שתף קטע נבחר

לביבות איטלקיות בשיטת הפירה

בעיצומו של חג החנוכה וידאו שף מציע לכם לביבות שאפשר לטגן או לאפות. הגישו בערימה גדולה ושמחה, ובתוספת שמנת חמוצה וסלמון, תקבלו ארוחת בוקר או ערב אלגנטית ונפלאה

את הלביבות האלה אפשר להגיש, פשוט, בערימה אחת גדולה ושמחה, כי הן נהדרות כמו שהן. ואפשר גם להפוך אותן לארוחת בוקר או ערב או צהריים אלגנטית, אם מזלפים עליהן שמנת חמוצה מתובלת בשמיר ובחזרת (שורש חזרת מגורר או ממרח חזרת לבנה), ומוסיפים סלמון מעושן מלמעלה.  

 

 צלחת ומפית: נקודה בכפר, מושב עשרת

 

המרכיבים  (כ-25 לביבות)

1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים למקלונים בעובי 2 ס"מ

מלח, פלפל שחור

אפשרות: ‭2-1‬ שיני שום קלופות וקצוצות דק

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור

2 ביצים

2 כפות שמן זית

לטיגון  

שמן זית, לטיגון חצי עמוק

 

ההכנה

  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כ‭20-‬ דקות על להבה בינונית-גבוהה, או עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים ומצננים.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או במזלג פירה לא חלק, כזה שעדיין יש בו קצת גושים. מוסיפים לפירה תפוחי האדמה את השום (אם רוצים) הפטרוזיליה, מלח ופלפל, הביצים ושמן הזית, ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים, מאחסנים במקרר שעה וחצי-שעתיים, עד שהעיסה קרה מאוד.
  3. מחממים במחבת את השמן לטיגון חצי עמוק (כלומר שגובה השמן יגיע לכמחצית מעובי הלביבה‭.(‬ בעזרת שתי כפות, מחליקים למחבת תלוליות קטנות מהעיסה הקרה, ומועכים קצת, לשיטוח הלביבה. מטגנים על להבה בינונית-גבוהה משני הצדדים, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג וסופגים את עודפי השמן.
  4. אפשר להגיש כך, ואפשר להפוך אותן לארוחת בוקר אלגנטית, אם מניחים עליהן תלוליות עליהן שמנת חמוצה מתובלת ומוסיפים סלמון מעושן מלמעלה.

 

לגיוון

אפשר גם להחליף את הפטרוזיליה בשמיר קצוץ. טעים מאוד.

 

ובמקום לטגן, אפשר גם לאפות:

מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומושחים אותה בשכבה דקה של שמן זית או שמן קנולה. נוח מאוד לעשות את זה במברשת סיליקון. מניחים תלוליות מהעיסה הקרה בתבנית, ומשטחים קצת. אופים במרכז התנור ‭15-10‬ דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים בזהירות ומניחים על משטח נוח לעבודה. הופכים את הלביבות בזהירות, בעזרת מרית (כמו שהופכים לביבות במחבת) ואופים ‭15-10‬ דקות נוספות, עד הזהבה.

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 14/12/2009 11:05

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לביבות של איילת
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים