שתף קטע נבחר

DockStar: הופך כל כונן לשרת אחסון מקוון

ה-DockStar החדש של Seagate יהפוך את הדיסק הנייד שלכם לשירות אחסון קבצים מקוון, ויאפשר לכם להתחבר אליו מכל מחשב ברחבי הבית או ברחבי העולם. ניסינו ואהבנו

כולם אוהבים דיסקים חיצוניים. במיוחד כונני USB קטנים, שמגיעים מפורמטים מראש ב-FAT32 ומזוהים מייד בכל מחשב. ברגע שזה נעשה קצת יותר מסובך אנשים נרתעים או נתקעים, וזו אחת

הסיבות לכך שהשילוב הזה בין ממשק קצת איטי למערכת קבצים מיושנת, עדיין כל-כך פופולרי.

 

כונני רשת? על כך נאמר: אהמ. רוב האנשים שניסו אותם לא מתלהבים בלשון המעטה. זה נחמד כשהם עובדים, אבל מספיקה הגדרה שגויה אחת בנתב או במערכת ההפעלה, כדי לבזבז יום שלם על ההתקנה - או כך לפחות זהו הדימוי שלהם.

 

ה-DockStar, מוצר חדש ממשפחת FreeAgent של Seagate הוא סיפור אחר. כשראינו את שלוש שורות ההוראות במדריך ההתקנה המהיר כמעט התרגזנו. אבל בסופו של דבר להתקין אותו ולהתחיל להשתמש בו, לקח לנו בדיוק שלוש דקות ומשם זה רק השתפר.

 

ליהנות מכל העולמות

השימוש ה"מומלץ" ב-DockStar הוא כעריסה לכונן FreeAgent Go, וככזה הוא נוח מאד. יש לו גם שלושה שקעי USB מובנים, למקרה שאתם משתמשים כבר בכונן של חברה אחרת ו/או רוצים לחבר

כוננים נוספים.

 

ההתקנה פשוטה להפליא: מחברים לנתב ולחשמל, מחברים כונן, ומבצעים תהליך רישום קצר באתר החברה. דקה מאוחר יותר אתם מחוברים.

 

השליטה בכונן והגישה לקבצים שבו מתבצעת כברירת מחדל מהדפדפן שלכם, באמצעות שירות האחסון PogoPlug. השירות הזה אינו שונה משירותי אחסון מקוונים אחרים, להוציא העובדה שהוא מאד פשוט וידידותי, במידה שתתאים גם למי שמעולם לא השתמש בשירות כזה. וכמובן, במקרה הספציפי שלנו - אתם לא עוברים דרך האינטרנט אלא רק דרך הנתב.

 

הממשק של PogoPlug מאפשר ליצור תיקיות, להעלות אליהן קבצים, לצפות כרשימה, Thumbnail או Slideshow אם מדובר בתמונות, לסנן ולהציג קבצי מדיה מסוג מסויים מכל רחבי הכונן, ועוד ועוד. בשעת הצורך, תוכלו להוריד אותם לכל מחשב בקליק אחד. אם תבקשו להוריד תיקייה, תקבלו אותה דחוסה בקובץ ZIP.

 


גישה דרך הממשק של שירות PogoPlug 

 

אפשר גם לשתף תיקיות ולהפוך אותן נגישות דרך קישור ישיר, והשירות גם יודע להתממשק לפייסבוק, טוויטר ו-MySpace, כדי שתוכלו להפיץ אותו בקלות לחברים שלכם. אפשר גם ליצור RSS Feed של הקבצים שלכם. שימושי למי שמשמש כמרכז המדיה של החברים שלו.

 

שימוש ככונן רגיל

אפשר לוותר על כל הטררם הזה (חבל) ולהשתמש (גם) ככונן רגיל באמצעות תוכנה פשוטה ש-PogoPlug מספקת. מורידים, מתקינים, ומעתה והלאה יש לכם במחשב כונן וירטואלי שמתנהג כמו כונן

רגיל. אפשר להתקין את התוכנה בקלות בכל מחשב בבית, ולקבל פתרון שיתאים גם למאותגרים-טכנולוגית.

 

העניין הוא שברוב השימושים הממשק של PogoPlug הוא נוח לא פחות, ולעיתים אפילו יותר, מממשק הסייר של Windows. יוצאי הדופן הם מקרים בהם רוצים להעביר לכונן מספר קבצים בו-זמנית או תיקייה שלמה, ובהם PogoPlug עדיין מסורבל קצת.

 


גישה לדיסק המחובר ל-DockStar ככונן רגיל

 

גם עבור משתמשים לא מנוסים, PogoPlug מאפשר לבצע פעולות כמו העברת קבצים גדולים (כלומר גדולים מדי לדואר אלקטרוני), בצורה פשוטה יותר משירותים כמו Yousendit ודומיו. שלא לדבר על שיתוף תיקיות מסמכים ברשת.

 

לא מאד מהיר ועדיין סביר

התקשורת בין המחשבים ברשת הביתית או המשרדית לבין ה-Dockstar מתרחשת ברמה מקומית, כלומר דרך הנתב, ללא גישה לאינטרנט. אתם יכולים לגשת לכונן שלכם גם דרך האינטרנט ממחשבים מרוחקים, אבל כמובן שלא באותם קצבים, ולמעשה - בשום מצב לא תקבלו קצבים דומים לאלו שאפשריים בחיבור ישיר של כונן אחד למחשב אחד.

 

בחיבור קווי מלא (מחשב PC שמחובר לנתב ודרכו ל-Dockstar) מדדנו קצבי העברה של 6-9MB/sec, כלומר חצי עד רבע ממה שהיינו מקבלים עם כונן USB רגיל.

 

בחיבור על רשת Wi-Fi ביתית (802.11g) קיבלנו קצבים אופייניים שסביב ה-2-3MB/sec. זה עשירית בערך ממה שיכולנו לקבל מחיבור ישיר של כונן נייד. בחיבור ממחשב מרוחק ניצלנו את מלוא רוחב הפס שהיה לנו, אך כמובן מדובר בקצבים נמוכים בהרבה.

 

כמובן, השימוש ב-Dockstar לא צריך להפריע לכם לחיבור ישיר של דיסק חיצוני למחשב שלכם, בדרך הרגילה. הוא פשוט מאפשר מגוון שימושים אחרים, ומספק לכם גישה מכל מקום אפילו בלי שתצטרכו להשאיר את המחשב שלכם פועל.

 

סיכום

אז לא, הפתרון הזה לא מושלם, אבל הוא מוצלח מאד ופשוט מאד לשימוש ולא דורש ידע ממשתמשים אחרים איתם אתם רוצים לשתף קבצים. הוסיפו לזה את האפשרות לחבר עד ארבעה כונני USB שונים בו-זמנית, וקיבלתם מוצר חביב למדי.

  

Seagate FreeAgent DockStar

ציון:


 

יתרונות: עד ארבעה כוננים, משמש כעריסה לכונן FreeAgent Go קיים, התקנה פשוטה ואפשרויות שימוש גמישות

חסרונות: ביצועים בינוניים

השורה התחתונה: שירות אחסון פרטי משלכם.

 

מחיר רשמי: 430 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנה.

השוואת מחירים 

 

הפצה: CRG אלקטרוניקה

 

מפרט טכני

מידות / משקל: 177.8x133.3x57.15, 333 גרם

ממשקים: אתרנט 10/100, 3xUSB 2.0

סביבות הפעלה: Windows, Mac OS X

תכולת החבילה: יחידת בסיס, טרנספורמטור, כבל אתרנט

 

דף המוצר באתר היצרן

 

לכל הסקירות בזמן ynet 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים