנים), לא ניגשו בסופו של דבר למכרז, ול"כלכליסט" נודע כי בארינבוים הסתפק בשיגור מכתב למנהלי המכרז - ג'וש רוזנצוייג וקותי גביש - שבו פירט את עמדותיו.

 

המשקיעים נדרשו להזרים סכום של 50-60 מיליון שקל ללידר השקעות כדי שיועבר לבעלי איגרות החוב. מלבד זאת, הם גם נדרשו להתחייב שלידר השקעות תנפיק אג"ח בהיקף של 36 מיליון שקל כנגד שעבוד מניות לידר שוקי הון, וסכום נוסף של 40 מיליון שקל בהנפקת אג"ח להמרה לבעלי האג"ח במקום החוב הישן. בעלי האג"ח גם אמורים לקבל 16% מלידר השקעות.

 

שרם פודים גרופ, עד לא מזמן בעלת המניות הגדולה בלידר השקעות, אמורה להישאר עם 20% ואחזקות הציבור אמורות להידלל. ההצעה של דוד הוגשה באמצעות קרן ATE שבבעלותו, ולפי הערכות הוא הציע להזרים 70-60 מיליון שקל ללידר השקעות.

 

ברק, המחזיק ב־15.6% מלידר שוקי הון, השיג מימון מקרן המזנין פלנוס. הוא ניסה לרכוש את השליטה במתווה של MBO (ראשי תיבות של Managment Buy Out) ואליו הצטרפו 28 עובדי לידר שוקי הון, ובהם סגנו, עמית ורדי, והאנליסט, אלון גלזר. ההצעה של ברק אמנם נמוכה יותר מזו של דן דוד, אבל במהלך המשא ומתן לרכישת לידר הוא הדגיש שהוא והעובדים הם הערך המוסף של לידר שוקי הון, ושלעובדה זו יש ערך משלה. 

 

מה הציע ברק? לרכוש 25.1% מלידר השקעות במסגרת הקצאת מניות ששוויין 18 מיליון שקל, והקצאת אופציות להגדלת חלקו במשך השנים ל-50.1%. מלבד זאת כללה ההצעה העברה של 18% ממניות לידר שוקי הון בשווי של 29 מיליון שקל לידי בעלי האג"ח של לידר השקעות, ורכישת 33% ממניות לידר שוקי הון והפיכתה לחברה־אחות ללידר אחזקות. לדברי גורמים הקשורים במכרז, הצעתו לא עמדה בתנאי הסף של המכרז ואם תיבחר על ידי מנהלי המכרז כזוכה, היא לא תאושר על ידי דירקטוריון לידר השקעות שאמור לתת את החותמת הסופית לעסקה.

 

"במקרה שכזה, יעדיפו בעלי השליטה בחברה להוציא אותה לפירוק ולהציע את לידר שוקי הון למכירה, כשישנה סבירות גבוהה לקבל תמורתה 240-230 מיליון שקל", אמר גורם המעורה במשא ומתן. גורם אחר גילה כי בארינבוים הציע במו"מ הראשוני לתת מניות גרינסטון לבעלי האג"ח של לידר, אבל הצעתו נדחתה.

 

השליטה בלידר השקעות (50.6%) נחלקת בין איציק שרם, יאיר פודים ורובין צימרמן, והיקף ההתחייבויות של החברה לבנקים ולבעלי האג"ח עומד על כ-400 מיליון שקל, מהם 215 מיליון שקל לבעלי האג"ח. שליש מסכום זה אמור היה להיות משולם במאי, אבל החברה לא עמדה בו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנכ"ל לידר שוקי הון, דני ברק
מומלצים