שתף קטע נבחר

נשיא סקייפ: שיחות וידאו בסלולר יהפכו לשגרה

ג'וש סילברמן, האיש שעומד בראש סקייפ, מאמין בשיחות וידאו וחושב שהן יכנסו בסופו של דבר גם לסלולרי של כולנו. "זה רק שאלה של האם בעוד שנה או בעוד שלוש שנים", אומר סילברמן

"שיחות וידאו הן לא קצת יותר טובות משיחות קוליות, הן קצת יותר גרועות מלהיות שם פיזית", כך אמר הבוקר (ד') ג'וש סילברמן, נשיא סקייפ.

 

סילברמן מתארח בוועידת הנשיא המתקיימת בירושלים. החברה של סילברמן, סקייפ, מפיצה תוכנה פופלרית לשיחות טלפון ווידאו במחשב ובסלולר, למערכות הפעלה שונות ומגוונות ומחשבים שונים. לדבריו של נשיא החברה, ברבעון האחרון התקיימו 25 מיליארד שיחה בתוכנה, בהן גם שיחות חינם בין משתמשי התוכנה, וגם שיחות מהתוכנה לטלפון קווי או סלולרי.

 

סילברמן המשיך והאדיר את שיחות הווידאו ואמר שלא נדרש יותר ציוד יקר בשביל לקיים שיחות כאלה שמקטינות מרחקים, וכי ישנם חדרי ישיבות עם קיר ווידאו שמבוסס על סקייפ ומאפשר לקיים ישיבות – כאילו כל הצדדים נוכחים באולם.

 

וידאו? לא להיט בסלולר

ובכל זאת, שיחות וידאו אפשריות בטלפון הסלולרי במחיר של שיחה רגילה, אבל לא כולנו עושים בהן שימוש שגרתי ויום יומי. מדוע? "זה אכן לא מיין-סטרים בסלולרי", אומר סילברמן ל-ynet, “אבל זה יהפוך להיות. המגמה הולכת לכיוון הזה".

 

נשיא סקייפ, אומר שלא האפשרות לשיחות וידאו או התוכנה שעומדת מאחוריה, הן אלה שעוצרות את שיחות הווידאו, אלא שילוב של גורמים אחרים – היכולות של המכשירים והמעבדים להתמודד עם שיחות באיכות סבירה, הסוללות שאוזלות מהר יותר בשיחות וידאו והתשתית של רשת הסלולר.

 

הוא לא חושב שחברות הסלולר יצאו מוקדם מדי עם הטכנולוגיה, אך אומר שתהיה אבולוציה. “זה בלתי נמנע. זה רק שאלה של האם בעוד שנה, או בעוד שלוש שנים". סילברמן אמר גם כי "המהנדסים שלנו מנסים להביא לאיכות וידאו גבוה יותר ברוחב פס נמוך יותר”.

 

האתגרים של סקייפ

חברת סקייפ ניצבת מול שני אתגרים גדולים בימים אלה. אחד מהם הוא חסימה של של התוכנה שלה ברשתות הסלולר – זאת משום שהיא מאפשרת לבצע שיחות קוליות באמצעות התוכנה וחבילת גלישה, ובכך למעשה, לעקוף את חברת הסלולר, ולפגוע בהכנסות שלה משיחות קוליות.

 

סקייפ פועלת עם חברות נוספות בלובי מול נציבות התקשורת הפדרלית למען "נייטרליות הרשת". סילברמן חזר על המסר שהחברה מאמינה בו, לפיו אין זה מעניינה של ספקית האינטרנט או חברת הסלולר, כיצד הלוקח משתמש בחבילת הגלישה שרכש.

 

סילברמן הביע אופטימיות ואומר כי נציב התקשורת החדש בארצות הברית פועל בתחום, וגם רואה פעילות של משרד התקשורת בנושא. לאחרונה הורה משרד התקשורת לחברות הסלולר שלא לחסום יישומי VoIP, אולם עדיין נדרשת בישראל פעילות חקיקתית ורגולטורית בנושא.

 

כדי להימנע מהתערבות המחוקק, חברות הסלולר יכולות להציע תוכנה משלהן כאלטרנטיבה לסקייפ. כיצד סקייפ תוכל להתמווד עם זה? סילברמן לא חושש. “בצרפת", הוא אומר, “בלתי אפשרי לקנות חבילת גלישה בלי דקות שיחה חופשיות, ובכל זאת סקייפ ממשיכה לצמוח במדינה”. הוא מסביר את זה בכך שלסקייפ יש אפשרויות נרחבות יותר כמו וידאו וצ'ט.

 

כמו כן הוא אומר שלמרות הדקות חינם, מרבית השיחות בצרפת נעשות לטלפונים סלולריים והינן בתשלום. שם, לדבריו, המחירים של סקייפ עדיין נמוכים יותר מהרשתות,

 בגלל הסבסוד של דקות החינם.

 

המייסדים שמו רגל

האתגר הנוסף בפניו עומדת סקייפ, הוא מכירת חלק ממנה על ידי eBay למשקיעים פרטיים. חברת eBay, שעוסקת במסחר אלקטרוני ומכירות בין גולשים, רכשה את סקייפ לפני מספר שנים וכעת היא רוצה למכור אותה. מייסדי סקייפ מנסים למנוע את המכירה, ותבעו גם את eBay, בטענה שהטכנולוגיה בה נעשה שימוש בתוכנה שייכת להם - וכי נעשה בה שימוש בניגוד לרשיון.

 

סילברמן אמר כי החברה בטוחה בעמדתה החוקית, ומאמין שהמכירה תתקיים באופן חלק, אך סירב להרחיב בנושא ואמר שיש להשאיר את העניין לעורכי הדין.

 

האם הרכישה על ידי eBay הייתה טעות? “ב-eBay אומרים שסקייפ לא משתלבת עם העיסוק העיקרי שלה", אומר סילברמן. אך לדבריו, החברה הייתה רווחית לאורך זמן: עשרה רבעונים ברציפות. "במחיר של 2.75 מיליארד דולר, לא מדובר בעסקה רעה בכלל", אמר סילברמן. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'וש סילברמן, נשיא סקייפ
צילום: סיון פרג'
מומלצים