שתף קטע נבחר

מלאה רבדים: עוגת שכבות כמו של המקצוענים

תמיד רציתם לדעת איך מכינים עוגת שכבות כמו בקונדיטוריה, עם שני סוגים של קרם וציפוי מושלם מלמעלה? הנה מדריך מצולם שמראה לכם איך עושים את זה, שלב אחר שלב

 

עוגת שכבות של קרם פטיסייר וניל ושוקולד, בציפוי שוקולד

מתכון של שף קונדיטור עומר זרניצקי דרומי, "בישולים בית הספר הגבוה לקולינאריה"

 

המרכיבים:

לעוגה הבסיסית:

3 ביצים

1 ו-1/4 כוסות סוכר

200 גרם חמאה

1 כף גדושה אבקת קקאו

1 כוס מים

קורט מלח

50 גרם שוקולד חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 כוס קמח תופח

קרם פטיסייר:

2 ו-1/2 כוסות חלב

7 חלמונים

3/4 כוס סוכר

מקל וניל

1 ו-1/3 כפות קורנפלור

1 כף קמח

200 גרם שוקולד מריר

לסירופ סוכר:

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

3 כפות רום בהיר (לא תמצית)

לציפוי קקאו:

1/2 מכל שמנת מתוקה

3/4 כוס מים

3/4 כוס סוכר

2 כפות אבקת קקאו

1 כפית אבקת ג'לטין

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

  1. העוגה הבסיסית: מניחים חמאה ושוקולד בקערת זכוכית גדולה וממיסים במיקרוגל. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, מלח, ומים וטורפים היטב.
  2. מנפים יחד את הקמח והקקאו.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר הנותר ומקפלים לתערובת החמאה והשוקולד.
  4. מקפלים לתוך התערובת את הקמח והקקאו ולאחר מכן את השמנת המתוקה, עד לקבלת מסה אחידה.
  5. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ששומנה קלות בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50-55 דקות. מוציאים ומצננים. 
  6. קרם פטיסייר: יוצקים 2 כוסות חלב לסיר, חוצים את מקל הווניל, מגרדים את התוכן לחלב ומביאים לרתיחה.
  7. מערבבים בקערה את יתר החלב, החלמונים והסוכר לתערובת אחידה. כשהסוכר נמס מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.
  8. כשהחלב רותח, מורידים את הסיר מהאש ויוצקים  אותו לתערובת הביצים, תוך כדי ערבוב נמרץ עם מטרפה.
  9. מסננים את התערובת ומחזירים לסיר. מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית, עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע. מורידים מהאש.
  10. מחלקים את הקרם לשני חלקים. חלק אחד מניחים בצד לקירור ולחלק השני מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם אחיד.
  11. מניחים לשני הקרמים להתקרר ומעבירים למקרר לקירור מלא.
  12. סירופ סוכר: מבשלים יחד את כל המרכיבים מלבד הרום עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ומקררים. לאחר שהסירופ קר מוסיפים את הרום.
  13. ציפוי קקאו: ממיסים את אבקת הג'לטין במים, מערבבים היטב ומניחים בצד. מערבבים את שאר המרכיבים בסיר עמוק ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין המומס. מערבבים היטב, מסננים ומקררים עד שהתערובת פושרת וניתן לגעת בה באצבע.
  14. בניית העוגה: פורסים מהעוגה שתי פרוסות בעובי 2 ס"מ. מורחים על אחת הפרוסות סירופ רום בעזרת מברשת. מורחים בעזרת מרית את קרם השוקולד ומעליו מניחים עוד פרוסת עוגה. מברישים את הפרוסה בסירופ רום ומורחים עליה את קרם הווניל. 
  15. מעבירים את העוגה למקפיא לכשלוש עד ארבע שעות.
  16. מחממים בזהירות את הציפוי, משחררים את העוגה מהרינג מניחים על רשת. יוצקים עליה בעדינות ציפוי ומחזירים למקפיא לכ-10 דקות עד שהציפוי נקרש. מעבירים למקרר להפשרה עד ההגשה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים