נודלס מוקפצים עם ירקות ב-5 דקות
חוזרים הביתה מהעבודה מורעבים, וחולמים על אוכל חמים וטעים? תרתיחו מים, תפרסו שום, ו..זהו בערך. עוד כמה דקות יהיו לכם נודלס מוקפצים מופלאים עם שעועית ירוקה ושקדים

 

צילום וידאו: שי רוזנצוויג. סטילס: יוסי סליס

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: נדב בן סימון; צלחת: דומו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נודלס מוקפצים עם שעועית ירוקה ושקדים / איילת הירשמן

המרכיבים (2 מנות)

250 גרם נודלס (אטריות ביצים)

2 כפות שמן זית  + מעט שמן זית נוסף לבישול השעועית

1/2 כוס שקדים קלופים ופרוסים 

4-3 שיני שום או לפי הטעם, קלופות ופרוסות דק

1 כף שמן שומשום

1/2 2 כפות דבש

1/2 חבילה (200 גרם) שעועית ירוקה מוקפאת, מופשרת

3-2 כפות רוטב סויה

מיץ מחצי לימון

ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.

2. מחממים במחבת רחבה (כזו שתוכיל גם את הנודלס בסופו של דבר) בעלת דפנות גבוהות את שמן הזית ומטגנים את השקדים על להבה בינונית-גבוהה ותוך השגחה מתמדת, עד שהם מזהיבים. מוסיפים את השום ומטגנים קלות, שוב תוך השגחה, עד שהוא מזהיב. מכבים את הלהבה. יוצקים על השקדים את שמן השומשום והדבש ומערבבים. מעבירים את השקדים והשום לקערה נפרדת.

3. מוסיפים למחבת את השעועית, יוצקים עליה את רוטב הסויה ועוד מעט שמן זית ומחממים-מטגנים מעל להבה גבוהה כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיא מתרככת קצת, אבל עדיין נותרת פריכה (היא לא אמורה להגיע למצב סמרטוטי). יוצקים על השעועית את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים פנימה את הנודלס ומערבבים, בעזרת שתי כפות, עם השעועית. מוסיפים פנימה את השקדים עם השום, ומערבבים שוב בעדינות בעזרת שתי כפות או מלקחיים. מעבירים לצלחות ואוכלים מיד.

 

לכל מתכוני וידאו שף

 


 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה נודלס מוקפצים עם ירקות ב-5 דקות
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שף
    נודלס עם ירקות בחמש דקות
    צילום: יוסי סליס
    איילת הירשמן היא עורכת "שף"
    צילום: אוהד רומנו
    ynet ספיישל
    לאשה בפייסבוק