שתף קטע נבחר

עלו ברשת : האם אלוהי הטטריס נחשף?

מאמצים חיית בר, מה קורה בסין, מגלים פרחי כתיבה, מהם הריבוזומים, חטיף אנרגיה מותאם אישית, מי מחליט איזו קוביה נקבל בטטריס ועוד אתרים ששווה להכיר, עם "עלו ברשת" שפורסם היום ב"ידיעות אחרונות"

הפייבוריט: בלוג לכל חיה 

אורי תמרי הוא מקים אתר Wild Life Saving, שמטרתו לשמר ולשקם את חיות הבר, תוך שמירה על הסביבה. לדברי תמרי, מדובר ביוזמה פרטית שלו - "שיגעון לדבר" הוא מכנה זאת - שמאפשרת לגולשים לאמץ חיות באופן וירטואלי, ולהיות מעורבים בהצלתם ובטיפול היומיומי שהן מקבלות באמצעות האינטרנט.

 

נרשמים לאתר, בוחרים את אחת מחיות הבר שברשימה (יש שם, תמונות, מידע על מיקומה בעולם וסיפור האישי), בוחרים תקופת אימוץ ומשלמים באופן מקוון. כעת תוכלו לעקוב אחרי שגרת יומה ולראות שכספכם משמש לרכישת מזון, טיפולים רפואיים ולעיתים אפילו להחזרתה לטבע. הקשר עם מרכזי הטיפול נעשה באמצעות "בלוג" אישי של החיה, הכולל תמונות, סרטונים, מפות ודיווחים טקסטואליים. אגב, הכספים שנאספים באמצעות האתר מחסויות ותרומות אינם זורמים לכיסו של תמרי, אלא לארגון המטפל בחיה המאומצת - שמורות טבע, ארגוני שמירה על בעלי חיים וכדומה. לעת עתה הוא זמין באנגלית בלבד.

 

שימושון 

מדברים סינית - China Smack הוא מגזין מקוון, ששם לו למטרה לאפשר לקוראי אנגלית להציץ אל הנעשה בסין ללא תיווך ממשלתי.

 

כל התכנים המתפרסמים באתר, שמתעדכן על בסיס יומי, מתורגמים על ידי אנשי האתר וכוללים סיפורים, עדכוני חדשות, פוסטים מבלוגים, עדכונים מרשתות חברתיות ופורומים ואפילו מיילים, שעוסקים בנושאים הכי חמים בקרב הגולשים הסיניים.

 

שכונת חיים - הקונספט מאחורי אתר "מגורים" נשמע מוזר, אבל במחשבה שניה יש בו משהו הגיוני למדי, משום שהוא מאפשר לכל אחת ואחד לחוות דעה על הנעשה בבניין או בשכונה בחופשית, בפומבי ובצורה בלתי אמצעית.

 

הרחוב מלוכלך, השכנים רועשים, בעיות החניה בלתי נסבלות, אין גינות בסמוך ומתקני החינוך לוקים בחסר? ספרו לאינטרנט, ערבו את התושבים שגרים בסמוך ויחד אולי תוכלו לפתור את הבעיות ולשפר את איכות החיים.

 

השירות מהווה נכס יקר ערך גם עבור שוכרי או רוכשי דירות, שמתלבטים באיזה רחוב של איזו עיר כדאי לבחור כבית. האתר מציע מגוון פילוחים אפשריים של הסטטיסטיקות הנאספות באמצעותו ונחמד לעיין בו גם סתם כך.

 

סופר דוט קום - ענף הסחר האלקטרוני בישראל מתנהל לו בעצלתיים, מרחק שנות אור אחרי הנעשה בתחום בארה"ב, רשת "הרבוע הכחול" מעוניינת לשנות את המצב במעט. החברה השיקה לאחרונה גירסה משופרת של הסופרמרקט המקוון שלה, "מגה באינטרנט", ומאפשרת לבצע קניות בעזרת קטלוג מחודש, פינת מבצעים, היסטוריית קניות אישית, איתור הזמנות מן העבר ועוד. 

 

אני, ספר - הוצאת כנרת, זמורה-ביתן השיקה רשת חברתית לחובבי כתיבה. תחת הכותרת "מוציאים כשרונות לאור" מציע המיזם להפסיק לכתוב למגירה ולהתחיל לשתף גולשים אחרים בתהליך היצירה, ללמוד מנסיונם של כותבי ועורכי ההוצאה המוכרים, לקבל משוב מקוראים אחרים ואולי אפילו להתגלות ולזכות שספרכם יראה אור.

 

צועדים קדימה - אם אתם מאלה ששומרים ערימות של קלטות VHS עם סרטי וידאו משפחתיים ואחרים, אולי הגיעה השעה להמיר אותם לפורמט דיגיטלי ולאחסן אותם על גבי תקליטורי DVD. זה נשמע כמו משימה מאיימת, אבל בפועל - מדובר בתהליך פשוט למדי. הנה מדריך.

 

החיפזון משתלם - כחלק מרצונה לשפר את יכולות החיפוש שלה, גוגל מציעה שירות חדש למנהלי ובוני אתרים, שמעוניינים לספק לגולשים ביצועים משופרים וזמני טעינה קצרים יותר. רוצים לברר מה מהירות העליה של האתר שלכם ולהאיץ את קצבי הגלישה בו? הירשמו ל-Google Webmaster Tools ותתחילו לרוץ.

 

מציבים מחסומים - ועוד מדריך מבית Wired, גם הוא מכוון לאנשים טכניים - בעיקר כאלה שאחראים על ניהול רשתות או סתם גולשים באמצעות יותר ממחשב אחד: במקום להתקין חוסם פרסומות על כל דפדפן ודפדפן ובכל אחד מהמחשבים, פשוט חיסמו את המודעות המקוונות ישירות בנתב או במערכת ההפעלה.

 

דיאטת וידאו - אתר הווידאו של גוגל הפך ברבות השנים לשירות תפוח ומלא פי'צרים חברתיים וקהילתיים, שהופכים את חווית הצפיה בסרטונים למשנית. אנשי האתר, שביצעו סקר בקרב הגולשים, גילו שמה שאלה הכי רוצים הוא ממשק נקי - והעניקו להם אותו, לפחות באופן ניסיוני. הגירסה הרזה, Feather, זמינה בלחיצת כפתור ותאפשר לכם גלישה בסביבה רגועה יותר.

 

DNA שלום - רוצים לנהל שיחת חולין על אודות זוכת פרס נובל לכימיה, פרופ' עדה יונת? במוזיאון המדע בירושלים הכינו מצגת נעימה וקריאה על אודות הריבוזום ותפקידיו. אפשר לצפות באתר או להוריד למחשב.

 

זה נוער זה - Teenage Engineering הוא מגזין מקוון לגיקים צעירים וחובבי אלקטרוניקה מכל הגילאים. בכל גיליון תמצאו מיזמי חומרה ותוכנה יצירתיים, אליהם מצורפים הסברים טכניים, תמונות וקבצי PDF עם מפרטים להורדה. חלק מהמיזמים הפכו למוצרים שאותם אפשר לרכוש באתר ובבלוג (מדור Now) אפשר למצוא סרטוני וידאו, אתגרים אלקטרוניים חדשים ועדכונים.

 

חטיף לי - YouBar הוא אחד מהאתרים האלה שאנחנו לא יודעים מה לעשות איתם קודם: לצחוק או למחוא כפיים; מדובר בשירות התאמה אישית של חטיפי אנרגיה, שמאפשר לכם להרכיב לעצמכם ממתק בריאותי ומזין, לבחור אילו רכיבים תזונתיים, טעמים ווהפתעות ישולבו בו, להעניק לו שם ולהזמין כמה חבילות שתרצו. מבצעים משלוחים גם לישראל.

 

סודות מהמטבח - אם חטיפי אנרגיה לא נחשבים בעיניכם כמזון ראוי לבני אדם, ואתם מעדיפים חוויה גסטרונומית משמעותית יותר, פנו לאתר Tastebook, שמאפשר התאמה אישית מסוג אחר: הרכיבו לעצמכם ספר מתכונים, עצבו אותו על פי ראות עיניכם ותקבלו את התוצר המוגמר והמודפס הביתה.

 

המתכונים הזמינים נאספו ממגזינים, אתרים וספרי בישול מוכרים ומוערכים, ואפשר לשלב בספר גם מתכונים משלכם, צילומים ועוד.

 

מנה אחרונה

מונותאיזם - הצצה אל עבודת יומו של אל הטטריס האכזר, שמכריע גורלות בעזרת בחירה בלבנים שיוטלו אל לוח המשחק.

 

רגיעון שוויצרי - ימי ראשון בבוקר הם עניין מלחיץ למדי. למה לא תקחו לכם כמה דקות להירגע עם הסרטונים הללו, שמציגים Time Lapse של הרי האלפים (בבוקר או בלילה), ומלווים בצלילים קלאסיים מרגיעים?

 

לעולם בעקבות השמש - מקהלת The Chromatics, שעל חבריה נמנים אסטרו-פיזיקאים, משוררת באקפלה את פלאי השמש במובן המדעי-אבל-מצחיק.

 

לא לעצור - Continuity הוא משחק פלאש מתוחכם, שדורש מכם לעמוד במטלות ובו בזמן להרכיב את הפאזל שהוא לוח המשחק. האתגר הזה, שנבנה על ידי סטודנטים שבדיים, נשמע מסובך אבל שווה את המאמץ.

 

לסחיטה הקש כאן - הנה מתנה מקורית למקלידים באנגלית: מקלדת סיליקון גמישה ועמידה ללכלוך ופגיעות, שמקשיה מעוצבים כמו אותיות ממכתבי סחיטה של פעם. חבל שאין גופן תואם.

 

צהוב אמנותי - המאייר דיוויד ברטון החליט לשאוב השראה מבני משפחת סימפסון ולהוציא את הדמויות הצהובות מעולם האנימציה אל עולם האמנות: אפו כדאלי, מארג' בתוך ורמיר, הומר על תקן רמברנדט ועוד.

 

פול מקנזי - ובמסגרת תוכנית ההיסטוריה האלטרנטיבית של העולם מוגשת לכם פארודיה עשויה היטב על ההתפעמות העתידית מהביטלס (שלח: עמית פל)

  

שחקו אותה - אתר המשחקים Amigo Play הוא גן עדן לשוחרי הבטלה מול האינטרנט. יש בו למעלה מאלף משחקים מקוונים מכל סוג וז'אנר, והיד עוד נטויה (שלח: טל שמר).

 

מה לראות - הבלוגר הישראלי דניאל רבנר סוקר שבע סדרות אינטרנט מומלצות מהעולם, שישחררו אתכם מהבינונית הטלוויזיונית המוכרת באופן חוקי למהדרין.

 

יתכן שחלק מהאתרים לא יהיה זמין בגלל עומס גולשים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים