שתף קטע נבחר

כך בוחרים כיריים

כיריים, הדבר הפשוט הזה שמבשלים באמצעותו מרק ומטגנים בעזרתו שניצלים, התפתחו ותפחו לעולם שלם שלא הכרתם. המבחר רב, השימושים מגוונים, ואתם מבולבלים. באנו לעשות סדר ולסייע לכם בבחירה

כיריים נהוג לבחור בשל שימושיותן ולא משום יפי תארן, אבל כיום מייצרים כיריים שיופיין גורם לשימושיותן להסמיק. וגם לשימושים שכיריים מציעות היום אין סוף כמעט. והסוגים התרבו מאוד והבחירה קשה.

 

  • לפני החלפת כיריים, יש לוודא כי חיתוך השיש הקיים מתאים למידות הכיריים החדשות. אם אתם בונים מטבח חדש, תוכלו לבקש להתאים את חיתוך השיש לכיריים שתבחרו.

 

  • כשמחליפים כיריים ישנות של 60 ס"מ בכיריים חדשות של 70 ס"מ, יש לוודא שמידות חיתוך השיש יהיו זהות: 49X56 ס"מ.

 

  • הכיריים הקלאסיות הן אלה הפועלות על גז. כל כלי בישול מתאים לשימוש כאן, והשליטה עליהן רבה, אולם הן מצריכות שימוש בבלונים, מתחממות לאט, קשות לניקוי והמראה שלהן מיושן.
צילום: רותם פלדנר. עריכה: מישל דור

 

כיריים חשמליות

  • כיריים חשמליות הן לרוב קרמיות ופועלות באמצעות גופי חימום. ישנן כאלה הפועלות על רדיאן: גוף חימום ספירלי הדומה לגופי החימום בתנור ספירלי חשמלי. מדובר בטכנולוגיה מיושנת ואורך חייו של גוף החימום קצר.

 

  • ישנו גוף חימום נוסף הנמצא בשימוש בכיריים חשמליות, שנקרא הלוגן. גוף זה מותקן בתוך שפופרת זכוכית בדומה למנורת הלוגן. היתרון שלו הוא חימום מהיר, והחיסרון העיקרי - זלילת חשמל .

 

  • היי לייט היא הגרסה החדשה, העמידה והחסכונית ביותר בעולם גופי החימום. גוף החימום מטפס לטמפרטורה גבוהה במהירות, והוא בורך באריכות ימים.

 

  • אבל השיטה המתקדמת ביותר לחימום היא אינדוקציה. אין כאן גופי חימום, אלא דווקא אלמנטים היוצרים שדה מגנטי שהופך את תחתית הסיר לגוף חימום ואילו המשטח מסביב נותר קר. היתרונות רבים: חימום מהיר מאוד, התקררות מהירה של המשטח, חיסכון בחשמל, עמידות וחיים ארוכים.

 

  • יש לשים לב כי לא כל סוגי הסירים מתאימים לשימוש בכיריים החשמליות ובשיטת האינדוקציה, היערכו לכך מראש. בדיקה מומלצת: טלו מגנט ובדקו אם הוא נצמד לסיר. אם לא: הוא לא מתאים לשימוש בשיטת האינדוקציה.

 

בטיחות

  • כדי למנוע את הסכנה שבאש כיריים, אפשר לבחור בקוצב זמן - טיימר המאפשר לקבוע את זמן הבישול והכיבוי.

 

  • בדקו שיש בסיר חיישן המגן מפני גלישה - מנגנון המכבה את פעולת הכיריים בעת גלישת נוזלים.

 

  • חפשו אחר בקרת רתיחה - מנגנון המוריד אוטומטית את עוצמת החימום לדרגה נמוכה יותר כדי למנוע גלישת נוזלים.

 

  • ואם יש לכם ילדים: שאלו לגבי מנגנון המאפשר נעילת הכיריים.

 

מה אתם צריכים?

  • אם אתם לוטשים עין לעבר כיריים חשמליות המופעלות באינדוקציה - מוטב שתכינו חיבור חשמלי תלת פאזי, שיידרש ברבים מהמקרים. שאלו לגבי ההכנה הזאת בחנות.

 

  • אם אתם נוהגים לבשל בו זמנית בסירים רבים - בדקו את חלוקת מוקדי החימום: האם המבערים רחוקים מספיק זה מזה?

 

  • עקב כך, חשבו כמה מבערים אתם צריכים. יותר מחמישה? תרצו מבער טורבו בעל להבה גדולה?

 

  • אם אתם זקוקים ללהבות מסוג מסוים, אל תזניחו את בדיקת עוצמתן. לא תמיד מבער גדול נותן את ההספק הרצוי.

 

  • ודאו כי משטח הכיריים יהיה נוח לניקוי.

 

  • היום אפשר לרכוש כיריים עם פונקציות בישול ייעודיות. אוהבים צ'יפס? תוכלו לבקש צ'יפסר. אוהבים להקפיץ? בחרו שאחד המבערים יהיה משטח מסוג ווק. ויש גם משטחי צלייה, משטח לבישול יפני ועוד ועוד.

 

  • איך אתם מעדיפים את הכיריים שלכם? משולבות עם תנור או בנפרד ממנו?

 

  • כיריים תוכלו למצוא במחירים של 1,500 שקל לכיריים פשוטות, משומשות או במבצעי מכירות באינטרנט ועד ל-35 אלף שקל. הסטנדרט הוא אי שם באמצע, קרוב יותר למחיר הנמוך מבין השניים.

 

  • קנו במקום בו השירות מוכר ואמין. דרשו תעודת אחריות ובדקו מה היא מכסה.

 

ייעוץ: אורן מנצור, מנהל טכני ארצי באלקטרה מוצרי צריכה. צולם בבית Miele בהרצליה פיתוח


פורסם לראשונה 20/11/2009 10:45

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
פנקציות בישול שונות. כיריים
צילום:  רותם פלדנר
כמי באר ואש כיריים. חשמליות
צילום: רותם פלדנר
מומלצים