שתף קטע נבחר

האו"ם מציין את כ"ט בנובמבר באירועי "אבל"

בישראל מציינים בהתרגשות את המועד שבו התקבלה הצעת החלוקה, אבל באו"ם מנוצל כ"ט בנובמבר לנאומי שטנה נגד המדינה. העצרת הכללית צפויה לקבל 6 החלטות אנטי-ישראליות

האו"ם מציין היום ומחר את כ"ט בנובמבר, יום ההצבעה על גבולות תוכנית החלוקה, בשורת החלטות והצהרות אנטי ישראליות. בישראל מציינים את המועד כיום שבו החליטה עצרת האו"ם על סיום המנדט הבריטי והקמת שתי מדינות - יהודית וערבית, אבל במטות האו"ם בניו-יורק ובז'נבה ייערכו טקסים לציון סולידריות עם הפלסטינים.

 

העצרת הכללית של הארגון בניו-יורק תתכנס לשני ימי דיונים מרתונים ושבמרכזם הצבעות אנטי ישראליות, שעניינן בין השאר קידום הנושא הפלסטיני על ידי האו"ם, שאלת ירושלים, והשליטה ברמת הגולן.


שגרירת ישראל לאו"ם, גבריאלה שלו. תשתתף ותתקוף (צילום: שחר עזרן)

 

במשך עשרות שנים נהגה ישראל להחרים את הדיון בעצרת בשל אופיו החד צדדי, אבל בשנים האחרונות החליטה ירושלים לשנות את גישתה, ומחר צפויה שגרירת ישראל לאו"ם, גבריאלה שלו, לנאום בעצרת ולתקוף את הלך הרוח בדיון - שהופך הלכה למעשה ל"יום אבל" של האו"ם - ביום שבו הכריז הארגון בעצמו על כינונה של מדינה יהודית.

 

סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" מדווחת כי המשקיף הפלסטיני, ריאד מנסור, צפוי להכריז בדיון על "אסטרטגיה דיפלומטית חדשה", שלפיה יבקשו הפלסטינים ממועצת הבטחון להגדיר את קווי 4 ביוני 1967 כגבולות המדינה הפלסטינית - ואם יוטל על כך וטו במועצה, יועבר הנושא להצבעה בעצרת הכללית שתדון בכל רישום קווי הגבול בין ישראל לבין המדינה הפלסטינית.

 

בדיון ישתתף נשיא עצרת האו"ם מטעם לוב, עלי טרקי. בשנה שעברה נשא נשיא העצרת דאז, מיגל דסקוטו, נאום ארסי במיוחד שהאשים את ישראל בניהול מדיניות אפרטהייד כלפי הפלסטינים. הכינוס של העצרת בנושא כ"ט בנובמבר ייפתח הלילה, ומחר יתקבלו ההחלטות. מדובר בשש החלטות שעוברות בהצבעה מדי שנה ביום זה, מתוך עשרים החלטות שנתיות נגד ישראל.

 

נוסף על הדיון בעצרת האו"ם, יתנהלו ביומיים הקרובים טקסים ותערוכות הקשורים בפלסטינים, יוקרן סרט, ויערך כינוס מיוחד של "ועדת פלסטין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רה"מ נתניהו מסתכל בהחלטת האו"ם מכ"ט בנובמבר, היום
צילום: AP
מומלצים