שתף קטע נבחר

"גיליתי שהמערכת לטיהור מבזבזת המון מים"

צרכן שבמשרדו הותקנה מערכת חדשה לסינון מים גילה שהיא זורקת לביוב כ-14 ליטר מים על כל ליטר מים נקיים שהיא מייצרת, במקום יחס של 1 ל-1 שהובטח לו, לטענתו. אחרי תיקון, גילה שהמערכת זורקת 5.5 ליטר מים: "אני ממליץ לציבור לבדוק את מערכות המים שברשותו, כי הן עשויות לזרוק כמויות מים אדירות". החברה: "המערכת מאופיינת בחיסכון מרבי"

אם בביתכם מותקנת מערכת לטיהור וסינון מים, המתחברת לצינור המים שלכם בכיור המטבח - כדאי שתבדקו האם היא מבזבזת מים, במיוחד בימים אלה בהם חשבונות המים הולכים ותופחים.

 

כך קרה לד' שבדק את המערכת המותקנת במשרדו, וגילה נתונים מדאיגים. ד' עובד במשרד הניצב בבית פרטי, שבו ישנה מערכת של אוסמוזה הפוכה לשם טיהור מים לשתייה כבר למעלה מ-5 שנים.

 

ד' גילה שהמערכת זורקת מים לביוב בכמות גדולה מאוד, והוא תוהה שמא מדובר לכאורה בתכונה שמשותפת לכל המערכות לטיהור.

 

חשבון המים גדל והמים נזרקו יותר מתמיד

"לפני חצי שנה ביקר אצלנו טכנאי של אקוואטק, החברה שמשווקת את המערכת שברשותינו, ואמר שהמערכת שהותקנה אצלנו היא מערכת שבאופן יחסי זורקת הרבה מים לביוב", הוא מספר ל-ynet.

 

"הטכנאי הציע לנו לשדרג המערכת למערכת יותר טובה, שזורקת פחות מים לביוב ויש לה יותר פילטרים. תוספת התשלום החודשית לא היתה רבה לכן הסכמנו ושידרגנו.

 

"הטכנאי דיבר עם בעלת הבית, והיא קיבלה את אישורי לעסקה בטלפון, בנוכחותו. הטכנאי טען שהמערכת הקודמת זרקה 3 ליטר על כל ליטר נקי והמערכת החדשה תזרוק 1 ליטר מים ל-1 ליטר מים נקיים. אני שמעתי את זה טלפונית, בעלת הבית שמעה את זה ישירות ממנו"

 

ד' ובעלת הבית שידרגו את המערכת וכעבור כמה חודשים שמו לב שחשבונות המים בדירה גדלו. "קיבלנו חשבונות מים מוגדלים", אומר ד' "ושמענו באוזן שהמערכת כל הזמן זורקת מים לביוב. חשתי שמשהו פה לא הגיוני - עבור ליטר המערכת זורקת כמות מים גדולה בהרבה מבעבר. ב-29 באוקטובר הזמנתי טכנאי כדי שיבדוק אם המערכת לא תקינה".

 

"86.5 ליטר מים נזרקו לביוב כדי למלא מיכל של 6 ליטר"

לפי ד', ביום למחרת הגיע למשרד טכנאי של אקוואטק, בדק את המערכת החדשה ואמר שהיא תקינה. ד' לא וויתר. הוא החליט לערוך בדיקה משל עצמו. הוא ביקש מהטכנאי להותיר את הצינורית שזורקת מים לביוב בחוץ, והניח אותה בתוך דלי. הוא חיכה שהמיכל הריק, בן 6 ליטרים לטענתו, יתמלא ואז בדק כמה ליטרים מים נזרקו לדלי.

 

לתדהמתו, לא פחות מ-86.5 ליטר נזרקו לביוב כדי שהמיכל יתמלא, כלומר יחס של כ-14.4 ליטר מים שנשפכו לביוב כדי ליצור 1 ליטר מים נקיים.

 

"ללא ספק לא מה שהובטח לי, וגרוע בהרבה מהמערכת הישנה", הוא אומר. "שלחנו להם את הנתונים בפקס, בשם בעלת הבית שלי, ושוב הזמנו טכנאי. טכנאי נוסף הגיע, והחליף את המערכת החדשה, כי ראה שהיא זורקת הרבה מים.

 

"להפתעתי הטכנאי טען: 'אף פעם לא אמרנו שהמערכת החדשה זורקת מים ביחס של 1 ל-1, אלא ביחס של 1 ל-3 והמערכת הישנה זרקה הרבה הרבה יותר', זאת למרות שגם אני וגם בעלת הבית שמענו אחרת. כך או כך, הנתונים בשטח הראו שהמערכת החדשה זורקת כ-14 ליטר - וזה בטח לא מה שהובטח".

   

"המערכת החדשה זורקת 5.5 ליטר מים"

אחרי שהטכנאי החליף את המערכת החדשה, למערכת זהה, הוא הכריז שהמערכת החדשה השנייה תקינה וזורקת 3 ל-1 ליטר. "אחרי שבוע או שבועיים מהרגע שהוא הלך, עשיתי שוב את הבדיקה, רק כדי לוודא", מספר ד'. "והפעם המערכת זרקה בערך 5.5. ליטר מים לביוב עבור 1 ליטר מים נקיים - כלומר שוב, לא מה שהובטח. שלחתי להם מכתב נוסף ב-18 בינואר, ומאז לא שמעתי מהם עדיין".

 

בתגובה ל-ynet, באקוואטק טוענים שהמערכת ניחנה בכלל ביחס השבה של 25%: כלומר 4 ליטר מים נשפכים לביוב על כל 1 ליטר מים מטוהרים. אבל לכאורה, גם יחס זה אינו תואם לתוצאות הבדיקה שערך ד' בביתו.

 

"אני רוצה שהציבור יבדוק את מערכות לטיהור המים שברשותו", הוא אומר. "אני רוצה שהציבור ידע שיכולה להיות לו מערכת שעלולה לזרוק 1 ל-14 ליטר על כל ליטר נקי, וגם אם היא זורקת 5.5 ליטר, מדובר במערכת שמבזבזת כמויות מים אדירות גם אם היא תקינה וגם אם לא".

 

החברה: "עוד לא סיימנו את בדיקת התלונה"

מאקוואטק נמסר בתגובה: "קבוצת אקוואטק הוקמה בשנת 1992 ומתמחה במתן פתרונות טיהור מים ללקוח התעשייתי, מקצועי. בין לקוחנו נמנים בתי חולים, תחום הרפואה,הקוסמטיקה והמזון.ה קבוצה, בעזרת חברת הבת אקוואפרו מרכז המים הישראלי בע"מ, נותנת פתרונות מים טהורים למגזר הפרטי והעסקי. 

 

"בשנים האחרונות מוצר הדגל של חברת אקוואפרו הינה מערכת אוסמוזה הפוכה מדגם RO-SPEEDY שפותחה כמענה ישיר לכל מערכות האוסמוזה ההפוכה הנמצאים בשוק המים הישראלי ועומדת בתקנים המחמירים ביותר 1505 חלק 2.

  

"המערכת עומדת ביחס השבה של 25% שאין כדוגמתו בארץ. כמובן כפי שמכתיב התקן, הבדיקה נעשית ב- 65PSI ו-25 מעלות צלסיוס.

 

בהתייחסות למכתבה של הלקוחה ובבדיקה מקיפה ויסודית שערכנו במערכת הפנימית של החברה עולה כי הלקוחה פנתה אלינו ב-29 בדצמבר 2009 וב-30 בדצמבר התייצב בביתה טכנאי מוסמך ובדק את תלונתה והגיע למסקנה כי הלקוחה תשודרג למערכת חדשה ללא עלות נוספת.  

 

"ב-6 בינואר בוצעה החלפת המערכת בפועל לדגם RO-SPEEDY אשר מאופיינת בחיסכון מרבי מול כל מערכת אוסמוזה הפוכה אחרת. 

 

"ב-18 בינואר שוב פנתה הלקוחה בעקבות בדיקתו של אדם חיצוני, הפנייה התקבלה בחברתנו ובימים אלה מסתיים הליך הבדיקה המקיף למערכת. 

 

"קבוצת אקוואטק חרתה על דגלה את נושא חיסכון המים בתחום האוסמוזה ההפוכה על מנת להמשיך ולשרת אלפי לקוחות מרוצים הנהנים ממים טהורים ראויים לשתיה. אקוואפרו תסיים את עניין התלונה מול הלקוחה לשביעות רצונה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
כמה מים היא שופכת לביוב? מערכת לטיהור מים
מומלצים