שתף קטע נבחר

הפלסטינים: שוחררו קציני המודיעין שישראל עצרה

מקורות פלסטינים אמרו ל-ynet כי ישראל שיחררה את חמשת קציני המודיעין הכללי הפלסטיני שנעצרו אמש, ככל הנראה על רקע חקירה נגד פלסטיני החשוד בשיתוף פעולה עם ישראל

ישראל שיחררה אתמול (שישי) בערב את חמשת קציני המודיעין הכללי הפלסטיני אשר נעצרו לפנות בוקר - כך מסרו ל-ynet מקורות פלסטינים. מנגד, עצר צה"ל שני שוטרים פלסטינים אחרים.

 

החמישה ששוחררו, ביניהם מפקד המודיעין באזור סלפית מוחמד עבד אל-חמיד, נעצרו במהלך

פשיטה על מפקדת המודיעין. צה"ל לא מסר את הסיבה למעצר, אולם גורמי ביטחון פלסטינים אמרו ל-ynet כי העילה היא ככל הנראה חקירה שערך המנגנון נגד פלסטיני החשוד בשיתוף פעולה עם ישראל. זאת, מפני שכל העצורים נמנים על יחידת החקירות בארגון.

 

גורם ביטחוני פלסטיני מסר כי ישראל דרשה מאנשי הרשות שלא לפגוע באיש, תושב הכפר דיר איסתיא, ולפעול לשחרורו. מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי הצבא אינו מתייחס לדיווחים הפלסטינים.

 

ברשות הפלסטינית חששו כי המעצר אינו אירוע נקודתי, אלא נועד לאותת על הידרדרות והסלמה ביחסי הצדדים על רקע המבוי הסתום בתהליך המדיני וההאשמות ההדדיות בין שני הצדדים לאחרונה.

 

בתוך כך עצר אמש צה"ל שני שוטרים אחרים, אנשי הביטחון הלאומי מהכפר ג'יוש שליד קלקיליה.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעצר בגדה (ארכיון)
מעצר בגדה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים