שתף קטע נבחר

זירת הקניות

העשור שחלף "כנראה החם ביותר שנמדד עד כה"

ראש סוכנות חיזוי מזג האוויר של האו"ם, מישל ז'ארו, חשף בוועידת קופנהגן נתונים לפיהם עשר השנים שבין 2000 ל-2009 היו כנראה החמות ביותר מאז החלה מדידת הטמפרטורה העולמית הממוצעת ב-1850. הוא אמר גם שהשנה תירשם כנראה כחמישית החמה ביותר מאז החלו המדידות

העשור הראשון של שנות ה-2000 הוא ככל הנראה החם ביותר מאז החלו מדידות הטמפרטורה העולמית הממוצעת ב-1850, ושנת 2009 תהיה ככל הנראה אחת מהשנים החמות ביותר שנמדדו אי-פעם. כך אמר היום (ג') ראש סוכנות חיזוי מזג האוויר של האו"ם ביום השני של הדיונים בוועידת קופנהגן. 

 

לדברי מישל ז'ארו, באזורים מסויימים על פני הגלובוס, כמו למשל בחלקים מאפריקה ומרכז אסיה, 2009 תירשם כנראה כחמה ביותר אי-פעם, אך באופן כללי השנה תירשם כנראה כחמישית החמה ביותר בהיסטוריה המתועדת.

 

ז'ארו הוסיף ואמר כי העשור שבין 2000 ל-2009 "יהיה ככל הנראה החם ביותר שתועד עד כה; חם יותר מהעשור של שנות ה-90, שנות ה-80 וכן הלאה".

 

מידע זה מתפרסם כאשר קבוצות הדיון בוועידה החלו לעבוד על גיבוש ההסכם המרכזי לבלימת התחממות כדור הארץ.  ביום הדיונים השני, נציגי המדינות השונות החלו לצלול לתוך הנתונים הטכניים והמדדים הרבים המרכיבים את המסמכים המשפטיים שעל סדר היום.

 

בהמשך, לאחר שיסוכמו הפרטים הטכניים הרבים, צפויים להגיע לקופנגן כמאה מנהיגים מרחבי העולם כדי "לסגור את הדיל" ולחתום על הסכם בינלאומי חדש. על פי ההערכות, ההסכם לא יהיה מסמך משפטי מחייב אלא הסכם פוליטי הצהרתי בלבד, שבשנה הבאה יתורגם למסמך מחייב עם כמויות, לוחות זמנים ועלויות כלכליות.

 

מחקרי הפאנל הבין-ממשלתי לשינוי האקלים (IPCC) תמימי דעים כי מגמת ההתחממות של כדור הארץ תוביל להשלכות אקלימיות הרסניות - חלקן בלתי הפיכות.

 

האינדקס הירוק

ילדים ירוקים

ילדים ירוקים

מתנה ירוקה

מתנה ירוקה

טיפוח אורגני

טיפוח אורגני

משלוחים אורגניים

משלוחים אורגניים

תיירות אקולוגית

תיירות אקולוגית

גינה אורגנית

גינה אורגנית

בדו"ח שהם פרסמו בשנים האחרונות הם מזהירים כי ההתחממות תאיץ את תהליך ההמסה של קרחונים ומדפי קרח בקטבים ובגרינלנד, יגרמו להצפות של ערי חוף ושדות חקלאיים, ישנו את משטר הזרמים של האוקינוסים, יפגעו בצמחיה ובבעלי החיים, יתרמו לתפוצה מהירה ורחבה יותר של מגיפות ויחוללו תנאים סביבתיים עויינים, שבגללם תחל תנועה המונית של מהגרי אקלים מהאזורים החמים והמוצפים לאזורים קרים או בטוחים יותר.

 

המדענים טוענים כי הפתרון לבלימת ההתחממות היא הפחתה של פליטות גזי החממה, שמאיצות את התהליך. הפחתה זו ניתן לעשות על ידי מעבר לשימוש באנרגיות מתחדשות שאינן פולטות גזי חממה, חיסכון באנרגיה במגזר הביתי, הציבורי והתעשייתי, הפחתת השימוש ברכב פרטי ועוד.

 

אלא שהצד השני של המטבע הוא המחיר הכלכלי שכרוך בהפחתה שכזו - והוא כבד. זאת משום שמגבלות על הפחתת פליטות עלולות לייקר בשלב ראשון את עלות הפקת האנרגיה והמוצרים השונים, והדבר עלול לפגוע בצמיחה של כלכלות הנמצאות בתנופה.

 

לכן מדינות כמו סין והודו למשל, מתנגדות להפחתה כמותית של פליטות גזי החממה, כמו שמציעות מדינות האיחוד האירופי, אלא בוחרות להאט את קצב הגידול בפליטות, כך שהייצור התעשייתי שלהן לא יספוג מכה קשה מדי. גם ישראל נמצאת במצב דומה: על התחזיות המעודכנות, ישראל לא תוכל להפחית את פליטות גזי החממה שלה אלא רק להאט את קצב הגידול שלהן בשנים הבאות. השיעור יהיה, על פי דו"ח שהוכן לאחרונה, 37 אחוז יותר מהשיעור שנפלט בשנת 2005.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים