שתף קטע נבחר

פשוט מעצבת, בלי שיקולים מסחריים

ענבל גוילי עברה מהסטאז' אצל ויויאן ווסטווד לעיצוב חופשי שלא נכנע לצד המסחרי ומצליח גם להחמיא לגוף הנשי

התפיסה הרווחת רואה בניגוד את ההפך מהרמוניה. בעולם האופנה זה מתבטא בנטייה ליצור חיבורים שמתבססים על דמיון ברור בצבעים, בגזרות או בהדפסים. התפיסה של המעצבת ענבל גוילי, והקולקציה שהגיעה בעקבותיה, מעידות על הרמוניה אחרת. ההרמוניה של גוילי לא נסמכת על דמיון ועדיין ניכרת לעין ונבנית דווקא מהחיבור של מה שלא מובן מאליו. ככלות הכל, החיבורים והניגודים שצועקים את עצמם לצופה, הם גם אלה שגורמים לו לפסוח על פניהם. דמיינו לעצמכם שתי נשים שונות: הראשונה כולה צבעוניות וטקסטורה, תופסת את עינינו המבועתות כאילו הייתה קולאז' וולגרי שהתעורר לחיים. השנייה משלבת בין בד דמוי ויניל להדפס דמוי תחרה, ומתהדרת במכנס מחויט אך נפול בגזרת אוברסייזד לא מוגזמת. הראשונה, על כל הזעזוע והרעש שליווה אותה, תישכח כלא הייתה, ואילו השנייה תיחרט בראשנו כיוון שהצליחה ליצור עניין גם בתוך השקט.

 

הבחירה באישה השנייה הזו לא הייתה מובנת מאליה עבור המעצבת. "לקולקציה הזו התלוו חששות רבים", מציינת גוילי. "זו הפעם הראשונה שאני מתעסקת

 בחתכים ובשילובים של בדים. עד היום שיחקתי עם נפחים וגזרה ולא יצרתי פריטים שמורכבים מיותר מבד אחד. הפעם, כשעשיתי חתכים הורדתי נפחים, וכשבכל זאת בחרתי בבד אחד הוספתי לו הדפסים, שגם מהם התרחקתי עד היום". גוילי בחרה בשלוש פלטות צבעים שמתוכן יצרה את הקולקציה: פלטת צבעים כהים, פלטת שחור ולבן ופלטה חיוורת, "גם כי אני אוהבת חורף חיוור, וגם כי זה ממשיך את הניסיון שלי לעבוד הפעם בצורה אחרת", היא מסבירה.

 

לגוילי זו הקולקציה הרביעית, ובה היא החליטה לתת לעצמה דרור. מי שעברה את הסטאז' שלה אצל המעצבת ויויאן ווסטווד, מאמינה כי על האופנה לומר דבר מה, לשאת אמירה פוליטית, ואם אפשר אז לא במנותק מהקולקציה עצמה. כך היא מסבירה את הבחירה שלה להתעלם משיקולים של מסחריות, וליהנות מכך שהיא נישה, ולא מותג גדול ומסחרי.


חופש בעיצוב שאינו מתנגש בהבנה של הגוף הנשי. פריט של גוילי (צילום: גיא זלצר)

 

מעניין שאצל גוילי, ההחלטה לתת לעצמה חופש מוחלט בכל הנוגע לעיצוב אינה פוגמת בהבנה שלה את הגוף הנשי. אחד המוטיבים המזוהים עמה הוא הדראפה שמלווה כמה וכמה מהשמלות ומהחצאיות שלה. הקסם שלו ניכר לא רק בעניין שהוא יוצר בחלק התחתון של השמלה, אלא גם בכך שהוא מצליח להחמיא למגוון רחב של נשים. כך גם המכנס הגבוה שעיצבה גוילי, שיכול להגיע בשני אורכים שונים, כדי להתאים לחשק והאמירה שהלקוחה רוצה לשאת על עצמה, וגם הז'קט המחויט שמתהדר בניטים בצורת כוכבים, ויכול להיות אף שיקי יותר בצירוף חגורה שחורה על המותן.

 

לצד הפריטים הללו, גוילי לא נמנעה מיצירת שמלת מקסי בהדפס חברבורות,

 נטולת שרוולים ומודגשת כתפייים, או שמלה אפורה שחלקה העליון עמוס בכפתורים שעליהם וביניהם תלוות שרשראות. היא לא ויתרה גם על שכמיה משובצת, עשירת בד ונטולת תפרים, שניתנת ללבישה בכמה וכמה דרכים הודות לגזרה הרחבה. האחריות על המראה הסופי נותרת בידיה של הלקוחה של גוילי, שיכולה ליצור חיבורים קיצוניים יותר ופחות, ולהחליט האם היא חשה שהפריט שבידה הוא חלק ממלתחת היום או הערב שלה.

 

מחירים: חולצות וקרדיגנים 430-280 שקל; מכנסיים 590-530 שקל; חצאיות: 450-320 שקל; שמלות: 2,200-550 שקל; מעילים: 850-620 שקל.

איפה להשיג: בנות לולו ליאם, רשת סנסי, קום איל פו, קפה ביזאר, סופיה (ירושלים), יוסף (ראשל"צ), לימקה.


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התעלמה משיקולי מסחריות. מתוך הקולקציה של גוילי
צילום: גיא זלצר
צילום: גיא זלצר
צילום: גיא זלצר
צילום: גיא זלצר
צילום: גיא זלצר
צילום: גיא זלצר
צילום: גיא זלצר
לאשה בפייסבוק
מומלצים