שתף קטע נבחר

מנכ"ל רויטרס: חדשות טובות מגיעות מגולשים

ג'וש סילברמן נשיא Skype, מייסד ויקיפדיה ג'ימי ווילס, מנכ"ל פוביליסיס מוריס לוי, יוסי ורדי ואישים נוספים דנו בפאנל משותף בתפקידה של המדיה החדשה בעיצוב העתיד

יוסי ורדי פתח את הפאנל עם הווידאו "האם ידעתם? ” שסוקר את המדיה החדשה ומציג נתונים על שימוש ברשת וצריכת מדיה. ג'ימי ויילס, מייסד ויקיפדיה, נתן את בתו בת ה-8 כדוגמה, ואמר שהיא מייצגת את המדיה החדשה. "יש לה שלושה בלוגים שהיא מעדכנת, והיא לא ממש צופה בטלוויזיה. היא אוהבת דברים הידודיים יותר".

 

ויקיפדיה, שמאפשרת לכל גולש לבצע שינויים בערכים אנציקלופדיים, היא רק קצה הקרחון על פי ווילס. וישנם הרבה אמצעי מדיה בהם יש השתתפות של הקהל. לדבריו, בעוד 10 שנים נסתכל על היום ונחשוב שהיינו רק בהתחלה.

 

תצלום של גולש בשער העיתון

ג'וש סילברמן, נשיא סקייפ, דיבר מצידו על המהירות של התפתחות המדיה. דברים שקרו במשך 200 שנה בעבר, קורים עכשיו תוך חצי שנה בעידן האינטרנט. ההתפתחות החשובה בעיניו, היא האפשרות להפוך כמעט כל דבר בחיינו לאפסים ואחדים – ולקיים מסחר, תקשורת מסוגים שונים, ודברים רבים אחרים באמצעות האינטרנט.

 

מנכל סוכנות הידיעות תומסון-רויטרס אמר כי העיתונות האזרחית יכולה להתקיים לצד העיתונות המסורתית הוא מעסיק 2,700 עיתונאים פעילים. "אבל במשך שנים רבות היו לנו 'סטרינגרים', אלה אנשים שלא עובדים אצלך ישירות – אלא יש לך יחסים בלתי רשמיים איתם. לפעמים הם עובדים עבור כלי תקשורת אחרים. אנחנו מרשים להם לפרסם תחת שמנו”. הסביר.

 

"עבורי, עיתונות אזרחים, זה המעגל הבא של הסטרינגרים. לפעמים החדשות הכי טובות מגיעות מהם. כשהתרסק מטוס של אייר פרנס, לא היו לנו צלמים במקום, אבל רכשנו תמונות של חובבי מטוסים שהיו במקום ב-250 אירו, והם הגיעו לשערי עיתונים”.

 

 

מוריס לוי, מנכ"ל קבוצת הפרסום פובליסיס דיבר על הכסף שמניע את תעשיית החינם ברשת. לדבריו גוגל, מספקת הכל בחינם, ותעשיית הפרסום היא זו שמאפשרת זאת.

"למה? בגלל שאנחנו אנשים נדיבים. אבל בפשטות, בגלל שהרשת והעולם הדיגיטלי משנים את העולם כמו שלא שינו בעבר. לא רק מתקשרים באמצעותה, שזה חלק קטן ממה שהרשת עושה, אבל גם סוחרים, לומדים, צורכים מידע”.

 

לוי הוסיף ואמר כי האינטרנט תהווה בשנים הקרובות 20 אחוז מהמדיה, לאחר שתנגוס בעיתונות הדפוס, ברדיו ובסופו של דבר בטלוויזיה שתהפוך לפחות רלוונטית.

 

שיחה תמורת 73 סנט

מקס לבצ'ין, מייסד פייפלאל שכעת מנהל את חברת Slide ליצירת מצגות מקוונות טוען שההתפחות של המדיה החדשה תאפשר לעשות ממנה כסף. לדברין, גולשים כרגע לא מקבלים תשלום עבור תכנים שהם יוצרים, בגלל שעדיין לא ניתן לדרג ולהחליט מה שווה יותר ומה פחות. כוחות השוק, להשקפתו, יביאו לכך שתוכן איכותי יותר יוכל להימכר, בין

אם מדובר בפוסט בבלוג או אפילו ציוץ בטוויטר.

 

וויילס חולק על לבצ'ין ואומר שלא נראה אנשים משלמים על תכנים. “אנשים כותבים ברשת מביעים את עצמם ויוצרים חברויות. הם רוצים לקיים שיחה ולא להרוויח כסף. אם יש להם 73 חברים, הם לא רוצים 73 סנט מהם".

 

מתיאס דופנר, יו"ר ומנכ"ל חברת המדיה אקסל שפרינגר חושב שאנשי הדפוס לא צריכים לראות בעצמם דינוזאורים. לדבריו צריך לא להיות פסימים ולדעת לשלב בין הדפוס, לבין עשיית רווחים מתוכן מקוון.

 

ד"ר וסטהיימר: אני צריכה לגעת

ד"ר רות וסטהיימר שהצטרפה לדיון אמרה "כשאני מדברת על תקשורת אני צריכה לגעת. אני לא הולכת לדבר על סקס בנוכחות הנשיא, אבל אתם יודעים למה אני מתכוונת", ודיברה על הצורך במגע אנושי. לבצ'ין אמר שפגש את אשתו ב-ICQ, והם מצפים לילדיהם הראשון "אז אין לך מה לדאוג", אמר לבצ'ין.

 

ווילס יצא להגנת סקייפ ואמר שבנסיעות עסקיות הוא מדבר עם בתו כל יום, וזה לא מחליף מגע אישי שקיים כשהוא בבית. סילברמן אמר ששיחות וידאו מאפשרות לילדים בבתי ספר פלסטינים ובישראל, לתקשר במסגרת פעילות של מרכז פרס לשלום, כשלא מתאפשר להם להיפגש פיזית.

 

פרס: האם הרשת מחנכת?

"התרומה הגדולה של הרשת היא בחופש ביטוי לכולם", אמר נשיא המדינה, שמעון פרס. "האם במקום כלי מדווח, היא תהפוך לכלי מחנך, ובמקום לפנות למכנה המשותף הנמוך תביא את כולם למצות את הפוטנציאל שלהם?”, הוא שאל. לוי השיב שמאחר שכל אחד יכול לפרסם מה שהוא רוצה, יש לנו גישה למידע שלא תמיד אנחנו צריכים. "למזלנו יש יוזמות שעוזרות לנו להגיע לידע שלא הייתה לנו גישה אליו בעבר, והמידע הזה הופך אותנו לחכמים יותר". אמר.

 

דופנר אומר כי כבר עכשיו האינטרנט מחנכת אותנו, ושאסור לנו להתערב ברשת, כי זה יהפוך אותנו לסין שמצנזרת אותה. “צריך לסמוך על הרשת וההטרוגניות שבה, וכמה שפחות להתערב".

 

לבצ'ין אומר שיש מחסור במורים מצד אחד, אבל הרבה אנשים שיכולים לחלוק את הידע שלהם. “כל עוד יהיה מודל תשלום נכון לאנשים האלה, זה יוכל לעזור לחינוך של ילדים בכל העולם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'וש סילברמן
צילום: סיון פרג'
מומלצים