אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ועידת האקלים בקופנהגן

נציגים ממתינים להיכנס לאולם הוועידה צילום: AP
נציגים ממתינים להיכנס לאולם הוועידה צילום: AP
 
 


התמונות שעשו לנו את השנה
 

באתי לעשות היסטוריה; נשארתי לקפוא בחוץ

בבוקר, כשיצאתי מהבית בו אני מתארח בפאתי קופנהגן, היה אמנם חשוך וקפוא אבל חשבתי לעצמי: "עתיד העולם יוכרע כאן ואני חלק מההיסטוריה". שבע שעות מאוחר יותר, אחרי עמידה של שבע שעות בקור הקפוא, מבלי שנדע אפילו אם ניכנס לאולם הוועידה, הבנתי שכדי לעשות היסטוריה צריך דבר ראשון כרטיס VIP / דב גרינבלט, קופנהגן

 

אחרי שבע שעות של המתנה בתור החלטנו לוותר ולחזור לעיר. העמידה הממושכת בקור העז, הרעב וחוסר הוודאות בשאלה האם ניכנס היום בכלל לאולם בו מתקיימת ועידת האקלים - בכל אלה עמדנו. היו אלה פתיתי השלג שהחלו לרדת על ראשינו ששברו אותנו באופן סופי.

 

"אני מקווה שמישהו יפוטר בגלל המחדל הזה", אמר גרג, נציג ארגון סביבה קנדי, שעמד איתנו בתור. "אני לא בן אדם רע מטבעי, אבל על כזה דבר מישהו צריך לשלם בתפקידו. לא יכול להיות שמתכננים כנס כזה במשך חודשים, עוברים מאות פעמים על הפרטים הקטנים ביותר ובסוף זה מה שקורה". "זה לא תור, זו מכלאה", סיכמה אחת מנציגות המשלחת הישראלית בצורה הטובה ביותר את השעות האחרונות שעברו עלינו.  


נציגים מכל העולם, עומדים שעות בתור בלי להתלונן (צילומים: דב גרינבלט)

 

בבוקר, כשיצאתי מהבית בו אני מתארח בעיירה קטנה בשם דרוואר, 12 ק"מ דרומית למרכז העיר, הכול עדיין נראה ורוד. השעה אמנם הייתה 6:40, היה חושך מוחלט בחוץ והטמפרטורה עמדה על מינוס שתי מעלות, אבל מצב הרוח שלי היה בשמיים. "אני חלק מהיסטוריה", חשבתי לעצמי, "מנהיגי העולם מתכנסים לוועידה שמשמעויותיה ישפיעו על עתיד העולם, לא פחות, ואני נמצא בלב העניינים וההתרחשות". לו רק ידעתי מה מחכה לי בהמשך.

 

השמש יצאה, והטמפרטורה התייצבה על מעלה אחת

כעבור 16 תחנות אוטובוס ו–32 דקות הגעתי ל"בלה סנטר", וחברתי לארבע נציגות משלחת ארגוני הסביבה הישראלית. השעה הייתה 7:30. בחוץ, כמובן, עדיין חשוך וקר. קר מאוד. קפוא. אפס מעלות ליתר דיוק. מאחר שההרשמה הייתה אמורה להתחיל בשמונה, רק כמה מאות אנשים חיכו בחוץ ואנחנו היינו אופטימיים שאת הקפה של הבוקר נשתה כבר בפנים בעוד כשעה.


ב–8:30 השמש יצאה והטמפרטורה התייצבה על מעלה אחת. כשההרשמה החלה, התור באמת התקדם מעט, אבל בשעה 11:30, אחרי המתנה בת ארבע שעות, התור נעצר לחלוטין. בחוץ כבר חיכו אלפי אנשים, מכל הארצות, המדינות, הדתות והמינים - הודים לצד יפנים, אמריקאים ליד ספרדים, ישראלים עם צרפתים ומי לא.

 

סמוך לשער הכניסה הדוחק היה בלתי נסבל ואנשים עמדו, פשוטו כמשמעו, אחד על השני. לא ידענו מה קורה וגם לא יכולנו לדעת. אף אחד לא הסביר ואף גורם רשמי לא טרח לעדכן. פשוט חיכינו, ולא כל כך ידענו למה. בשעה 2:25 יצא נציג רשמי עם מגאפון והודיע לקהל כי הוא יודע שחלק מהאנשים מחכים ממוקדם בבוקר, והוא מתנצל על כך. זהו. האם ניכנס? מתי ניכנס? ללכת? להישאר? לא קיבלנו תשובות. רבע שעה מאוחר החלטנו שמספיק. אם המטרה של המארגנים הייתה להתיש אותנו, הם הצליחו. אנחנו נכנענו.


האם ניכנס? מתי? ללכת? להישאר...

  

אלפים נוספים המשיכו לחכות בחוץ. קבוצה מעוררת כבוד של נציגי ארגוני סביבה ופעילי סביבה, שעמדו שעות על גבי שעות, בנחישות ובמסירות בלתי מתפשרת, ולעיתים בלתי מוסברת, בקור העז, ללא אוכל, ללא שתייה, מבלי לדעת אפילו האם ייכנסו או לא, רק עבור הזכות לנסות ולהשפיע על מקבלי ההחלטות וקובעי המדינות. אני בספק אם ישנו תחום נוסף, כמו איכות הסביבה שהאנשים העוסקים בו היו מוכנים להקריב כל כך הרבה.

 

האינדקס הירוק

אנרגיה
סולרית

מזון
אורגני

ירוק
לבית

ירוק
למשרד

אנרגיה סולרית

בעיר, במסעדה אליה נכנסו, פגשנו ארבע חברים של המשלחת הישראלית הרשמית – נציג המשרד להגנת הסביבה ונציגים מהתאחדות התעשיינים וחברת החשמל. הם חיכו בחוץ רק שלוש שעות, התייאשו והלכו. יכול להיות שבשורה גדולה לסביבה ולעולם כולו תצא מהוועידה בסוף השבוע. אם אכן זה יקרה, הוועידה בהחלט תיגמר בהצלחה גדולה. על הארגון, אבל, הם מקבלים, ממני, לפחות, ציון נכשל.

 


הכותב הוא דובר החברה להגנת הטבע וחבר במשלחת ארגוני הסביבה לוועידת קופנהגן

 


תגיות: ועידת קופנהגן | קופנהגן | דב

 

מאת: דב גרינבלט, קופנהגן | 13:15 | הגיבו 14 תגובות
שלחו קטע לחבר  |  קראו תגובות |  הוסיפו תגובה | 

פורמט להדפסההדפס כתבה   שמירהשמרו כתבה  

חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

בר, חיים, אוויר, חיות, חוף, טבע, מחזור, המים, בים, האוויר, אקו, הסביבה, כדור הארץ, זיהום, סביבה, אקלים, אורגני, זבל, פסולת, איזון, חסכון, חיסכון, אקולוגיה, סולארי, בעלי חיים, בעל חיים, חיות בר
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©