שתף קטע נבחר

העליון הפך החלטה: האלפרונים ישוחררו ממעצר

שלושת בני משפחת אלפרון ומקורבם ישוחררו ממעצר, לאחר שבית המשפט העליון קיבל את הערעור שהגישו. השופט גרוניס: חומר הראיות איננו מבסס בצורה מספקת את כלל האישומים המיוחסים לארבעה

לאחר שבית משפט השלום בבאר-שבע הורה לשחרר את שלושת בני משפחת אלפרון - נסים, אריה ודרור - ואת מקורבם אייל גידו, ולאחר שבית משפט המחוזי בעיר הפך את ההחלטה והורה להשאירם במעצר - החליט היום (ג') בית המשפט העליון לשחרר את הארבעה בתנאים מגבילים.

 

הארבעה נעצרו בחודש שעבר בעקבות קטטה בבית העלמין בדימונה. כשבוע לאחר מכן כבר הואשמו בבית המשפט בתקיפה בנסיבות מחמירות, סחיטה בכוח, איומים, קשירת קשר לפשע, החזקת סכין וניסיון פציעה בנסיבות מחמירות. לאחר זמן קצר הורה בית המשפט לשחררם ממעצר, בטענה שאין ראיות לכאורה נגדם, וכי סתירות מהותיות התגלעו בעדותו של עד התביעה המרכזי.

 

לשכת תביעות של מחוז הדרום במשטרה מיהרה להגיש ערר על ההחלטה. בעקבות הערעור, נותרו הארבעה במעצר עד לקבלת החלטה במחוזי. בתחילת החודש התקבלה ההחלטה, ובה קבע השופט מרדכי לוי כי בניגוד לעמדת בית משפט השלום, יש גם יש ראיות לכאורה לביצוע העבירות. הוא הורה להחזיר את התיק לבית משפט השלום, שיבחן אם יש מקום לשחררם לחלופת מעצר, כגון מעצר בית.


כלי נשק שהביאו האלפרונים לבית העלמין, כפי שהציגה אותם המשטרה

בבית המשפט. (צילום: באדיבות משטרת מרחב נגב)

 

בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי הגישו עורכי דינם של הארבעה ערעור לבית המשפט העליון. הם טענו כי הראיות בתיק חלשות, במיוחד לאור העובדה שעדותו של העד המרכזי היא עדות פגומה ורצופת סתירות.

 

השופט אשר גרוניס קבע בהחלטתו כי חומר הראיות "איננו מבסס בצורה מספקת את כלל האישומים המיוחסים לארבעה". לדברי השופט, מרבית הפרטים שמסר העד המרכזי "אינם נתמכים בהודעות של אחרים שנכחו במקום". הוא הוסיף כי גם מהעדות לא עולה כי הארבעה פגעו באדם כלשהו, אלא ניסו לעשות כן. בנוסף הוא קבע כי עדותו של אחד העדים נמצאת בסתירה לעדות של אחותו.

 

עוד כתב השופט כי אחותו של העד טענה כי בני משפחת אלפרון לא היו מעורבים כלל בקטטה וכי אחיה הוא בעל נטייה להגזים בתיאור עובדות ואירועים.

 "העובדה כי קיימות מספר הודעות הסותרות את העדות מעלות ספק באשר לתוכנה וצריכה לפעול לטובת המערערים", כתב השופט. לבסוף, קבע השופט, כי התמונה העולה מחומר הראיות הקיים בשלב זה היא כי הארבעה אכן היו מעורבים בקטטה כלשהי בבית העלמין, אולם מעבר להוכחה להתרחשותה של קטטה "חומר הראיות אינו ברמה מספיקה לשם מעצרם של הארבעה עד תום משפטם".

 

לבסוף קבע השופט כי יש לשחרר את הארבעה בתנאים מגבילים, כאשר כל אחד מהם יפקיד במזומן 25 אלף שקלים וכי כל אחד מהם צריך להתייצב בתחנת משטרה פעמיים בשבוע. בנוסף הוצא נגד כל אחד מהם צו עיכוב יציאה מהארץ.

 

עו"ד אורי קינן, המייצג את גידו, אמר ל-ynet בעקבות ההחלטה: "אני שמח שבית המשפט העליון החזיר את החלטת בית משפט השלום בבאר-שבע והורה על שחרור הנאשמים". עו"ד משה יוחאי המייצג את ניסים אלפרון, אמר: "צר לנו על-כך שהנאשמים ישבו כחודשיים במעצר. בית המשפט העליון קיבל את טענותינו וחיזק את החלטתו של בית משפט השלום". עו"ד שילה דורפמן, המייצג את אריה אלפרון, הוסיף: "אני שמח על החלטת בית המשפט העליון ומצר על כך שמרשי ישב חודשיים במעצר".

 

עו"ד צבי אבנון, המייצג את דרור אלפרון אמר: "המשמעות היא שהתקבלו טענותינו שלא היה מקום מלכתחילה לעצור את בני משפחת אלפרון במהלך ההלוויה בדימונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריה אלפרון
צילום: הרצל יוסף
דרור אלפרון
צילום: רועי עידן
מומלצים