שתף קטע נבחר

זירת הקניות

בדנמרק נוסדה מדינת "הופנהגן"

אם חשבתם לאחרונה על היתרונות של אזרחות כפולה, כדאי לכם לשקול את מדינת הופנהגן. אמנם אין לה גבולות או עיר בירה, ולמעשה היא לא באמת קיימת, אבל בה אמורים להתממש כל התקוות הירוקות של העולם. התנאי היחידי לקבלת הדרכון: להתחייב לפעול למען הצלת כדור הארץ

עדיין לא ברור איזה סוג של עתיד תוליד ועידת האקלים בקופנהגן, ואיזה סוג של הסכם ייחתם בסופה. אבל מה שבטוח, שהוועידה סיפקה הזדמנות חד-פעמית לפעילי סביבה מכל העולם להפגין את מיטב הכשרון שלהם ב"מגרש המשחקים" של דעת הקהל העולמית.

 

אחת היוזמות הסביבתיות המסקרנות ביותר שהולידה הוועידה היא מדינה וירטואלית חדשה, מדינת "הופנהגן" - המקום בו מתגשמים כל חלומותיהם הירוקים ביותר של באי הוועידה ובעצם, של אזרחי העולם כולו.

 

 

 

 

המושג "מדינה וירטואלית" נשמע בתחילה כמו עוד גימיק בלתי מזיק (או בלתי מועיל). אך מה שהתחיל כקמפיין סביבתי של אירגון הפרסומאים הבינלאומי, הצליח תוך זמן קצר למשוך אליו תשומת לב מרובה. למעשה, בימים האחרונים מתברר כי למדינה החדשה, כבר הגישו למעלה מ-20,000 בני אדם בקשות לקבלת דרכון למדינה החדשה (אגב, בגם אתם יכולים).

 

לצאת מהדיכאון הירוק

בימים האחרונים, אם להשתמש במינוח מתחום הפרסום, זוכה היוזמה ל"באזז" לא קטן. אך בראיונות לעיתונות הזרה, מספרים מייסדיה כי ההתחלה לא היתה קלה.

 

לפני כשנה נפגשו נציגי אירגון הפרסומאים עם אנשי לשכתו של מזכ"ל האו"ם בניו יורק, בפגישה שהוגדרה עגומה למדי. במהלכה הביעו אנשי האו"ם חשש כי הוועידה בדנמרק תוצג לעולם כאירוע פסימי וקודר ובמקום לעורר מודעות ציבורית לנושא הסביבתי, היא רק תדכא אותה.

 


אזרחי העולם התאחדו: כרזה של היוזמה ברכבת בקופנהגן (צילום:AFPׂ) 

 

בצאתם מהפגישה, מודעים לחשיבות המשימה אך מבולבלים באשר לדרך הביצוע שלה, יצאו הפרסומאים למסע ראיונות ורעיונות. בחודשים שלאחר מכן, לאחר עשרות שיחות שקיימו עם אקדמאים, פעילי סביבה ואנשי עסקים, החליטו כי המסר שייצא מהוועידה חייב להיות פשוט - אך בעיקר אופטימי. מסר של תקווה. כך בעצם נולדה הופנהגן.

 

חיים ירוקים - לא בהכרח קלים

אבל לפני שאתם ממהרים להוציא דרכון למדינה החדשה, כדאי להבין שלא מדובר במקום שהחיים בו יהיו קלים. אזרחי מדינת הופנהגן אינם נהנים מהפריביליגיה להישאר אדישים, ובניגוד לאזרחים במדינות אחרות עליהם להתחייב מראש לפעול למען הכדור.  


 

אבל איך אמורים אזרחי מדינה דמיונית להציל את העולם מבעיות אמיתיות? נדמה כי יוזמי הקמפיין מקווים שהמטרה תושג בדיוק בנקודת ההשקה הזו - שבין המחשבה והמציאות. בנקודת ההשקה הזו הם מקווים לגייס את כל המחשבות, הרצונות, התקוות והחלומות של אזרחי העולם האכפתיים לכדי עצומה אינטרנטית רחבה שתייצר מסר ובעיקר לחץ - על מקבלי ההחלטות.

 

האינדקס הירוק

אנרגיה
סולרית

מזון
אורגני

ירוק
לבית

ירוק
למשרד

אנרגיה סולרית

לכן הסיסמא של מייצרי הקמפיין - אם תרצו, ההמנון של המדינה החדשה - קורא לאזרחים להתנער מהאדישות, ופשוט לפעול. לא סתם לפעול, אלא לייצר לחץ ציבורי, להניע מחאה אזרחית ולהיות מעורבים באופן שידחוף את מנהיגי העולם להגיע להסכמה על יעדים שאפתניים של הפחתת גזי חממה. אולי כך, תהיה לנו עוד טיפה של תקווה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש תקווה? מתוך קמפיין הופנהגן
שוטרים בקופנהגן על רקע כרזה של היוזמה
צילום: AFP
מומלצים