שתף קטע נבחר

מתה התינוקת שליצמן התעקש להשאירה בחיים

התינוקת בת ה-10 חודשים, שכבר לפני כשבועיים נקבע כי היא מתה מוחית, אולם הוחזקה בחיים וטופלה בתרופות באופן מלא עקב התערבותו של סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, מתה הלילה בבית החולים שניידר

התינוקת שגרמה לקרע בין סגן שר הבריאות להסתדרות הרפואית הלכה הלילה לעולמה. כשלושה שבועות לאחר שהרופאים קבעו כי התינוקת מתה מוות מוחי, הפסיק הלילה לבה של התינוקת לפעום. היא הובאה למנוחות בבית העלמין ברחובות היום (שישי) לפני הצהריים.

 

  • ליצמן התערב בהליך רפואי - הרופאים זועמים
מכתב המחאה המלא שהעבירו הרופאים לליצמן

 

התינוקת אושפזה לפני כחודש בבית החולים שניידר ביחידה לטיפול נמרץ. לאחר שנקבע שהיא מתה מוות מוחי ביקשו ההורים את התערבוותו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן כדי שהתינוקת תמשיך ותקבל טיפול תרופתי. בעקבות
הבקשה ליצמן הגיע לבית החולים שלוש פעמים ובעקבות הביקורים קיבלה התינוקת טיפול מלא והמשיכה להיות מאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ, למרות שמבחינה רפואית היתה מוגדרת כמתה.  

 

בבית החולים שניידר אמרו בעבר בעקבות המקרה כי הם פועלים לפי חוק מוות מוחי נשימתי, במסגרתו לבקשת המשפחה ניתן טיפול תומך, גם כאשר מוגדר מוות מוחי. 

 

בעקבות המקרה, כתב יושב ראש ההסתרות הרפואית ד"ר לאוניד אידלמן מכתב לכלל הרופאים ובו ציין "אני רואה בחומרה רבה את התערבות סגן השר בשיקול דעת רפואי מקצועי, בין אם היא נובעת מהשקפת עולמו או משיקולים פוליטיים
ואחרים. לא נוכל להשלים עם כך ששיקולים זרים ישפיעו על החלטות רפואיות המתקבלות על- פי אמות מידה מקצועיות ואתיות ואינן מושפעות, ואסור שתהיינה מושפעות, ממהלכים פוליטיים".

 

השבוע נשלח מכתב ברוח זו לליצמן, עליו חתומים 45 יושבי ראש של איגודים מקצועיים (ראו מסגרת), מאחוריהם עומדים 15 אלף רופאים. "איננו יכולים להשלים עם מצב בו בעל תפקיד, בכיר ככל שיהיה, שאינו אמון על עריכת השיקולים הרפואיים-מקצועיים במקרה זה או אחר, יתערב באוטונומיה הרפואית שלנו וינצל את תפקידו הרם להטלת מורא ופחד על רופאי המחלקה ומתמחיה", נאמר במכתב.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למרות הטיפול התרופתי המלא, התינוקת מתה
למרות הטיפול התרופתי המלא, התינוקת מתה
עקב התערבותו, המשיכה התינוקת להיות מטופלת בתרופות. ליצמן
עקב התערבותו, המשיכה התינוקת להיות מטופלת בתרופות. ליצמן
צילום: דודי יעקנין
מומלצים