שתף קטע נבחר

הלם בעקבות הזיכוי בדרום: "ארגון פשע קלאסי"

לאחר המכה שספגו המשטרה והפרקליטות בבית המשפט, עם זכויו של יניב זגורי וחבריו מהאישומים החמורים, אומרים קצינים בכירים כי המילה האחרונה עדיין לא נאמרה - וצפוי ערעור: "למה מישהו ציית להוראות של מישהו אחר, כי הפנים יפות?"

זיכויו של יניב זגורי מניהול ארגון פשע בדרום, יחד עם ארבעת הנאשמים האחרים בפרשה - יוסי בוחבוט, מאור אלמקייס, מרדכי ממן ואבנר חנוכוב - היה מכה קשה לא רק לפרקליטות, אלא גם למשטרה. למרות שהחמישה גם הורשעו אתמול (יום ב') בשורה של עבירות אחרות וצפויים לרצות עונשי מאסר בפועל,  גרמה החלטת בית המשפט לזכותם מחמת הספק מהסעיפים החמורים, ללא מעט כעס ותדהמה.

 

בעוד שבני משפחתם ומקורביהם של הנאשמים מחאו כפיים לנוכח החלטת השופטים, איש במשטרה או בפרקליטות לא חייך. "עוד לא נאמרה המילה האחרונה, יהיה ערעור", הבטיח קצין בכיר במשטרה. הרכב של שלושה שופטים בראשות סגנית הנשיא של בית המשפט המחוזי, שרה דוברת, קבע כי הפרקליטות לא הוכיחה כי מדובר בארגון פשיעה.


יניב זגורי בבית המשפט. יחזור לספסל הנאשמים? (צילום: הרצל יוסף)

 

כתב האישום שהוגש התבסס על עדותו של עד המדינה טל קורקוס, שנחשב ליד ימינו של זגורי. הנאשמים הצטיירו לפיו כחבורה של עבריינים קטנים, לא מקצועיים במיוחד, המתאחדים כדי לבצע עבירות מדי פעם. "אין כאן ארגון פשיעה", קובעים השופטים, "יש כאן 'עזרה הדדית' בין עבריינים. קורקוס לא ביצע העבירות כי הייתה עליו חובה בהיותו 'חייל' של זגורי אלא 'כטובה' לחברו הטוב והיה מוכן לעזור לו בכל דרך".

 

כך, במקרה של הצתת פיצוציית "בון בון" לא ערכו הנאשמים בדיקה של השטח וביצוע את העבירה בשלומיאליות רבה. אחד הסעיפים החשובים ביותר כדי להוכיח את קיומו של ארגון הפשיעה הוא הפן הכלכלי שלו: במקרה זה, קבע בית המשפט כי לא הוכח כי ברשות הארגון היו משאבים כספיים לביצוע העבירות או היררכיה כלשהי, שלפיה סרים כולם למרותו של מי שעומד בראשו כביכול, יניב זגורי.

 

"אם אין היררכיה, אז למה א' אומר ל-ב' 'תעשה ככה' והוא עושה, האם זה בגלל העיניים היפות שלו"? שואל אותו קצין בכיר. "מדובר ברצף של אירועים. אם רוצים לא להרשיע אפשר לעשות הכל כדי לעשות זאת, ואם רוצים להרשיע אפשר למצוא את הראיה הקטנה ביותר כדי לעשות זאת. לטעמי, יש לנו סיכוי בערר. ההרכב האזרחי שגה בהליך המחשבה שלו כשבחר לזכותם מארגון פשיעה".

 

אחד נגד חמישה: פרקליטי צמרת מול תובעת אחת

"חבל שזו החלטת בית המשפט", אמר קצין אחר בימ"ר, "ההיררכיה כאן מאוד ברורה. בכל המקרים ראו מי המשלח, מי נותן הנחיות ומי מבצע. מדובר במקרה קלאסי של ארגון פשע משפיע בעיר. בארגונים אחרים נפח הפשיעה מתפרס על פני מקומות נרחבים ולאו דווקא על פני עיר בלבד".

 

בפרקליטות מחוז דרום העדיפו שלא להרחיב את הדיבור על החלטת בית המשפט, ואמרו: "אנו לומדים את הכרעת הדין ונשקול את צעדינו בהמשך". התובעת בתיק, עו"ד מירב כהן-עמר, ביקשה שלא להתייחס להכרעה, אך גורם בפרקליטות אמר הביעו אכזבה עמוקה מההחלטה. "בפרקליטות לוקחים את ההכרעה הזו קשה ואפילו כועסים על החלטתה של השופטת דברת, במיוחד הפרקליטה שטיפלה בתיק. כעת, חושבים על הערעור לעליון", אמר גורם שם בשיחה עם ynet. 

 

העיתונאי ארצי חלפון, שלביתו נזרק רימון שהרג את כלבתו, הפנה את האצבע המאשימה דווקא לתובעים. "היה כאן זלזול מצד פרקליטות המדינה ופרקליטות מחוז דרום בפרט. עורכי דין כמו אביגדור פלדמן, משה שרמן, ליאור אפשטיין, רפי ליטן, אורי בן נתן עמדו מול תובעת אחת. הכוחות כאן לא היו מאוזנים. הביאו את טובי המוחות הפליליים, שגיבשו יחד קו הגנה מול תובעת אחת בודדת. השופטת שם השפילה אותה", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עו"ד שרמן. שורה של פרקליטי צמרת מול תובעת אחת
צילום: הרצל יוסף
מומלצים