אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מבט פסיכולוגי

משקעי העבר יצאו בצורת ויכוחים צילום: jupiter
משקעי העבר יצאו בצורת ויכוחים צילום: jupiter
 
 
 
 
 
ברכותיי! התעוררת וכעת את מרגישה במלואם את הרגשות ההולמים החלטה כה גדולה: הרגשה של ספק, ופחד, ותקווה, והתלבטות ועוד"
 
 
 
 
 
 כתבות נוספות
זמן קשה לאוהבים: אהבה נזילה, מחויבות חלשה
הוא תיאר לי מראש איך הוא מסיים מערכות יחסים
מי ביקש התחייבות? כולה רציתי צ'אנס
כך תזהי גבר שלא בנוי לקשר
איזה סיכוי יש לקשר בו יוצאים במקביל עם אחרים?
להתחייב זה לא אני. אולי יגיע משהו יותר טוב?
 
 
מה שהיה נסבל ובסדר כשהיינו ''סתם חברים'' הופך להיות קריטי ומשמעותי כשמתווספת לו הסיומת 'לתמיד'"
 
 
 
 
 
את מתארת קשר ש'קרה' וזרם לו בנחת, אבל בלי הרבה מחשבה על ההשלכות של התהליך שאתם נתונים בו, ועל העתיד והמשך הדרך. זה נשמע מאוד נעים, להתגלגל ככה, לחסוך מעצמכם שאלות והחלטות קשות"
 
 
 
 


אפליקציות אהבה ויחסים לנייד שלך
 

כל דיבור על חתונה מוביל שוב ושוב למריבה

לא רוצה לוותר עליו, הוא יותר מדי יקר, אני גם מאמינה שיש ביננו המון, אבל עד לאן? אם התקופה הזו היא פרומו של "איך הולכים להיראות חיינו", אז עם כל הכאב והשבר, אני בורחת

עירית קליינר-פז
פורסם: 31.01.10, 08:24

שאלה:

זה התחיל רגיל, חברים משותפים הכירו בינינו. ההתחלה היתה נחמדה, לא יותר, אבל בהחלט הספיקה כדי להישאר יחד. שנינו היינו אחרי מערכות יחסים, רצינו בעיקר לנוח, אז החלטנו, החלטה ללא מילים, שננוח זו בחיקה של זה וזה בחיקו של זו. כך חלפו כמה שנים, כשלפתע שמנו לב שהשעון מתקתק, שנינו כבר החלפנו קידומת אל עבר הגילים היותר מפחידים של החיים, ההורים לחצו, סיימנו כבר ללמוד, התחלנו לעבוד, היינו מסודרים כלכלית, נגמרו התירוצים...

 

עד השלב הזה הכל היה סבבה ויותר, האהבה הגיעה בהחלט, היו תקופות טובות יותר וטובות פחות, אבל שלטו שם אהבה והבנה וחיבור ועוד הרבה דברים יפים, החברים הצביעו עלינו כזוג של השנה. עד כאן הכל סבבה, לא?

 

ואז התחלנו לדבר על נישואים. מבחינת שנינו אין ילדים בלי טבעת, כך שזה התחיל לבעור. דיבורים דיבורים דיבורים, ופתאום שמנו לב כמה קשה עלינו ההחלטה שבעצם ידענו שנחליט אותה כבר שנים, דיברנו כל הזמן על עתיד משותף בכלל בלי לשים לב.

 

נכנסנו לתקופה קשה, אולי הקשה ביותר שהיתה לנו אי פעם. הפחדים תורגמו לכעסים, משקעי העבר יצאו בצורת ויכוחים, האשמות וכו'. ניסינו לשקם פעם אחר פעם, הצלחנו קלות ושקענו שוב. כבר שבועות ארוכים שזה המצב, מדברים על חתונה ורבים, פעם זה פעם זה.

 

ואני תוהה, כמה חשיבות לייחס לזה? יש מאחורינו שנים ארוכות של קשר נעים, נוח, עם המון אהבה. מצד שני, אני מרגישה שאני מאבדת את המוטיבציה לשקם אחרי כל המעידות האלו. ןבכלל, אני שואלת את עצמי, אם את רגע האמת אנחנו לא צולחים, מה בכלל יצא מקשר כזה?

 

אני לא רוצה לוותר עליו, הוא יותר מדי יקר, אני גם מאמינה שיש ביננו המון, אבל עד לאן? אם התקופה הזו היא פרומו של "איך הולכים להיראות חיינו", אז עם כל הכאב והשבר, אני בורחת. אם זה רק לחץ מצטבר או פחד או מתח, אני מוכנה להמשיך להתמודד. מוכנה אמרתי? רוצה.

 

תשובה:

כמו באגדות, יום אחד הנסיכה מתעוררת. אבל, בניגוד לאגדות, ההתעוררות במציאות מובילה בדרך כלל להתבוננות על המציאות, לבירור האם אכן זה הנסיך והאם הוא באמת נסיך.

 

מה שאת מתארת נשמע כמו תהליך חשוב של קריאה לסדר, שאלות ובדיקה של החלטות, שהתקבלו ככה, כבדרך אגב, מתוך נוחיות וללא מחשבה רבה. אז קודם כל – ברכותיי! התעוררת וכעת את מרגישה במלואם את הרגשות ההולמים החלטה כה גדולה: הרגשה של ספק, ופחד, ותקווה, והתלבטות ועוד.

 

הפסיכולוגים קוראים לזה "זמן ילדים"

עוד מבט:
רק לא לצאת הביץ' שרודפת אחרי שמלה לבנה / ורד בן
שבע שנים היא עם בן זוגה, לצורך העניין אקרא לו יריב (התחושה היא שהוא הופך בהדרגה לכזה). שבע שנים ארוכות, מלאות חוויות, נסיעות, טיולים, עליות ומורדות ו... כלום לא מתקדם. פלא שהיא רוצה לדעת לאן היא מתקדמת?
לכתבה המלאה

את מתארת קשר ש"קרה" וזרם לו בנחת, אבל בלי הרבה מחשבה על ההשלכות של התהליך שאתם נתונים בו, ועל העתיד והמשך הדרך. זה נשמע מאוד נעים, להתגלגל ככה, לחסוך מעצמכם שאלות והחלטות קשות. הפסיכולוגים קוראים לזה "זמן ילדים", כלומר, התחושה הקיומית הנעימה הזו, שיש את כל הזמן שבעולם, שהמציאות תדאג לנו ולא צריך להחזיק את ההגה, החיים נוסעים להם מעצמם. כל זה אפשרי בהחלט, כל עוד אין שום רצון במשהו שונה מהשיגרה, בהתפתחות או תוספת לחיים כמו נישואים, הקמת משפחה, מעבר דירה וכדומה. החלטות כאלה לא יכולות להתרחש בזרימה הנינוחה, הן דורשות לעצור את הרכב, להוציא מפות, לבחון את האפשרויות ולהחליט לאן פונים –

אל פרידה וחיפוש אחר קשר חדש, אולי התאהבות, אולי סתם משהו אחר ומגוון, או לעבר המשך החיים המשותפים אך עם עיניים פקוחות יותר לגבי מה שיש לכם, מה שאין, מה שתצטרכו לחזק בהמשך ומה שמסתדר "מעצמו".

 

ואולי יש עוד כיוונים שתוכלו לבחור מתוך מחשבה יצירתית ומתוך בירור אמיתי של מה שאתם רוצים וצריכים בשנים הקרובות.

 

בכל מקרה, נראה שכדאי להקשיב למריבות. לא ציינת את התכנים, על מה אתם רבים, אבל לי נשמע שמאחורי המריבות יש בירור ובדק בית לגבי מה באמת כל אחד מכם מביא לקשר, מה האכזבות והתסכולים שלכם זה מזה? מה הדברים שהייתם רוצים לשנות? מה ממש בלתי נסבל ומה נסבל? וכדומה, שאלות שלא קל להציף ולא קל להתמודד איתן, אבל זה חשוב מאוד כדי שתוכלו להרגיש שמיציתם את ההתלבטות וההחלטה התקבלה בלב שלם כל האפשר.

 

"להתחתן זה כמו לאכול את אותו הקורנפלקס בכל בוקר"

באופן כללי, כשזוג מחליט להיות "רציני" כלומר, לקשור את היחסים לעתיד ולבנות משפחה, עולים באופן טבעי הרבה יותר חששות, והביקורת הרבה יותר נוקבת. מה שהיה נסבל ובסדר כשהיינו "סתם חברים" הופך להיות קריטי ומשמעותי כשמתווספת לו הסיומת "לתמיד". מילא שהוא או היא לא (מסודר / קשוב / מפרגן / מיני). אבל מה, תמיד הוא לא יהיה כזה? כמו שג'רי סיינפלד אמר: "להתחתן זה כמו לאכול את אותו הקורנפלקס בכל בוקר" - אז כדאי שהקורנפלקס יהיה מעולה. ומה לעשות, שכל אדם, גם המקסים והאהוב ביותר, לא יוכל לענות על כל הצרכים וכל רשימת התכונות שהיינו רוצות. וגם הקשר, טוב ככל שיהיה, תמיד יהיה בו משהו פחות מדי ומשהו יותר מדי, נינוח מדי במקרה שלכם, סוער מדי במקרים אחרים, מרוחק קצת, שכלתני קצת.

 

אז אם נחזור לשאלתך, אני חושבת שהמריבות וסערת הרגשות שהתעוררו אצלכם מסמנות דבר חיובי וחשוב - בירור ובדיקה אותנטיים של ההתלבטות לגבי המשך היחסים. אני מציעה לכם לשים את השאלות האלה על השולחן, לנסות לא להיפגע, וליצור רשימה של "בעד ונגד" של הדברים הטובים שאתם מוצאים זו בזה ושל הדברים השליליים, לשוחח על זה, לחשוב איזה דברים תוכלו לשפר ולחזק עם השנים ואיזה דברים הם נתון שאי אפשר לשנותו. אני בטוחה שתהליך פתוח כזה יעזור לכם להחליט. ואם זה לא ילך בכוחות עצמכם, ניתן לפנות לכמה פגישות ייעוץ עם מטפל/ת זוגי שיעזור לכם לברר ולשאול את השאלות החשובות.

 

בהצלחה!

 

  • עירית קליינר-פז היא פסיכולוגית קלינית, מטפלת אישית וזוגית, מרצה ומדריכה. ניתן לשלוח באימייל שאלות, ותשובות נבחרות יתפרסמו בטשטוש הפרטים המזהים. לצערנו, אין אפשרות להשיב אישית על הפניות.

 

האתר של עירית

 


 


תגיות: מריבות | חתונה | מריבה | ייעוץ | זוגיות במבחן

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as22-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©