עשירים וסמיכים: שלושה מרקי קטניות
המרקים שלפניכם מהווים ארוחה מלאה ומשלבים קטניות עם ירקות ועם בשר - שילוב מושלם לארוחת ערב כשבחוץ קריר

מרק שעועית לבנה, ירקות שורש וחזה בקר

מתכון של השף יניב אבן, "Seatara"

 

המרכיבים:

1 ק"ג חזה בקר, חתוך לקוביות גדולות

6 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים ל-3

500 גרם שעועית לבנה מושרית בשפע מים למשך לילה

3 בצלים גדולים, חצויים

6 גבעולי סלרי חתוכים גס

4 ליטר מים או מרק בשר צח

6 ענפי רוזמרין

3 עלי דפנה

מלח ופלפל


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את קוביות הבשר בסיר, יוצקים מים כדי כיסוי ומבשלים כשעה על להבה בינונית.
  2. מסננים את קוביות הבשר מהמים ומחזירים אותן לסיר. מכסים את הבשר במים ומוסיפים את השעועית המסוננת, הירקות ועשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה ומבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך מאוד. מתקנים תיבול ומגישים.

  

נזיד בקר עם פלפלים, שעועית שחורה ותימין

מתכון של השף יניב אבן, "Seatara"

 

המרכיבים:

500 גרם שעועית שחורה שהושרתה במים למשך הלילה

3 כפות שמן זית

1 ק"ג צוואר בקר

4 פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות

4 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

עלים מ-10 ענפי תימין

1/2 בקבוק יין אדום יבש

4 ליטר מים / מרק עוף חמים

1 כף כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית שטוחה ג'ינג'ר יבש טחון

מלח ופלפל שחור


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במיים נקיים ומבשלים על להבה בינונית עד התרככות - כשעה וחצי. מסננים את השעועית מהמים.
  2. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים בו את קוביות הבשר עד שהן משחימות.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל וממשיכים לטגן כ-5 דקות תוך ערבוב. מוסיפם את התבלינים היבשים ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים לסיר את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים או ציר העוף, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה. מבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך.
  5. מוסיפים לסיר את הפלפלים, התימין ושעועית שחורה, ממשיכים לבשל כחצי שעה ומגישים.

 

מרק חומוס, עגבניות וסלרי

מתכון של השף יניב אבן, "Seatara"

 

המרכיבים:

500 גרם גרגרי חומוס, מושרים במים למשך לילה

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

500 גרם עגבניות קלופיות וקצוצות

6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

2 ליטר מים

7 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזרים קלופים וקצוצים

מלח ופלפל

1 כפית כמון

2 כפות רסק עגבניות

חופן פטרוזיליה קצוצה 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את החומוס ומניחים בסיר. מכסים במים ומבשלים על להבה בינונית עד שהגרגרים רכים לגמרי - כשעה וחצי. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר ומאדים בו את הבצל עד שקיפות.
  3. מוסיפים לסיר את הכמון, תפוחי האדמה והסלרי ומאדים כ-6 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את המים, רסק העגבניות, המלח, הפלפל והחומוס, מבשלים 40 דקות, עד שהמרק סמיך. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם לבן.

  

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה עשירים וסמיכים: שלושה מרקי קטניות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חורף
    צילום: אסף אמברם
    צילום: ויז'ואל פוטוס
    צילום: ירון ברנר
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת