שתף קטע נבחר

בהולנד יחקרו האם "אהבה" ממוקמת בשטח כבוש

לפי אתר המפלגה הסוציאליסטית, שר החוץ ההולנדי יבדוק האם מוצרי הקוסמטיקה מים המלח הנושאים את הכיתוב: "תוצרת ישראל", מיוצרים בשטח "כבוש". מחברת "אהבה" נמסר בתגובה: "ים המלח ואוצרותיו לא משתייכים ללאום אחד"

נראה שלא כולם בהולנד אוהבים את מוצרי "אהבה". בדיון שהתקיים בפרלמנט ההולנדי לפני מספר ימים, הסכים שר החוץ מקסים ורהכן לפתוח בחקירה בנושא מוצרי "אהבה" המשווקים בתחומי הולנד, כדי לוודא האם מקורם בשטח פלסטיני המוחזק על-ידי ישראל, כך פורסם השבוע באתר המפלגה הסוציאליסטית ההולנדית.

 

לפי הפרסום, ורהכן נענה לבקשת חבר המפלגה הסוציאליסטית, הארי ואן בומל, לבדוק האם מוצרים המיוצאים להולנד תחת הדגל הישראלי, למעשה "מניבים רווחים עבור הכובש". לפי האתר, ואן בומל הסביר בדיון כי "הדבר עומד בדרכו של פתרון הוגן, כנה וצודק לקונפליקט בין ישראל לפלסטינים".

 

הטענה נגד "אהבה" היא שהחברה מייצרת מוצרי קוסמטיקה במעבדה הנמצאת במצפה שלום, יישוב בגדה המערבית של ים המלח, ומשתמשת בבוץ ומינרלים החשודים כפלסטינים.

 

המוצרים מיוצאים להולנד עם כיתוב: "מתוצרת ישראל", אולם לטענת הסוציאליסטים ההולנדים, השטח אינו שייך למדינת ישראל, שכן הוא מצוי בחוף הצפון-מערבי של ים המלח.

 

אם אכן יתגלה שהמוצרים נרקחים בשטח כבוש, ואן בומל אומר כי "יקרא לחרם על מוצרים אלה", משום שמכירתם "מתנגשת עם החוק הבינלאומי שאוסרים על כוח כובש למכור מוצרים שחומרי הגלם להם שייכים לעם כבוש, תחת שמו שלו".

 

מה רוצים מ"אהבה"?

זה לא הרעש הראשון שמעוררים מנהלי הקמפיין נגד מוצרי חברת הקוסמטיקה בהולנד. קבוצה שנקראית בריגדת בדיאסן (Badjassen Brigade), שנוהגת לארגן הפגנות נגד "הכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטיניים", ערכה בעבר הפגנות מחוץ לחנויות בהן נמכרים מוצרי אהבה תחת הכותרת "יופי גנוב" ("Gestolen Schoonheid").

 

הקבוצה מנסה אף למנוע מ"אהבה" מלפתח רשת של נקודות מכירה בהולנד. היוזמה שלהם נהנית משיתוף פעולה של תוכנית טלוויזיה שבועית העוסקת בנושאי בריאות, "מלאכי הבריאות", שידור ברודקאסט בערוץ RTL4.

 

פעילות החברה זכתה לאחרונה לתשומת לב מגורמים, חלקם קיקיוניים, המתנגדים למדיניות ממשלת ישראל. ארגון הצדקה הבריטי הגדול "אוקספם" ביטל חוזה עם הדוגמנית כריסטין דייויס לאחר שחתמה חוזה לפרסם את מוצרי "אהבה". בלונדון פרצו פעילי שלום בריטים אל משרדי "אהבה", התבצרו בהם מספר שעות, והניפו כרזות "היופי הזה נובע מגזל". 

 

הפרסום על הדיון לא נעלם מעינה של תנועת "גוש שלום", והדובר שלה הזדרז ושלח אתמול מכתב למנכ"ל החברה יעקב אליס, ובו הבעת דאגה למצב עסקיו.

 

"הגיע הזמן שתראו את הכתובת על הקיר ותתחילו בהכנות מעשיות לצאת מן השטחים הכבושים ולחזור לגבולות מדינת ישראל הריבונית", נאמר במכתב. "החלטתכם להתמקם בשטח כבוש ולנצל משאבים טבעיים שאינם שייכים למדינת ישראל הייתה הימור מוטעה שכבר הזיק לכם ועלול לפגוע פגיעה קשה ביותר בעסקיכם. במוקדם או במאוחר תצטרכו לצאת מן המיקום המזיק והבלתי חוקי הזה, וכל שתקדימו כן כן ייטב, הן לחברת 'אהבה' ועסקיה והן למדינת ישראל ועתידה במזרח התיכון המחייב השגת שלום עם הפלסטינים".

 

בגוש שלום אף טרחו ומצאו למפעל מיקום חלופי. "יש חוף ארוך מדרום לעין גדי שנמצא תחת ריבונות ישראלית", אמר דובר התנועה ל-ynet. "תעבירו אותו לשם ולא יבואו אליכם בטענות בשום מקום בעולם". 

 

מחברת אהבה נמסר בתגובה: "ים המלח ואוצרותיו הינם בינלאומיים ולא משתייכים ללאום אחד. חברת ahava מעבדות ים המלח עוסקת בפיתוח מוצרי טיפוח המבוססים על המינרלים מים המלח, הנכרים בו באזורים המאושרים. פעילותנו בים המלח נעשית תוך הגנה על יופיו של האזור ועל המשאבים הטמונים בו.

 

החברה נוסדה מתוך אהבה לסביבה הקסומה של ים המלח ולאורך כל השנים היא מונעת על ידי תשוקה עמוקה לחשוף את סודות ההשפעות המחיות של המינרלים על העור, ומכאן מיקומו הטבעי המתבקש של המפעל, הנמצא לחופו המערבי של ים המלח".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים