אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

יומן מסע

קניוק. כולם כמו כולם צילום: נעמה פיריץ
קניוק. כולם כמו כולם צילום: נעמה פיריץ
 
 
 
 
 
נהיה לי עצוב איך הכול נהיה אותו דבר. אין עוד טעם אישי. כולם כמו כולם. כולם עדר של נערות ונשים גברים וצעירים. אין עוד מוסיקה צרפתית במוניות אלא אמריקנית בלבד אם כי מתורגמת. כמו בישראל, יש עם אחד, ארץ אחת בעולם, אין עוד ייחוד"
 
 
 
 
 
בנמל התעופה דה גול, בשעה שישבתי שעה מחכה, עברו על פניי מאות נשים צעירות ואף לא צעירות, יפניות, סיניות, גרמניות - את זה ידעתי לפי השפה - מלזיות ורוסיות והן נועלות מגפים עד הברך והשיער שלהן מלפנים גולש כמו חלב חולה"
 
 
 
 


אפליקציות תרבות לנייד שלך
 

תשכחו את פריז

נערות במגפיים ושיער מכווץ מלפנים, יהודיים דתיים עם כיפות על קרחות. אין מקוריות, אין כבר טעם אישי, כולם כמו כולם. דו"ח מסע אופנתי קיומי של יורם קניוק מפריז

יורם קניוק, פריז
פורסם: 01.02.10, 17:54

רק אלוהים שסובל מזיעת הבחורים הישראלים על הסניקרס שלהם בקיץ הלוהט יכול להבין מדוע כל נערות העולם נועלות פתאום מגפיים עד הברך. לפני ימים מספר, קודם נסיעתי לפריז, חרה לי לראות את נערות תל אביב נועלות את מגפי "אני אוקלי אשת לפידות", אבל גם בפריז כולן, ממש כולן, בוראו באותו שטנץ כמו הישראליות. או להיפך.

 

לא ברור למה מעצבי שיער האריכו את שיערן המתוק של נערותינו לשיער השוכב מכווץ מלפנים. אין קוקו. אין שיער קצר. יש דבלולים המתוללים לפנים. חשבתי שקרייניות טלוויזיה אינטלגנטיות, גם מלאכיות של יופי נדיר שלנו יהיו של עצמן, אבל לא: גם הן מגרשות את השיער מלאחור אל הלפנים ומוסיפות כמה דבלולים מצחיקים.


פריז. אין כבר מקוריות? (צילום: AFP)

 

הבנתי מצפייה שגם הקרייניות האמריקניות עושות ככה. אפילו הצרפתיות שהיו ידועות בתעוזה האופנתית והמרדנית שלהן ולבשו לפי טעמן - הן ולא לפי הטלוויזיה, הן כאילו אבל התבדיתי. בנמל התעופה דה גול, בשעה שישבתי שעה מחכה, עברו על פניי מאות נשים צעירות ואף לא צעירות, יפניות, סיניות, גרמניות - את זה ידעתי לפי השפה - מלזיות ורוסיות והן נועלות מגפים עד הברך והשיער שלהן מלפנים גולש כמו חלב חולה.

 

בפריז ראיתי אופנה חדשה לגברים יהודים דתיים שבטח תגיע גם לישראל; הבחורים היהודים חובשים עתה כיפות על גבי קרחות. זה כבר נהיה בלתי מחוור לי. נכון שהישראלים הצעירים בחום הישראלי הולכים לא רק עם סניקרס מייזעים, אלא גם עם קרחות שהם מגדלים לתפארת סרטני העור המחכים להם, בגלל האופנה בניו יורק ששם יורד גשם בקיץ, אבל כיפות על קרחות?

 

ניסיתי לדמיין לעצמי איך מדביקים כיפה לקרחת. מילא אם חובשים כיפה באמצעות סיכה מפני שמשה רבנו ירד ככה מהר סיני, אבל לחבוש כיפה שחורה לא גדולה ולא מצודדת ימינה כמו פרחי הגבעות על גבי קרחות? זה כבר צריך להיות קשה.

 

נהיה לי עצוב איך הכול נהיה אותו דבר. אין עוד טעם אישי. כולם כמו כולם. כולם עדר של נערות ונשים גברים וצעירים. אין עוד מוסיקה צרפתית במוניות אלא אמריקנית בלבד אם כי מתורגמת. כמו בישראל, יש עם אחד, ארץ אחת בעולם, אין עוד ייחוד.

 

כל חיי אהבתי ריבת תפוחי זהב שאתם קוראים להם תפוזים, ובארץ שהיא ארץ תפוחי הזהב אין היום מרמלדת תפוחי

הזהב בשום בית קפה כי זה לא אופנתי עוד, אבל אפילו בפריז כבר אין מגישים ריבת תפוחי זהב בארוחת בוקר כי ככה זה בעולם.

 

אני מצטער שאין כמעט מקוריות בין הנשים הצעירות שלנו ורובן עם המגפיים האלו עד הברכיים וצריך לשחוט הרבה יותר פרות כדי להעניק נשיות מדומה לנשים שהיו יכולות להיראות נהדר לו רק ידעו להיות עצמן. אני מקנא בדתיים שנשותיהם הצעירות אינן מתלבשות לפי הטלוויזיה האמריקנית אלא לפי אמותיהן וסבותיהן בלבד. הן היום הכי סקסיות כי הן של עצמן ולא של האופנות המתחלפות ושככה יהיה לי טוב.

 

יורם קניוק, סופר, פובליציסט, בין היתר זכה בפרס נשיא המדינה, פרס ביאליק לספרות יפה ופרס ברנר. ספרו "היהודי האחרון" יצא לאחרונה במהדורה מחודשת 

 

לכל כתבות המדור לחצו כאן

 

 


תגיות: ספר | פריז | יורם קניוק

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as34-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©